Cancerns enorma sockersug

Det kom en länk från 2012, en artikel i Forskning och Framsteg, om Tumörens enorma sockersug.

Det leder automatiskt till tanken att det kan vara bra att minska på intaget av socker och sockerkedjor = kolhydrater, för att förebygga eller motverka cancer.

 

Comments

 1. 1
  Lars Henrik säger

  Kopierar en kommentar i ämnet från en annan tråd.
  ————————————
  Lars Henrik says:
  Jag läste denna artikel och refererade dokument från MD Anderson för något år sedan. Mycket intressant och helt i linje med vad vi ofta diskuterat här.

  Jag har försökt att ta upp denna forskning med vårdpersonal i samband med en cancerdiagnos i familjen men tyvärr bara mötts av oförstående. Saftglasen och fruktkrämerna regerar fortfarande på sjukhus och äldreboenden.

  ps. På förekommen anledning: Salt- och vätskeersättning i samband med värmebölja verkar de heller inte ha en aning om. I vart fall inte i äldrevården. Min mor befanns okontaktbar en morgon och det blev ambulans till NÄL. Allvarlig uttorkning och hjärtfel. Efter många påsar saltlösning intravenöst var hon i bättre skick än jag sett henne på flera månader, möjligen år. Sedan tillbaks till äldreboendet och fruktkrämerna igen…

 2. 2
  F d anhörig säger

  Lars Henrik Skrev:

  Efter många påsar saltlösning intravenöst var hon i bättre skick än jag sett henne på flera månader, möjligen år. Sedan tillbaks till äldreboendet och fruktkrämerna igen…

  Det där känner jag igen!
  Konstigt nog så reflekterar inte personalen!

 3. 3

  ”Det går också att påverka blodsockerhalterna genom att minska mängden socker och snabba kolhydrater i kosten. Men på det området finns det väldigt lite forskning. Redan Otto Warburg spekulerade över om små förändringar i blodsockernivåerna kan få effekt på cancertumörerna. Det skulle minska mängden tillgänglig energi och sänka nivåerna av tillväxtstimulerande insulin och fritt IGF-1 i kroppen.

  – Det är i princip bara socker och kolhydrater som stimulerar insulinfrisättning. Därmed kanske lågkolhydrat-kost kan minska risken för dessa former av cancer, säger Kerstin Brismar.” – slut citat ifrån artikeln.

  Apropå forskning så lär det ju vara åt hållet ca två miljoner i Sverige idag som är återhållsamma med intaget av kolhydrater och socker. Hur är cancerfrekvensen hos dessa – relativt normalkostarna – går väl att ta reda på ?

  Förhöjda blodsockervärden – p g a på tok för mycket av kolhydrater och socker i kosten – är ju ”reabränsle” för de flesta av wåra s k vällevnadssjukdomar – som jag ser det.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Josef Boberg:
  Det borde gå att forska på genom att fråga de som blir sjuka om hur de ätit, och relatera det till hur befolkningen i gemen äter. Men då måste det finnas ett intresse för frågan hos de etablerade forskarna. Jag har inte hört att det finns något sådant intresse hos dem, utan de sysslar mest med spekulationer om relationen mellan kost och hälsa.

 5. 5

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Jag har inte hört att det finns något sådant intresse hos dem, utan de sysslar mest med spekulationer om relationen mellan kost och hälsa.

  Jo… – Annika – men så länge som det finns liv så finns det hopp om en annan ordning ! 💡

 6. 6
  Lennart Andersson säger

  Ang cancer och socker
  Finns det cancerbehandling i Sverige där man använder kunskapen enligt följande.
  Summan av kardemumman är att alla olika socker och kolhydrater blir glukos eller fruktos väl inne i levern. Jag drog slutsatser av detta, jag frågade och jag fick acceptans:

  – OM man nu skall behandlas för en cancer och står i väntan på t.ex. strålning eller cellgifter, skulle man inte då under tiden innan behandlingen stå på en mat helt utan socker i alla dess varianter? Detta för att försvaga eller döda så många cancerceller som möjligt. Då tar rimligen behandlingen bättre.

  – Jovisst, svarade han, det är helt riktigt tänkt.

  Professorn molekylärbiologen och kirurgen Tore Scherstén berättade då om en bekant som genom en strikt kost utan alla kolhydrater fått bort alla metastaser från sin cancer genom denna kost, utom en liten en.

  Svar och kommentarer önskas
  Varma hälsningar
  Lennart

 7. 7

  @ Lennart Andersson:
  Cancerläkarna har tagit ett gigantiskt steg för mänskligheten. Denna pionjärinsats borde dokumenteras och uppmärksammas för en större publik.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa