Arsenik i Pandemrix

Torbjörn Sassersson skriver om att man hittade Arsenik i Pandemrix. Pandemrix var det vaccin som användes i massvaccinationen mot svininfluensa av befolkningen 2009-10.
Efteråt drabbades många barn och ungdomar av sjukdomen narkolepsi.

Det var säkert inga höga halter, men man kan tycka att det inte borde finnas något Arsenik alls i en produkt som ska injiceras i massor av människor.

 

Comments

 1. 1
  Novis säger

  Vad är arsenik? (SGU Sveriges Geologiska Undersökning)
  https://www.sgu.se/grundvatten/brunnar-och-dricksvatten/anlaggning-av-brunn/arsenik-i-brunnsvatten/

  …”Vad är arsenik?
  Arsenik är en halvmetall, det vill säga ett grundämne på gränsen mellan rena metaller och icke-metaller. Arsenik kan uppträda i olika former och föreningar, varav många är giftiga. Organiska arsenikföreningar som finns i fisk och skaldjur har generellt låg giftighet.

  Arsenik är cancerframkallande och kan ge tumörer i hud, lunga och urinblåsa, möjligen också i lever och njure. Tidiga symptom på arsenikförgiftning är pigmentförändringar i huden och förtjockning av hudens hornlager framför allt på handflator och fotsulor (hyperkeratos).

  Exponering för arsenik kan ske genom luft, mat, vatten och jord. Största risken finns i samband med intag av dricksvatten.”…

 2. 2
  Novis säger

  Om man söker i Fass (för Allmänhet eller för Vårdpersonal) på Pandemrix så får man veta att det är ett läkemedel som för närvarande ej tillhandahålls!
  https://www.fass.se/LIF/result?query=Pandemrix&userType=2

  Undrar varför? Kanske för att det inte är någon epidemi just nu!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa