Nordiska dieten bra för hälsan?

I SVT.se: Nordiska dieten bra för hälsan.
I ingressen står: Bär, rotfrukter, svamp,  rapsolja och viltkött, som kännetecknande för Nordisk kost. Längre ner i artikeln nämns fullkornsbröd.

Jag tror att om man lägger till produkter från ekologiskt uppfödda djur, även smör – och tar bort fullkornsbrödet – så kommer man väldigt nära sanningen.

 

Comments

 1. 1

  Rapsoljan är aldrig bevisad nyttig som däremot olivoljan är
  Det är tre ggr så mycket fleromättat fett (mest omega-6) i rapsoljan

 2. 2

  Nu börjar pk media hjärntvätta barnen (barnkanalen) att margarin är det man ska äta .

 3. 3

  Pk media hjärntvättar på barnkanalen att margarin är bättre än smör för det är omättat, smör är inte bra för det är mättat, margarin går genom flera kemiska steg och tankarna har haft kemikalier i sig som måste tvättas. Dom hjärntvättar alltså våra barn och vi betalar tv radio licens för lögner.

  Kan man anmäla någonstans eller händer inget? Bästa vore om Annika kunde skriva om de , det var på barnkanalen ida , tid har jag glömt men kanske går att se i tablån vad som gick idag. Mellan 16-19 ev 20. Svtbarnkanalen/svt24

 4. 4

  @ Nbluff:

  På morgonteve så blir personalen som en skock apor, som hittat ett fruktträd, när Jesper Långström serverar bakelser och sockerkaka. Sen sköljer de ner alltihop med 5-6 flaskor vin.

  Jag får hälsa dig välkommen till klubben för oss som är vansinniga på SVT. Vägra betala licensavgiften tills de lovar att sluta göra reklam för en osund livsstil.

  Det finns massor av sjyssta alias att välja bland 🙂 (tips)

 5. 5

  Vi ställde precis frågan till partierna om de anser att Livsmedelsverket ska befrias från uppdraget att utföra nationella kostråd. Här kan ni läsa vad de svarade:

  https://www.2000tv.se/valfragor.php

 6. 6

  David Skrev:

  Vi ställde precis frågan till partierna om de anser att Livsmedelsverket ska befrias från uppdraget att utföra nationella kostråd. Här kan ni läsa vad de svarade:
  https://www.2000tv.se/valfragor.php

  Mycket intressant läsning! Politikerna slingrar sig som masken på kroken vad gäller konkreta besked, allt lämnas åt experterna och samhällsorganen att besluta och tillämpa. Naturligtvis har enskilda politiker dålig kunskap i sak – vad gäller nutrition har läkarna det också, men någon vilja att vända på stenar eller ifrågasätta kan inte skönjas. Ändå kostar vården enorma belopp, som alltså beslutas och betalas ut utan vare sig vilja eller förmåga till styrning. I motsatta hörnet i ringen står storfinansen med enorma resurser och kunskaper att manipulera såväl vetenskapen som samhällsorganen med läkarna som yttersta verktyg – alla skyller på varandra i sin valhänthet!

 7. 7

  @ David:
  Det här gjorde bara saken värre. Det är tydligt att det är enskilda personers svar och de är olika mycket insatta. Maten är tydligen en ickefråga i årets val. Låt mig gissa att det blir en huvudfråga nästa val.

  Vi kan inte ha så här korkade representanter för vårt land. Sparka dom allihop och låt dom pröva lite arbetsförmedling och vardagsrealism. Jag har alltid trott på det politiska demokratiska systemet. Men det är också något som tillhör forntiden. Idag lever vi under Mammons diktatur.

  Den stora politiska frågan är varför våra barn dricker lättmjölk och äter margarin. Till sina industriproducerade nuggets. OCH det är politiker som beslutar detta. Men försök få någon att stå till svars för den här 30-åriga mentalsjuka politiken.

  Min gissning är att ingen politiker vill stå till svars för vad dietisterna säger men de lyder dem ändå blint. Allt är bara ett spel för galleriet. Verkligheten pågår någon annan stans.

  Dessutom blev era frågor och svar ytterligare ett bevis för att man kan säga vad som passar bäst vid förfrågan. Men verkligheten ser man i vilka det är som jobbar för vad i EU. Ursprungsmärkningen som alla här var ganska överens om. Är en järnridå i EU, där större delen av socialistblocket är för en ursprungsmärkning medan HELA Alliansen är mot ursprungsmärkning enligt beslut i EU. Det var alltså några politiker som inte visste vad deras partier arbetar för i Europa.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  ”Fet mjölk minskade diabetesrisk”

  https://www.vt.se/nyheter/inrikes.aspx?articleid=7838817

  Fast man vet inte varför…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa