Kvalificerat trams

Det kom en länk till Hjärtbladet, Hjärt- o lungsjukas förening, där samma dietist Kicki Tengblad refereras. Hon är helt opåverkad av forskningens framsteg vad gäller kost och hälsa.

Man undrar hur mycket skada dessa dietister ska hinna orsaka på de hjärtsjukas hälsa innan någon får stopp på dem?

Fast bladet är från 2011, det kanske har blivit bättre med dietisternas kunskaper sen dess?

 

Comments

 1. 1

  Fast den skriften är ju 3 år gammal, oktober 2011. Hon kanske ännu inte kommit till insikt då, och sedan tog reklampengarna överhanden?

 2. 2

  Vad kan vi göra?
  Ni läkare har ju mer att säga till om i egenskap av ert yrke, än många andra (en titel som ger mer tyngd t ex i debattartiklar etc.). Vad kan t ex en massiv insamling av namnunderskrifter göra? Ge dietisterna en tankeställare? Sedan refererar de till SLV, som lyder under lantbruksdepartementet, som lyder under Eskil Erlandsson (rätta mig gärna om det skett någon förändring där sedan sist jag kollade) som har aktieintressen i margarinföretag. Sedan är det väl stopp. Tvi. Var ska vi börja då, rösta bort Centern?

 3. 3
  Professor Göran säger

  Här firar skammen verkliga triumfer!

  Jag minns fortfarande det ovetenkapliga svamlet från dietisten jag utsattes för 1999 och samma svammel är knappast mer vetenskapligt idag eller för den delen för tre år sedan.

 4. 4

  Helt korrekt Annika! Kvalificerat TRAMS och DRAVEL!

  Maskar kryper i mig när jag läser dålig svenska. Ett illa skrivet referat. Verkar skrivet av nån som hade B? i Svensk skrivning i skolan inkl bristande BILDNING. Förtroendeingivande????? Nä! Ett bottennapp av både dietisten och ”journalisten”.

  ”O forr o skryda litta” (mitt modersmål skånska), så hade jag stort A i Svenska i studenten, därav min starka reaktion på alla dåliga texter.

 5. 5

  Jag prenumererar på Amelia och där har de en dietist som har en helsida med diverse knep för att leva hälsosamt. Mycket frukt, fibrer och oljor oljor oljor (ja olja i begränsad mängd förstås eftersom det innehåller så mycket kalorier.). Varje vecka dyker det upp ”var försiktig med mättat fett”. Jag har fullständigt tappat förtroendet för denna sida och bläddrar glatt över till kvinnan som skriver om matlagning och viner. Där finns istället goda rätter med ägg, smör, grädde och diverse härliga grönsaker och proteiner. Även en del söta efterrätter men såklart bakade från grunden med äkta råvaror. Jag tror att hennes mat i längden gör både kropp och själ hälsosammare så det är upp- och nedvända världen kan man säga! 🙂

 6. 6
  Bernt Hellström säger

  Äter Simvastatin sedan lång tid, verkar vara rena giftet , eller???

 7. 7

  Bland biverkningarna kan räknas demens och impotens. Det finns mer att ta till, som ont i musklerna lite varstans. Håll Dig så långt borta från läsk, vitt bröd och kakor, allt som har med potatis att göra och dessutom allt bruk av tobak, även snus, om möjligt, så har Du ingen reell orsak att äta statiner oavsett märke.

 8. 8
  Professor Göran säger

  Bernt Hellström Skrev:

  Äter Simvastatin sedan lång tid, verkar vara rena giftet , eller???

  För mig är det ingen tvekan om att det här är frågan om institutionaliserad ’galenskap’ orkestrerad av läkemedelsindustrin när man har lyckats sätta i system att man med kemiska medel, som Simvastatin, bekämpar en av kroppens absolut viktigaste och nyttigaste byggstenar, dvs. kolesterolet. Att man då drabbas av demens är därför helt logiskt eftersom kolesterolet är ett av de viktigaste ämnena i hjärnan.

  Jag anser därför att det är frågan om ovetenskapligt nonsens från början till slut och därmed, med tanke på den oerhörda omfattningen, den största skandalen någonsin inom medicinen. Faktiskt är det frågan om rent kriminell verksamhet om man börjar syna ”forskningen” bakom denna galenskap.

  Själv skulle jag inte drömma om att ta Simvastatin trots att min senaste kardiolog skrev ut receptet med sådan emfas. Dessa ’experter’ är i mina ögon i stort sett inkompetenta och helt i händerna på läkemedelsbolagen. Det ruskiga är att de inbillar sig att det VET trots att de inte tänkt en enda självständig tanke inom sitt yrke. Ja – min erfarenhet av dem säger att de helt enkelt inte är intresserade av vad de håller på med och aldrig kommer att bli det för om de mot förmodan skulle bli det skulle hela deras världsbild rasa samman.

 9. 9

  Professor Göran Skrev:

  bekämpar en av kroppens absolut viktigaste och nyttigaste byggstenar, dvs. kolesterolet

  – och tillsammans med det ett av våra vitamin. Vitamin D, som vi nordbor nästan alltid lider brist på, bildas till stor del i huden under påverkan av solstrålarna – men basen för vitaminet är kolesterol 🙁 .
  Ur kolesterolet bildas också våra könshormon, därav impotensen 😡 .

 10. 10

  Bernt Hellström Skrev:

  Äter Simvastatin sedan lång tid, verkar vara rena giftet , eller???

  Du kan läsa om kolesterol här på Karl E Arfors hemsida samt titta/lyssna på Ralf Sundbergs föredrag.
  https://karlarfors.se/kolesterol-igen/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa