Fetmakris i Storbritannien

Inslag på Seriges Radio.
Uppemot 25% av britterna är nu överviktiga, och miljontals har drabbats av typ 2 diabetes.. Det tänker etablissemanget möta med flera viktoperationer.

Varför inte släppa fram LCHF som metod för viktnormalitet och bättre hälsa?

 

Comments

 1. 1
  Siv Wetterberg säger

  Varifrån ska pengarna tas för operationerna?? Bättre med LCHF
  Siv

 2. 2

  Varför inte LCHF? Kanske för att då blir det inga kakor och scones med marmelad till teet. Att britterna får D2 är bara ren konsekvens av matvanor.

 3. 3

  Jag har bott i Storbritannien i många år och det tog inte länge innan jag förstod att britterna är minst 10 år efter många andra länder i det mesta (man använde fortfarande checker tills för ett par år sedan). Low Carb kommer men det tar nog ännu några år. Jag har emellertid sett ett par böcker med LC-mat i en bokaffärer men kosten nämns ännu inte i media, här gäller ännu hysteriskt kolhydraträknande.

 4. 4
  Pre-diabetiker säger

  Tänk att det ska ta så lång tid innan man inser att man har diabetes! Törst/Kiss…
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article19234067.ab

 5. 5
  Professor Göran säger

  @ Pre-diabetiker:

  Så sant!

  Trots att min fru hade sökt upp sjukvården för sin allvarliga perifera neuropati, med avancerade smärtor i fingrar och tår, och dessutom hade de andra symptomen du nämner, så var det knappast diabetes som läkaren först misstänkte.

  Det var helt enkelt vi själva som ställde diagnosen och man behöver som man brukar säga inte vara någon ”raketexpert” för att bekräfta en sådan diagnos när man blir allvarligt sjuk varje gång man äter kolhydrater och är frisk så länge man helt och hållet avstår från dem.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa