Jag och LCHF i ICA-Kuriren

I senaste ICA-Kuriren, nr 28, är det en artikel om mig och LCHF. ICA-Kuriren är Sveriges största veckotidning.
Maria Coull har skrivit artikeln.
Artikeln är faktiskt ganska positiv, även om det flera gånger står ”enligt henne” när det gäller principerna inom LCHF.
Men man får väl inte vara för petig.

 

Comments

 1. 1

  LCHF efter din ursprungliga modell blir mer och mer populär, många har förstått att det är en hållbar och hälsosam livsstil och inte bara ”ännu en modediet” 🙂

  Hör hela tiden av massor med människor som liksom jag blivit friskare och starkare av att ta bort socker och mjöl ur kosten och inte längre undviker fettet (och inte heller grönsakerna), utan istället njuter av god mat i fulla drag.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ Birgitta Höglund:
  Detsamma för mig. Jag träffar dagligen personer, både inom och utanför arbetet, som har minskat på socker och stärkelse, och i stället äter mera naturligt fett, som smör och Bregott. Och som mår bättre på den maten.

 3. 3

  Läste just den här artikeln från Time. https://time.com/96626/6-facts-about-saturated-fat-that-will-astound-you/
  Verkligen intressant utveckling som pågår i USA nu, det mättade fettet är riktigt hett.

  Blir spännande att se hur vår ”LCHF för seniorer” tas emot när den kommer ut där nästa sommar, tillsammans med mina andra två kokböcker.
  Så kul att vi får vara med och förbättra folks hälsa även i den engelskspråkiga världen 🙂

 4. 4
  Professor Göran säger

  Roligt att höra att du nu känner av mildare vindar – sommar?

 5. 5
  FOIE gras säger

  Jag kan inte lasa artikeln i ICA-kuriren men nar reportern skriver ”enligt henne” om Annikas perspektiv ska det ses som markering av att reportern inte haft tillrackligt underlag nar hon redovisar synpunkterna – alltid vara oerhort tydlig med att klargora detta i umganget med journalister, formuleringen ”enligt henne” ar rena forolampningen.

 6. 6

  @ FOIE gras:

  Jag har heller inte läst artikeln, men att skriva ”enligt henne” är ingen förolämpning. Det är helt korrekt journalistiskt sett – journalisten redovisar i artikeln Annikas och ingen annans åsikter och detta tydliggörs på detta sätt.

  (Jag är utbildad journalist)

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 6 Bitte:
  Fast det känns osannolikt att det skulle stå ”enligt henne” på upprepade ställen i en artikel om Mai-Lis Hellenius?
  Men det är kanske dags att journalisterna börjar skriva så? Det skulle vara kul.

 8. 8

  @ Annika Dahlqvist:

  Jag skulle lagt till att detta gäller åsikter som inte är ”norm”, i detta fall är dina åsikter annorlunda än de som myndigheter, sjukvård mm har.

  Hellenius står för den uppfattning/åsikt som rått som norm i flera årtionden. Men en journalist skulle faktiskt kunna skriva likadant om Hellenius: det skulle visa att journalisten var påläst och hade ett visst kritiskt tänkande! Tyvärr är det ont om den varan i dagsläget.

  I vilket fall som helst ska du inte ta det som en förolämpning. Det är helt enkelt ett tecken på att tidningen inte kan/vill/vågar/får ta ställning.

  Och i morgon är det jag som går och köper ICA-kuriren! För det är toppen att du är med i en sån stor tidning 🙂

 9. 9
  FOIE gras säger

  @Bitte
  Du tycker alltsa det ar korrekt journalistik att upprepade ganger i en text isolera Annikas perspektiv till ett ”enligt henne”.
  Det ar ocksa for den som inte last artikeln utan endast noterat Annikas irritation latt att stalla diagnosen: ett lika vanligt som medvetet forminskande av hennes synpunkter fran journalistens sida Dartill varre an feg journalistik, det ar en dumhet eftersom Annika inte ar isolerad utan del av ett stort internationellt nytankande som senast kom till uttryck i amerikanska veckotidningen Time och dess stora uppslag om fakta och forskning som talar for en omvardering av mattade fetter.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa