Pfizer kan ha mörkat bieffekt

På SVT: Pfizer kan ha mörkat bieffekt.
Närmare tusen kvinnor har stämt Pfizer för att ha mörkat diabetesrisken.

 

Comments

 1. 1
  Kosttörstig säger

  Det är inte klokt att man säljer kolesterolsänkande läkemedel. Nu ska kolesterolet ligga runt fem – allt för att få själva läkemedlet. Hur mycket skada innebär inte det för människokroppen att på detta sätt gå in och korrigera kroppens värden. Det kan aldrig vara nyttigt.

  Själv har jag 10,5 i kolesterol och ”flaken” i mitt blod är de stora fluffiga som inte fastnar på artärernas väggar.

 2. 2

  Min hustru, Agneta, var irriterad och till och med mycket irriterad en dryg månad, när hon läste om turerna runt GMO i Seeds of destruction, men det var ingenting gentemot hur ilsken och förfärad hon var senaste månaden, då hon läste om läkemedelsföretagens härjningar i boken Deadly Medicins and organised crime av Peter G Gotzsche. Hon har av och till uttryckt lättnad över att inte längre vara aktiv som läkare. Det skulle blivit för svårt att idka sjukvård enligt råd och anvisningar från huvudmannen med den kunskapen i ryggsäcken. Om Pfizer blivit tagen med fingrarana i syltburken är det inte större än en snöflinga på sydpolen. Har Professor Göran hittat till sagda bok redan? Den finns som e-bok på Amazon.

 3. 3
  Professor Göran säger

  Erling Skrev:

  Har Professor Göran hittat till sagda bok redan? Den finns som e-bok på Amazon.

  Han har till och med skrivit en krönika om saken för ett tag sedan!

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Själv har jag inte läst denna bok än. Fanns den översatt till svenska?

  ps. Varför tycks alla texter när man refererar till sig själv i tredje person bli roligare att läsa 🙂

 5. 5

  Lars Henrik Skrev:

  Varför tycks alla texter när man refererar till sig själv i tredje person bli roligare att läsa 🙂

  Kan möjligen markera en lätt sarkasm, som piffar upp klimatet, när sakligheten blir tråkig.

 6. 6

  Professor Göran Skrev:

  Erling Skrev:
  Har Professor Göran hittat till sagda bok redan? Den finns som e-bok på Amazon.
  Han har till och med skrivit en krönika om saken för ett tag sedan!

  Förlåt en minnessvag 73-åring, Icke desto mindre slår verkligheten fantasin med hästlängder. Vilken djävulsk värld vi lever i! Då inte inräknat medicinsk vetenskap utan bara bolagens försäljning och affärsmoral, som verkar vara svart, svart, svart!!!

 7. 7
  Professor Göran säger

  Erling Skrev:

  Vilken djävulsk värld vi lever i! Då inte inräknat medicinsk vetenskap utan bara bolagens försäljning och affärsmoral, som verkar vara svart, svart, svart!!!

  Det verkar som om du, eller ni båda, har skjunkit ned i samma dystopiska träsk som jag själv. Jag beklagar om jag bidragit till detta.

  Jag har just kommit tillbaka från en väldigt trevlig utflykt till Bohusläns havsvikar då en mycket kunnig biolog (Jan Uddén) berättade om livet ovanför och under vattenytan.

  Jag frågade om han hade samma dystopiska syn på framtiden som jag själv men han påpekade att han värjde sig så gott han kunde från sådana tankegångar. Dessutom ansåg han att man bara jagade bort naturintresserade människor om man gav efter och uttryck för sådant. Människor vill höra positiva saker som t.ex. att antalet gäss har ökat de senaste åren. Eller att man blir smal med LCHF-kost. Detta är ju också mer i linje med Kostdoktorns mer publika inställning.

  Jan Uddén var ganska överens med mig om det var trevligt med de kor som harmoniskt betade på havsängarna. De verkade dessutom vara väldigt sugna på havssaltet, mineralerna och valde därför tydligen det magra betet i havsbandet framför det mycket frodigare betet längre in från kusten.

  LCHF kände han väl till och den humana slakten hos Norrbete (där vi köper vårt kött) kände han också till.

 8. 8

  Professor Göran Skrev:

  Det verkar som om du, eller ni båda, har skjunkit ned i samma dystopiska träsk som jag själv. Jag beklagar om jag bidragit till detta.

  Ingen fara, vi tror oss ha en bra lösning på problemen: Liksom Du tror vi på LCHF, eller LIR. Det håller kroppen fri från grynnorna, bohuslänsk inspiration, och behovet av läkemedel blir ett minimum. Ät bra mat och undvik försåtliga kolhydrater, och Du håller Dig frisk. Sen kan dom ha det, pillerbolagen!
  Men se också upp för diverse kosttillskott! I den branchen är kontrollen ännu sämre och etiketterna vackrare. Hörde häromdagen om ett preperat, som gick att köpa på nätet, men inte var provat och godkänt i Sverige. Preparatet skulle lösas i vatten och injecers, varvid viss hudförmörkelse skulle inträffa. Ingen ordning på biverkningarna, vare sig kort- som långsiktigt.

  Är folk alldeles galna???

  En och annan blodförgiftning hade rapporterats, men hur mår lever och njurar, som ju oftast tar hand om giftiga substancer?

 9. 9

  Inget nytt under solen, eller laboratorietakets belysning. Det var väl Merck som mörkade mest när de testade fram sina statiner.

 10. 10
 11. 11
  Anders S säger

  @ P:
  Spärra in mutkolvarna på livstid på vatten och bröd samt rapsolja.

 12. 12

  Läste just länken du delat P, skrev det här på Facebook och delade den vidare.

  ”Minns ni Brödinstitutet, de som rekommenderade att vi skulle äta 6-8 brödskivor per dag en gång i tiden och använde Socialstyrelsen som täckmantel i sin reklamkampanj?

  Nu är samma reklammakare för brödbranschen på gång igen…
  De vill nu att våra äldre ska serveras mycket bröd på de olika sjukhusen och vårdinrättningarna, för att de ska få i sig det de behöver.

  Många äldre har blivit svaga och sjuka, just för att deras kost mest består av kaffe med mackor och kaffebröd…

  Hoppas att min och Annika Dahlqvists LCHF för seniorer får den uppmärksamhet den förtjänar istället, nu när den nya Äldreutredningen tar form.
  Så att våra äldre kan få njuta av riktigt god, näringsrik och hemlagad mat på ålderns höst :)”

 13. 13
  Professor Göran säger

  Erling Skrev:

  Men se också upp för diverse kosttillskott!

  Jag tror du har helt rätt i denna varning!

  Även när det gäller kosttillskott tror jag att man måste använda sitt förnuft, men jag är definitivt mindre rädd för kosttillskotten än för de farmakologiska preparaten, men kvacksalveri förekommer förvisso även i annan regi än hos de stora läkemedelsbolagen om än i betydligt mindre utstuderad form.

  Efter att ha ”läst på” ordentligt beslutade jag mig för ett år sedan att prova E-vitamin mot min kärlkramp och detta verkar fungera alldeles utmärkt. Jag känner nuförtiden nästan aldrig av den utom vid tung fysiskt ansträngning. E-vitaminet ersätter här väldigt effektivt de betablockerare som min beryktade kardiolog så villigt skrev ut tillsammans med de övriga fyra hjärtmedicinerna men de befinner sig fortfarande alla i apotekets trygga förvar.

  I början av min ”LCHF-karriär” drabbades jag av muskelkramper på nätterna men med ett rejält tillskott av magnesium varje dag är detta också ett minne blott. Q10, Bio-Kalk, selen och K-vitamin tror jag också är bra för hjärtat mitt.

  D-vitamin tar jag på vintern; nu får jag mer än nog genom att vara ute i solen på dagarna.

  Det är svårt att veta hur mycket av pengarna som är ”bortkastade” på kosttillskotten, men eftersom jag mår så förbaskat bra nuförtiden så får jag trösta mig med att de eventuella ”biverkningarna” från mina kosttillskott bevisligen är minimala medan biverkningarna från den traditionella sjukvården troligen hade avslutat min jordiska karriär redan för många år sedan.

 14. 14
  Anders S säger

  Professor Göran skrev:

  E-vitamin mot min kärlkramp
  rejält tillskott av magnesium varje dag
  Q10, Bio-Kalk, selen och K-vitamin
  D-vitamin tar jag på vintern

  Dos?

  B-vitamin, C-vitamin? Omega-3? Nitrit?

  Blir det inte en hel del konstigheter sammanlagt med alla kapslar och tillsatsämnen.
  Ekologiskt? GMO?

 15. 15
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Betr mörkade studier så verkar det vara norm ..inte bara hos Pfizer!

  Se dagens DrMercola — ”..Investigation Finds Serious Flaws in Study That Served as Basis for Guideline Suspected of Killing Nearly a Million Europeans..”
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/08/13/flawed-research-beta-blockers.aspx?e_cid=20140813Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20140813Z2&et_cid=DM53584&et_rid=619540152

 16. 16

  På tyska sidor har det stått att den tvådelade australienska dokumentären ”The heart that matter” har tvingats bort från nätet. Fast en tysk användare hade via FB fått tips om följande länkar…

  Del 1
  https://www.youtube.com/watch?v=omjA2yyPyTA
  Del 2
  https://www.youtube.com/watch?v=Sa9ZYsW59Zo

  Båda avsnitten är elt klart sevärda!!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa