Ifrågasätter landstingets kostråd till diabetiker

Insändare i Allehanda.se, av Erik Lindquist.

Erik konstaterar att landstinget skulle spara mer än 12 miljoner kronor per år om de övergick till lågkolhydratkostråd till diabetiker. Han har också konstaterat att den broschyr för kostråd till diabetiker, som delas ut på vårdcentralen, är utgiven av en insulinproducent. Vilket intresse har det företaget av att diabetikerna ska kunna minska på diabetesmedicineringen?

 

Comments

 1. 1
  guzzen säger

  Ju mer man läser om eländet ju mer galen blir man. Läser din blogg och Kostdoktorn. Läst Ett sötare blod, Matrevolutionen, Hur kolesterolmyten hålls vid liv, Fett och kolesterol är hälsosamt, Brödberoende och Forskningsfusket. SÅÅÅÅ intressant att se hur pengar och makt styr ALLT. Jag är inte diabetiker eller direkt överviktig (3-4 kg kanske). 69 år, äter LCHF har ätit Statiner mot kolesterol Blev som förbytt av dom, numera ALDRIG. Blodtryckstabletterna är nästa att sluta med. Tack Annika för vad du gör!!!!!!!! Rekommenderar ALLA att läsa dessa böcker. Man fattar det ruskiga sammanhanget och vill inte vara med om det.!!!!!

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Vilket härligt underkännande av dagens diabeteskostråd! Om även kostråd för att förebygga övriga metabola sjukdomar skulle inkluderas handlar det om miljardbelopp i besparingar för landet som helhet. Tänk om bara några ynka få politiker kunde få upp ögonen för detta…

  Om det inte händer snart undrar i varje fall jag hur stor påverkan vi vanliga svenskar egentligen har på politiken. Industrins lobbyister verkar hursomhelst ha deras öra…

 3. 3

  Ta gärna också en titt i Agneta Schnittgers bok Insulin den felande länken. Den finns att låna på biblioteken, går att köpa som e-bok och som ”träbok”.

  Där finns det mesta förklarat, som har med insulin relaterat till våra folksjukdomar att göra. Visst är det bedrövligt när diabetiker får råd om att äta kolhydratrik kost med täta mellanmål, allt för att parera för de olägenheter, som behandling med insulin medför, när lågkolhydratkost ger ett mycket stabilare och mera lätthanterligt blodsocker.

 4. 4
  Thomas Jansson säger
 5. 5

  Känner ni till Sankt Göran och draken?
  Enligt wikipedia:
  ”Sankt Göran och draken är ett berömt motiv inom konsten, där Sankt Göran enligt legenden räddade en stad, ibland även en jungfru eller prinsessa, från en hotfull drake.

  Denna legend är välkänd i hela Europa, och flera kyrkor har detta motiv på väggarna eller som skulpturer.”

  Nu finns det en bok med titeln ”Sankt Göran och landstinget”
  https://www.dagensmedicin.se/nyheter/halla-dar-lars-skoldstam/
  Min kommentar: Varför skulle man behöva riskera sin anställning om man påtalar brister?

  Citat:…”Hur kommer det sig att du skrev boken?”

  ”Jag började skriva den innan jag hade slutat arbeta på sjukhuset. Under tiden jag var på arbetsplatsen var det jag upplevde så skakande. Det har skett strukturförändringar på sjukhus i hela landet, och folk i allmänhet känner inte till det. Jag blev chockad av att det var som det var, med brist på vårdplatser, många lex Maria-ärenden och ökat antal hyrläkare, och jag ville berätta om det hela.”…

  Citat;…”Vilket budskap ville du få fram?”

  ”Jag ville påtala att öppenhet är viktigt. Politiker, lokalpress, alla borde känna till och förstå svårigheterna. I stället mörkas sjukhusens problem, och man lägger locket på. Enda anledningen till att jag kunde skriva om det är att jag är pensionär och inte har en anställning som kan hotas.”

 6. 6
  Bokmal säger

  Guzzen –
  några rader från Din kommentar

  ”Jag är inte diabetiker eller direkt överviktig (3-4 kg kanske). 69 år, äter LCHF har ätit Statiner mot kolesterol Blev som förbytt av dom, numera ALDRIG.”

  Jag skulle så gärna vilja höra litet mer om vad det var som gjorde att Du blev som förbytt.
  Hoppas att Du berättat för Din läkare (många patienter gör inte det) och anmält eventuella biverkningar.

  Numera skall även misstänkta biverkningar rapporteras. Man kan antingen göra det direkt på Läkemedelsverkets hemsida eller genom att ringa och beställa hem en blankett.
  Man kan också be läkare, sjuksköterskor och apotekare göra det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa