Trombyl är ute

I artikel i Läkartidningen om hjärtkärlprevention med läkemedel står det:

”Det finns inte stöd för att använda acetylsalicylsyra eller andra trombocythämmande läkemedel i primärprevention för att förebygga kardiovaskulär sjukdom, inte heller vid diabetes.”

Trombyl har ju varit standardmedlet vid hjärtkärlsjukdom i decennier, men är nu tydligen helt ute?

Trombylfabrikanten kanske inte är lika stark lobbyist som statinfabrikanterna?

Läkemedelsverkets text: Arteriosklerotisk hjärtkärlsjukdom.

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Det tråkiga är att man inte vågar lita på denna rekommendation. Läkemedelsindustrin vill till varje pris få bort acetylsalicylsyran eftersom man inte tjänar några pengar på denna hundraåriga medicin. Man vill sälja sina nya patenterade dyra läkemedel, vars bieffekter vi vet lite om. Eftersom acetylsalicylsyra är en inflammationshämmare är det svårt att tro att den inte skulle ha effekt mot hjärt-kärlsjuklighet och den har visat sig minska risken för cancer i tjock och ändtarm. Så man skall nog ta denna rekommendation med en stor nypa salt.

 2. 2
  Anders S säger

  Länk till Läkemedelsverkets nya behandlingsrekommendationer:

  https://www.lakemedelsverket.se/aterosklerotisk_hjart-karlsjukdom 2014-06-24

 3. 3

  Jag har efter misstänkt TIA förutom höga doser av avastatin också fått ett nytt blodförtunnande medel Cloplidogrel utskrivet. Tar ej statinerna men Clopidogrelet varannan dag. (Magen klarar inte mer) Undrar om det är i onödan. Måste äta hög dos av protonhämmare. Vet inte vad Clopidogrel är för ämne. Om det också fungerar antiinflammatoriskt. Men vad det sas var att det är det som är inne nu. Om statinerna har jag hört att de också skall vara bra för kärlväggarna och fungera antiinflammatoriskt. Vad som är sant vet man väl inte.

 4. 4
  Anna B M säger

  https://www.svd.se/nyheter/inrikes/medicin-for-stroke-okar-risk-for-stroke_8949388.svd
  Vad säger ni om innehållet av ovanstående information?

 5. 5
  Lars Henrik säger

  Anna B M Skrev:

  https://www.svd.se/nyheter/inrikes/medicin-for-stroke-okar-risk-for-stroke_8949388.svd
  Vad säger ni om innehållet av ovanstående information?

  Här finns en kommentar till det påståendet:
  https://www.janusinfo.se/Nyheter/Nyhetslista/2014/vilseledande-om-asa-och-stroke-vid-formaksflimmer/

 6. 6
  Anna B M säger

  Jag hade fått uppfattningen tidigare, att det hela var en kostnadsfråga vad sjukvårdsexpertisen väljer att ordinera, Waran eller Trombyl…
  Hur som helst har jag inget hjärtflimmer men däremot en förträngning på vänster halspulsåder som gjorde att läkarna ville ordinera både Statiner och Trombyl. Statiner hade jag redan bildat mig en uppfattning om men Trombyl avstod jag från efter att ha läst ovanstående SvD-artikel.(Möjligen en förhastad slutsats)
  Har i stället självmedicinerat med krillolja, D-vitamin, selen, Q10 och lite rödvin + LCHF-kost, förstås, med inriktning 16:8.
  Sjuksystern sa när jag nyligen var på återbesök efter ett år, att förträngningen hade då i alla fall INTE försämrats och därför skulle det dröja två år till nästa återbesök. Känns bra! Kan tilläggas att jag numera har lågt blodtryck och väger 67 kg (en viktnedgång på 12 kg.)

 7. 7

  @ Britta Andersson:
  Jag hade Clopidogrel under ett år efter min stroke och nog fungerade den bra. Efter att ha varit utan medicinen nästan två månader så togs nya prover. Det visade sig då att mitt blod var lagomt tunt så inga blodförtunnande mediciner behövdes längre. Jag steker som regel med ister och ibland med smör och alla blodfetter är så bra de bara kan vara.

 8. 8
  Gunde Gustafsson säger

  omättade fetter (fisk) är nyttigast, mättade fetter som jag använder mest tvåa. Fleromättade fetter ibland direkt skadliga särskilt om de bygger på processade fettsyror. Exempel Becel som jag önskar förbjudas i stil med Danmark.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ 8 Gunde Gustafsson:
  På vad baserar du uppfattningen att omättade fetter är nyttigast?

 10. 10
  Bojan holmberg säger

  Hej! Om det är någon jag litar på är det dig. Nu undrar jag. Jag tål nästan inga blodtrycksmediciner. Betablockerare gör mig fullständigt invalidiserad. Började med Seloken Zoc för många är sedan. Plötsligt kunde jag inte gå. Satt bara och skakade. Då trodde man det var medicinen. Sedan fick jag Emconcor. Då kunde jag nästan inte gå. Till saken hör att jag hade så svår hjärtklappning, högt blodtryck 230/145. Något måste göras. Det här var 21/12 2005. Fortfarande hittar man inte rätt med medicinering. Nu äter jag Bisoprolol till natten. Får svåra hjärtrusningar p g a sömnapnesyndrom. Jag kan inte använda Cpap p g a allergi mot mask. Spironolakton har gått bäst. Jag har även kalium o. Natriumbrist. Detta är komplicerat. Jag har struma och jag är övertygad att det är min sköldkörtel som inte fungerar som den skall. Jag har haft samma husläkare under alla dessa år. Hon har slutat att fundera tror jag. Förstår henne. Har du Annika Dahlkvist något tips på medicin. Med vänlig hälsning, Bojan

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 Bojan holmberg:
  Nej, jag kan inte svara på hur du ska göra. Du måste fortsätta att kommunicera med din doktor. Om du känner som att hon har gett upp, så kan du be att få en annan läkare.
  Natrium och kalium brist, då kanske man ska kolla kortisolomsättningen. Annars tillskott av natrium- och kaliumsalt.
  Sköldkörtelprover ska förstås tas. Det finns också andra rubbningar som kan påverka blodtrycket.

 12. 12

  Hej!
  Jag har ätit trombyl i flera år och nu har tarmarna nedanför naveln sagt tack och goodbye. Med andra ord jag har superont dag som natt inte nog med det jag har även fått nässelutslag och då svullnar mina ögon igen och som röda blaffor på huden,

  I övrigt är jag en människa som lagar min mat från grunden, äter mao bara rena produkter och använder smör och grädde och motionerar flitigt men det här med magen tar knäcken av mig.

  Till min fråga kan jag sluta äta TROMBYL eller bara ta ett par gånger i veckan som det är nu äter jag TROMBYL 75 mg varje dag. Tacksam för svar även om du inte vill råda mig till nå´t

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 12 Carin Andersson:
  Jag tycker absolut att du ska testa att sluta med Trombyl. Den har inte stora fördelar, men man kan bli överkänslig mot den.

 14. 14
  Annica Karlsson säger

  Hej! Jag fick en tia attack för fyra år sedan & fick trombyl…kan man sluta att äta trombyl eller ska man äta hela livet ut??

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  @ 14 Annica Karlsson:
  Det är det nog ingen som säkert vet. Jag tror att nuvarande policy är att fortsätta med Trombyl tills vidare, om man har haft en TIA.

 16. 16

  Jag hade kärlkramp för 2,5 år sedan och gjorde ballongsprängning. Friskförklarades för 1,5 år sedan. Har ätit Atorvastatin och Trombyl sedan dess men har slutat med Atorvastatinen efter ha läst på om denna (tveksam forskning). Nu har Trombylen nästan ätit sönder magen. Jag är 50, äter bra och motionerar regelbundet. Är det sunt att sluta med Trombylen och börja med Omega 3 istället?

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  @ 16 ove:
  Det är ju svårt att veta hur stor nytta Trombylen gör för just dig, och det är inte lätt för mig att ha åsikt om det. Men om det hade varit jag hade jag provat mig fram till halverad dos eller varannan dag, och se om det hade gått bra. Omega 3 är bra att ta i stället.

 18. 18
  Docent Göran säger

  @ ove:

  Jag äter vitlök och omega-3 (fet fisk, gräsbetat kött) som blodförtunnande som Annika påpekar. Jag slutade med Trombyl för 16 år sedan.

 19. 19
  Bengt Marcusson säger

  Jag fick en stent inopererad i hjärtat 1/11 2016. Har sedan dess tagit Clopidogrel 75 mg och Trombyl 75 mg. Fick blod i urinen för tre dagar sedan och lades in på sjukhus. Efter två dygn upphörde blödningen och jag fick åka hem igår. Idag var jag på uppföljning av problemen i hjärtat och läkaren sa att jag bör fortsätta med Clopidogrel och Trombyl. Finns det inte alternativ behandling?

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  19 Bengt Marcusson
  Jag tar inte ställning till läkarnas medicineringsråd i detta fall. Något som ytterligare minskar blodproppsbenägenheten är omega3. Man bör då förstås minska på blodtunnande tabletter, men doseringen där vet jag inte.

 21. 21
  Barbara säger

  Hej,
  jag fick förmaksflimmer (fångades vid fjärde bevakning på sjukhus) nästan varje morgon de sista 3 månader, och svimmade för 2 veckor sedan. Kom från sjukhusvistelse (4 dagar) med recept på Metoprolol 50 mg och blodförtunnande Eliguis apixaban 5mg 2ggr dagligen. Det är särskilt den som jag undrar över. Det verkar vara något nytt och biverkningslista är lång och skrämmande. Det rekommenderas halva dosen för 80 åriga som (som jag) väger 60 kilo eller mindre. Jag är 70 och läkare ville inte ge mig mindre dos…
  Jag vore tacksam för dina åsikter om ovannämnda.
  Med soliga hälsningar
  Barbara
  .

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  21 Barbara
  Eliquis är en ny antikoagulantia, NOAK, som används som förebyggande mot blodropp, tex stroke, av förmaksflimmer. Doseringen enligt Fass är 5 mg x 2. Jag kan inte säga att det gamla Waranet är bättre, utan det verkar som att NOAK vinner mark. Det är enklare att dosera, och man behöver inte kolla PK för att dosera.

 23. 23
  Monica Kummander säger

  Jag fick en stroke 2007, alla prover var bra och läkaren kunde inte förstå varför jag fick det. Blev då insatt på Trombyl. April i år tyckte jag att min vänstra mungipa var lite längre ner än den högra. Åkte därför in, alla prover och röntgen togs men det påvisade ingenting Läkaren (inte samma som förra) satte ut Trombylen och satte in Clopidogrel istället. Varför? Läste om en man dom gjorde det för och fick därför fyra nya strokear på ett år. ”Min” läkare satte även ut Omeprasol mot Pantoprazol annars passade dom inte ihop sa han. Eftersom jag aldrig haft några besvär efter stroken vill jag inte laborera med tabletter. Har även läst här i forumet personer som halverat sin Trombyl. Jag vill helst inte äta massa tabletter om jag inte är tvungen. Skulle bli tacksam för svar från dig. /Monica

 24. 24

  i Italien finns cardio aspirina filmdraget capslar.av Bayer.skosamt mot magen..i stället för trombyl

 25. 25
  Katinka Bille Lindahl säger

  Jag fick en GTA för ett år sedan och fick börja med clopidogrel, pantoprazol och Simvastatin. Aledningen skulle vara ” obetydliga mindre plack” på vänster halspulsåder. Alla värden var annars bra, även kolesterol, utom att jag vägde för mycket, BMI 30. Jag äter också blodtrycksmedicin, candesartan, men har halverat dosen sedan jag blev pensionär och slutade stressa. Nu ligger blodtrycket på 120/68 och pulsen på 50 på morgonen, och jag tänker sluta helt med Candesartan. Det senaste halvåret har jag gått ner i vikt till BMI 25 och förbättrat min kondition genom träning, kommer upp i 155 i puls på spinningpass och går snabbt ner igen. Jag fyller 68 i maj. Äter LCHF 16/8.
  Min fråga till dig: Jag vill slippa Clopidogrel, får blåmärken och magsvid, plus att jag har en känsla av att det är onödigt. Obetyfliga mindre plack låter inte så värst allvarligt. (Jag fick min GTA efter ett samlag där nacken var mycket böjd.) Medicinen skrevs ut på NÄL och ingen uppföljning har gjorts. Kan plack tillbakabildas? Dricker rödbetsjuice varje dag och en kapsel Omega3

 26. 26
  Annika Dahlqvist säger

  25 Katinka
  Förlåt, men jag kan inte komma på vad GTA är för något.
  Jag kan inte säga att du ska sluta med Clopidogrel. Om du ska göra det så måste det vara ditt eget beslut.

 27. 27
  Katinka Bille Lindahl säger

  Global Transitorisk Anamnes. Jag såg inte ditt svar förrän nu. Jag fick förklaringen av en doktor att det var ungefär som en TIA. Jag har nu gått ner 18 kg med hjälp av LCHF och 26/8 och har nu BMI under 24, mår som en prinsessa tack vare det och regelbunden träning och motion. Ska fortsätta hela livet så. Jag tar Clopidogrel varannan dag sedan ett par månader. Det verkar inte finnas lägre dos än 75 mg. Jag önskar att det fanns något sätt att ta reda på om det där ” obetydliga placket” finns kvar. Kan man se plack med vanligt ultraljud?

 28. 28
  kicki säger

  Här finns en hel del att läsa om GTA. Det heter Global Transitorisk Amnesi – dvs minnesförlust. Inte anamnes.
  https://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=1416

 29. 29
  Marika Renström säger

  Marika 63 år: Är i valet och kvalet… fick en stroke för 1½ år sedan. Fick statiner, blodtryckssänkande och trombyl. Statinerna gav sådan fruktansvärda biverkningar, och efter att ha googlat dem så tog jag bort dem ur medicineringen. De andra två har jag fortsatt med.
  Var och handlade en ny trombyl för två veckor sedan, men nu när den andra är slut finns den ingenstans! Har haft ett stort motstånd mot trombylen hela tiden och undrar nu om det kan vara en fingervisning från kroppen att jag inte ska ha den?
  Lever ett sunt liv, äter ekologiskt och hemmaodlat så mycket som möjligt. Slutat med kött men äter fisk ibland. Spirulina, nässlor, D-vitamin, magnesium och nypon ingår i min morgondrink.Rör mig mycket och kroppen är stark

 30. 30
  Annika Dahlqvist säger

  29 Marika Renström
  Jag kan inte råda huruvida du ska ta Trombyl eller ej.
  Men du kan se till att ta omega3-tillskott, samt äta rikligt av vildfångad fet fisk som innehåller omega3. Omega3 motverkar blodpropp. Samt förstås undvika omega6, som ökar risken för blodpropp.

 31. 31
  Marika Renström säger

  Tack! Men kan du rekommendera någon omega 3 som är bra?

 32. 32
  Annika Dahlqvist säger

  31 Marika Renström
  Jag är inte så insatt i det, men de som hälsokosten har borde vara bra?

 33. 33
  Marika Renström säger

  Tack igen! Men de omega 3 jag tittat på innehåller också omega 6, 7 och 8?
  Sexan har ni ju skrivit om tidigare inte är bra!

 34. 34
  Annika Dahlqvist säger

  33 Marika Renström
  Det är som det mesta anat en mängdfråga.

 35. 35
  XMargareta säger

  Det är en fråga om proportioner. Vi behöver bägge fettsyrorna i vårt intag.
  Det man menat är, att vi med den vanliga västerländska kosten får för stor proportion omega 6.
  Så det beror på vad du som helhet stoppar i dig.

  Om det preparat du väljer innehåller stor mängd omega 3 jämförelsevis, så är nog det bra, eventuellt ännu bättre med Krillolja.

  Som ett tillägg: Vad en del hälsoprofeter menar är att det är välgörande att i preparatet ha också Krillolja, då denna innehåller en antioxidant med röd färg, som hindrar de instabila fleromättade fettsyrorna omega 3 och 6 stabila.
  Se länken.

  https://www.karlarfors.se/wp-content/uploads/2014/10/local_183025.pdf

 36. 36
  Marika Renström säger

  Tack igen!
  Jag äter inte kött sedan drygt ett halvt år tillbaka men fortfarande fisk och skaldjur ibland. Mycket grönsaker och frukt, kokosolja, tillskott av nässlor, nypon, d-vitamin och B-12.
  Hur vet man om man får i sig tillräckligt eller för mycket egentligen?

 37. 37
  Annika Dahlqvist säger

  36 Marika Renström
  Om du äter för lite animalisk mat finns det risk att du får proteinbrist. Bönor och linser kan ersätta proteinbehovet.
  Om du får i dig för lite energi går du ner för mycket i vikt

 38. 38
  Marika Renström säger

  Mm, jag äter bönor och linser en hel del, menade mer alla vitaminer, fetter mm som vi behöver!

 39. 39
  Annika Dahlqvist säger

  38 Marika Renström
  Om du undrar kan du fråga en kostrådgivare. Men om du mår bra och har bra ork så kan du känna dig nöjd.

 40. 40
  Marika Renström säger

  Tack för alla fina svar!

 41. 41

  Hej,
  År 2017 fick jag 4 ggr plötsliga, korta(1-3min ca) synbortfall på vänster öga.
  Första gången det hände var i början av juni, sedan återkom problemet tre ggr till och vid
  Jul 2017 åkte jag till akuten. Läkarn trodde jag haft ”tior” men kunde ej se något genom röntgen av huvudet och mina halspulsådror, allt var bra, mina värden var med bra och både mitt blodtryck och puls var med toppen. Jag är 177cm, väger 78kg och är nu 33år ung. Jag är alltså i hyfsad form.
  Läkaren ordinerade mig att äta en tablett 75mg trombyl dagligen. Det har jag nu gjort i ett år alltså.
  Ska jag verkligen äta medicinen? Kan den göra mer skada än nytta? Jag känner mig frisk och har alltid gjort det även då jag fått synbortfallen(tiorna?) och är aningen orolig att min mage ska krascha om jag ska fortsätta äta medicinen livet (kan iof bli ett kort sådant) ut.
  Mvh

 42. 42
  Annika Dahlqvist säger

  41 Fred
  Det är svårt att säga i det enskilda fallet om Trombyl förebygger proppar i halsartärerna eller ej. Du får höra med dina läkare om hur åsikten är för tillfället.
  I min erfarenhet har sådana tillfälliga synfenomen, efter normal utredning, fått diagnosen migränekvivalent, och ingen behandling insatts.

 43. 43

  ”…hur åsikten är för tillfället”

  AH!.
  Om vi får ta James le Fanu´s nya bok på allvar så verkar ungefär all daglig ”förebyggande” medicinering vara tillkommet för att betjäna andra än patienten.

 44. 44
  Camilla Billö Josefsson säger

  Hej!
  Jag fick en ansiktsförlamning för en tid sedan. Efter Datortomografi upptäcktes en förträngning på ett kärl ifrån hjärnan. Läkaren skrev ut Clopidogrel till mig som jag nu ätit en tid. Känner mig väldigt låg och är glömsk och tänker sakta. Min osteopat föreslog att jag skulle ersätta medicinen med nattokinase samt omega 3. Har läst en hel del på nätet och det verkar fungera för många. Råd? Jag är 63 år.

 45. 45
  Annika Dahlqvist säger

  44 Camilla Billö
  Jag kan inte ge dig råd i detta ärende.
  Om det var en stroke du hade kan det ju vara sviter efter den som gör att du känner dig låg och tänker segt.

 46. 46

  Hej
  Vilka biverkningar har trombyl? Och hur mår man av att sluta med dem?

 47. 47
  Annika Dahlqvist säger

  46 Carina
  Om Trombylens möjliga biverkningar kan du läsa i Fass:
  Jag tror inte att man känner av några utsättningssymtom av att sluta med dem.

 48. 48
  BrittMari säger

  Hej Annika
  Min dotter som är 25 år och fick en TIA i våras.
  Hon gjorde en ultra undersökning på hjärtat via matstrupen i november och fick svar att den sannolikt visar en minimal förbindelse mellan hjärtats förmak.

  De rekommenderar henne därför att äta Trombyl livslångt.
  Kan hon ta omega 3 istället och se till att hon får i sig fet fisk via mat och hälsopreparat?

 49. 49
  Annika Dahlqvist säger

  48 BrittMari
  Jag kan inte svara på det. Jag vet inte vem annars som kan svara på det heller?
  Det är inte säkert att det har gjorts några jämförande studier på det, eftersom det inte finns just några kommersiella farmakologiska intressen i omega-3 och fet fisk?

 50. 50
  Britt-Marie Romero säger

  Tack så mycket för snabbt svar.

  Mvh
  BrittMarie

 51. 51

  Hej!

  Jag har skrivit till dig tidigare – du rekommenderade en halv trombyl dagligen eller en varannandag.
  Eftersom jag har förträngningar i båda halspulsådrarana. Nu tänkte jag fråga om man tar omega3 ena dagen och trombyl nästa dag- vad tror du om det? jag får så mycket blåmärken av tombylen –
  Har även fått besvär med magen -då jag ätit omeprazole och även testat Lanzo men jag måste sluta och magen blev bättre. Jag är så trött på alla biverkningar.
  När jag var yngre i 45års åldern fick jag en blödning i magen efter Antibiotikan låg med dropp en vecka
  när jag blev utskriven så varnade Dr mig för just det som TROMBYL innehåller
  och av mag med. förändrades tarmrörelserna jag blev så hård i magen – och fick krysta på toa. Nyligen träffade jag en stafett läkare som tog det på alvar – så han skrev ut något jag tar emellan måltider – men de blir inte så ofta nu -jag läste i fass att personer över 67 ska undvika just pga detta med tarmar-
  Jag tar tacksamt emot dina råd Mvh/ Anita

 52. 52
  Annika Dahlqvist säger

  51 Anita ÅKERMAN
  Jag vill inte gärna spekulera och gissa hur du ska medicinera. Om du får någon komplikation så kan jag stå som ansvarig utan att ha någon patient-läkarrelation.

 53. 53
  anita åkerman säger

  Hej Annika
  Det var länge sedan!

  Jag har jobbat 33år inom vård – slutade när jag fyllt 50 pga – jag såg hur dåligt äldre blev behandlade.

  Nu är jag där själv – 2022 var jag till den bästa läkaren – som ville undersöka min mage pga att jag hade minskat i vikt-det kom en förpackning för colon rtg – det var jag inte beredd på – eftersom jag haft känningar åt hjärtat-det stod på förpackningen (besvär m hjärta el njurar prata med läkare först) fick ej det – ringde avoka tog en senare tid – ringde sköterskan igen och berättade mina farhågor – de behöver du inte bry dig om det finns inget dokumenterat – på rtg sa de ska du göra det ändå – Ja besviken och arg gjorde jag det – sen blev ja sämre nov-22 op borrning och dagen efter en stent – jag har ätit BRILIQE OCH TROMBYL men den första bara ett år- den var dyr – men bra – har pratat med en apotekare som jag frågade om Omega 3 de gick bra – bara det inte var Varan -och så tar jag Krom mot sockersug börja nyligen men jag tror inte Trombyl är bra- min mormor hade den -de sa hon fick en massa proppar, jösses jag är snart 80 år
  de borde kommit längre tycker man- själv har jag gjort 4 op sen jag skrev sist – 2 olika saker m hjärtat (borrning – satt en stent) op ett födelsemärke, som experten sa var cancer- de var bara en fistel -hon bad om ursäkt.specialisten – sen kom det blod när jag kissa – fick besöka urolog som gjorde undersökning inget fel – Prata med hjärt avd de sa de var inget konstigt -jag åt så mycket blodförtunnande- på samma sida där det op fick jag besvär med en tand- så jag fick försöka få hjälp att ta bort den- min tandläkare neka så jag fick söka flera, till slut togs den bort men jag hade ont måste ha något att sova på – fick ej de jag ville ha samtidigt sved det när jag kissa så de tog urinprov – ja det var bakterier- men då ska jag väl ha något för de -så jag fick antibiotika och dyr sömntablett -käka med. måste slippa värk och få sova – Jag fick ssåå ont i magen – och ryggen – jag ringde och den unga sköterskan sa – de var ju inte sådana bakterier du behöver inte äta dem om du inte vill- Tog en tid hos läkaren – Då var jag väldigt besviken Sa till honom hoppas jag inte fått nått på njurarna nu oxå (ja var arg) Det hoppas jag oxå sa han och darrade lite
  Jag blev ju kallad till urologen efter några månader – och vad hittade de – en Tumör på urinledaren det blev
  operation- nu kissar man inte som vanligt heller- ursäkta men det är skönt och skriva av sig- du får gärna radera detta mvh anita

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa