Unilever försöker skrämmas med en köpt dietist

Annons i Aftonbladet.

Antingen är dietisten inte uppdaterad på att mättat fett inte är farligt, eller också har hon låtit sig köpas av Unilever.

Här en färsk studie av Chowdhury m fl som visar att naturligt mättat fett inte är farligt att äta. Så vi kan lugnt fortsätta att äta det goda nyttiga smöret, och strunta i det industriprocessade hälsofarliga Becel och Milda.

 

Comments

 1. 1

  Hon tar blodfetterna alla över en kam, har inte en susning om de små LDL-partiklarna, som kommer från kolhydraterna och orsakar kärlohälsa. Dessutom länkar man till faktablad med Becel i marginalen. Hon ser dessutom själv ut som hon skulle må mycket bättre på LCHF-kost.

 2. 2

  Ve och fasa, vad kan inte denna dietist ställa till med för de hjärt- och kärlsjuka.

  https://www.hjart-lung.se/hjartlung/uploads/LF/L11331/hjartbl1110.pdf

 3. 3

  Antingen är dietisten inte uppdaterad på att mättat fett inte är farligt, eller också har hon låtit sig köpas av Unilever.

  Det är reklam för Becel, så därom lär det väl knappast finnas några tvivel!

 4. 4

  Erling Skrev:

  Hon ser dessutom själv ut som hon skulle må mycket bättre på LCHF-kost.

  Det ser vi själva, onödigt att kommentera, tycker jag!

 5. 5

  @ LenaK:

  Läser i texten:
  ”Det är en fördel om vi vid tillredningen till vardags väljer mjuka matfetter,
  d.v.s. flytande margarin och olja, som innehåller omättat fett, men det ska vara riktiga
  naturliga produkter.”

  0_o
  Hur ska hon ha det?

 6. 6

  Vidare:
  ”Vad gäller kolhydraterna så skall man inte dra ner på dem!
  Basen är fortfarande potatis, pasta och ris även om det kommer motsägelsefulla budskap ibland, alla kan inte allt!”

  Alla kan inte allt.
  Eh.
  Fritt översatt: ”JAG kan INGENTING”.
  Är jag elak nu? Ja, om det är elakt att kritisera BS.

 7. 7

  Här har vi sammanfattat ALLT som är problemet inom sjukvården och hälsovården! En skattefinansierad expert som inte har ett enda rätt. Vi kan alla se att hälsoexperten är ett metabolt vrak som bara genomför sin arbetsuppgift för att erhålla sin lön. Hon har gjort en otroligt lyckosam karriär och tillhör de ledande inom sitt skrå. Hon informerar den mest sjuka delen av vår befolkning som här tillsammans har en mycket välorganiserad och aktiv förening för att de ska finna vägar tillsammans för att finna en väg till hälsa och friskt liv. Med hjälp av bullar och kakor.

  Alltihop förpackas och signeras av en produkt som tillhandahålls av ett multinationellt livsmedelsföretag. Ett företag som vill att vi ska byta ut smör till Becel. Finns det någon aktieägare i ett multinationellt läkemedelsföretag som inte applåderar detta system. Skulle vi överhuvud taget ha diskuterat sjukvård om margarin inte funnits.

  Egentligen skulle vi sammanställa detta material till en kurs i hur Sverige har blivit en totalkorrumperad nation där ekonomin och arbetstillfällen styr människors hälsa åt h-e.

 8. 8

  Hur kommer det sig att Sveriges viktigaste sammanslutningar för folksjukdomar, diabetes, hjärt- o. lungsjukas och MS-föreningen alla serverar smörgåsar, bullar och kakor? Och en total okunskap om sin egen sjukdoms metabola förklaringar. Är dessa nationella föreningar helt styrda av läkemedelsbolagen och dietisterna? Eller är det deras gemensamma bakteriekulturer i tarmarna som bildat en kollektiv front mot sina egna värdkroppars tillfrisknande? Det är lite för många människor för att alla skulle vara dumma i huvudet.

 9. 9
  Lars Henrik säger

  @ Georg W:
  Med stöd av välsedda auktoriteter och organisationer går det uppenbarligen att institutionalisera även okunskap. Och om det går att tjäna stora pengar på okunskapen träder strax storkapitalet in på scenen, i den händelse de inte fanns där från första början…

  Okunskapen blir därmed någons skyddsobjekt.

 10. 10

  Den ”forntida” reklamen för Tre Ess margarin, ”Smakar som smör”, med Ernst-Hugo Järegård och Margareta Krook var ju åtminstone rolig. Däremot är ju denna kvinna inte ett dugg rolig eller looks like an angel men ett utmärkt exempel på hur man ser ut om man brer tjockt med Becel på sin macka för att sänka sitt kolesterol (som reklamen lovar) och klämmer ut en massa flytande mjukt margarin i stekpannan.

  Jag jobbade med marknadsundersökningar på reklambyrå då forntidsdags och höll bl.a. på med smak- och annonstester för Tre Ess: Helt aningslös om vad det var för ”skitprodukter” vi jobbade med. Men lite sent att ångra nu vid 73 års ålder och metabolt syndrom (ärftlig D typ 2). Dock har jag tappat 10 kg (99,6 till 89,7sen jag började med en liberal LCHF-meny för dryga halvåret sen.

  Liberalismen (social sådan åt vänster även politiskt) = Florstunna skivor av hustruns goda hembakade bröd med tjockt med smör på och dubbelt med pålägg av ost, skinka och salami, o dyl.på ett med smör/Bregott fastklistrat Romansalladsblad för att styra upp mackan. Och som tilltugg till en bra serie/film på nån TV-kanal eller kulturprogram på Axess ett par rullar god ost med smör/Bregott i.

  Kan rekommendera ekologisk Präst-och Grevé av mjölk från kor på Vasens går utanför Vetlanda (Nye), som jag tror bara kan köpas på småländska höglandet. Men passa på om du är i de trakterna. Prästosten ligger mkt nära i smak som den min mors kusin ystade hemma på gården nåra km just från Vasens gård. Tillverkas på Kristianstads mejeri sen man la ner tillverkningen på Vetlandamejeriet).

  Vasens ostar ställer jag gärna upp i reklamen för om jag blir tillfrågad. Ska ringa o kolla om de kan tänka sig mig i nån annons fixa nåra rullar med smör eller Bregott i. Man kan väl kalla det LOW-CARB godis á la LCHF om det inte är för laddat för dem.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa