Världens största pseudovetenskapliga bedrägerier

Inlägg av Lars Bern.
Se särskilt filmen med Sally Fallon, den är fantastiskt bra.

 

Comments

 1. 1
  Anders S säger

  Lars Bern propagerar även för kärnkraft på sin sajt. Väldigt hälsosamt. Vem betalar hans pseudovetenskapliga självbedrägeri?

  Instämmer med Rune Lanestrand. Skicka Hans ”Bränn på” Blix och Marit ”GMO-tanten” Paulsen till Fukushima och låt dem bli kvar där. Lars Bern kan gärna göra dem sällskap tillsammans med övriga som Rune Lanestrand räknade upp redan 2011.

  https://runelanestrand.wordpress.com/2011/03/21/hans-blix-och-marit-paulsen-till-fukushima/

 2. 2
  Anders S säger

  Pia Hellertz, Örebro, har skrivit en utförlig sammanfattning av William Engdahls bok Hotet mot Livet:

  https://www.piahellertz.com/Hotet_mot_livet.pdf

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Anders S:
  Jag var kärnkraftsmotståndare på den tiden det begav sig. Nu har jag resignerat och känner att problemet löser sig väl när uranet tar slut.
  Energifrågan är svår, jag har inte någon lösning på den. Det kanske kommer fram bra och rena energikällor framöver?

 4. 4
  Lars Bern säger

  @ Anders S:
  Jag vet inte riktigt vad du syftar på i min blogg, så det kan vara svårt att svara specifikt.
  Jag skulle dock inte vara ett dugg rädd att åka till Fukushima. Det som hänt där är förfärligt på samma sätt som de två andra kärnkraftsolyckorna i historien Three Mile Island och Chernobyl. Vad man dock inte får glömma är att trots dessa olyckor så är kärnkraften fortfarande den säkraste elproduktionen räknat per kWh. Dödsfallen i Japan orsakades inte av kärnkraften utan av flodvågen. Mig veterligt har de läckande reaktorerna inte orsakat ngt dödsfall ännu, men 20.000 människor drunknade.
  Jag vet att min vän professor Lennart Bengtsson skrivit, att om man tror att fossilförbränning är farligt (vilket han inte gör) så finns det idag inte så många alternativ för att producera de stora mängder el som världen behöver. Kärnkraft är det som har bäst förutsättningar att klara det. Att stänga av all kärnkraft och fossilkraft skulle skapa ett elände av bibliska proportioner, så det tycker varken han eller jag är ett alternativ.
  För egen del tror jag inte kärnkraft har möjlighet att konkurrera framgent mot el från gasturbinverk. Med de enorma naturgastillgångar som finns kommer gas att vara billigt i framtiden.

 5. 5
  Georg W säger

  @ Lars Bern:
  Nej du, Lars. Det här har du fått om bakfoten. Det enda Bibeln säger om kärnkraft är att ”malörten” ska spridas över en tredjedel av världen och förgifta allt, människor, djur, vatten och marker. Chernobyl betyder malört. Kapitel 13, men jag har glömt vilket bibelstycke det är.
  Det är nog den befintliga kärnkraften som skapar ett elände av bibliska proportioner.

  Dessutom förstår jag inte varför vetenskapen efter 40 års forskning med enorma budgetar fortfarande inte löst slutförvaringen. Det sista och hittills enda svaret är att kapsla in kopparbehållarna med guld. Fast då blir kärnkraften oändligt dyrt. Så förmodligen gräver man bara ner skiten och låter våra ättlingar lösa problemet, när det uppstår.

  Det dör massor av människor av kärnkraft. Dödligheten i barnleukemi och barncancer är dubbelt så hög i kärnkraftverkets närområde som annorstädes. Det har diskuterats tidigare här på bloggen och länkar finns här också, någonstans.

  En kärnkraftsanhängare MÅSTE ta ställning till om det är värt att offra dessa småbarn. Bara runt Barsebäck dog det 17 barn extra, utöver det normala. Är det värt priset med dessa enorma radioaktiva utsläpp som tillåts i energikonsumtionens namn. Det finns exakta siffror på utsläppen och de är i mitt tycke gigantiska. Det är kärnkraftsinspektionen som tillhandahåller dessa siffror över kärnkraftens utsläpp. Som bagatelliseras av anhängarna utan en reflektion om att dessa utsläpp är ständigt pågående och de försvinner inte.

  Kärnkraften skulle ha varit utfasad redan och vi skulle ha haft fungerande alternativ om inte linje 1 ljugit i kärnkraftsomröstningen.

 6. 6
  Anders S säger

  Georg W skrev:

  Det enda Bibeln säger om kärnkraft är att ”malörten” ska spridas över en tredjedel av världen och förgifta allt, människor, djur, vatten och marker. Chernobyl betyder malört. Kapitel 13, men jag har glömt vilket bibelstycke det är.
  Det är nog den befintliga kärnkraften som skapar ett elände av bibliska proportioner.

  https://runeberg.org/bibeln/66_08.html

  https://runeberg.org/bibeln/66_09.html

 7. 7
  Stefan säger

  @ Anders S:

  Om vi nu ska diskutera den synnerligen ”pseudovetenskapliga” och uttolkade bibeln ang. Malört.

  ”Orten Tjernobyl har inte fått sitt namn efter malört, utan efter den nära släktingen gråbo. Noga räknat är det heller inte ryska som är det aktuella språket, utan den nära släktingen ukrainska.”

  https://www.faktoider.nu/apsinthion.html

 8. 8

  Om man hos Livsmedelsverkert inte orkar lyssna på Fallon i två timmar, så skulle jag nog rekommendera var och en av deras medarbetare att åtminstone höra vad hon säger om barnmat efter ungefär 53 minuter och vad hon säger om mättat fett efter ungefär 1 timme och 22 minuter. Bara dessa båda inslag manar till slopande av ”nyckelhålet” och radikal ändring av ”kostråden”.

  Jag sänder dit länken, men hur får man dem att lyssna?

 9. 9
  Lars Bern säger

  Jag tycker detta är helt fel forum för att diskutera kärnkraft. Det får ni gärna göra på min blogg. För den som är intresserad finns massor av länkar om följderna av Chernobyl, bara att botanisera via Google. En är här: https://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3684489.ece

 10. 10
  Anders S säger

  @ Stefan:
  Om du har läst Pia Hellertz sammanfattning av William Engdahls bok Hotet mot Livet, läst boken eller hört någon av hans föreläsningarna, kanske du också tycker att kapitel 9 vers 20-21 är relevant när nu Georg W tog upp texten ifråga.

  20. Men de återstående människorna, de som icke hade blivit dödade
  genom dessa plågor, gjorde icke bättring; de vände sig icke ifrån
  belätena, som de hade gjort med egna händer, och upphörde icke
  att tillbedja onda andar och avgudar av guld och silver och
  koppar och sten och trä, som varken kunna se eller höra eller
  gå.
  21. De gjorde icke bättring och upphörde icke med sina mordgärningar
  och trolldomskonster, sin otukt och sitt tjuveri.

  Det jag reagerar över är den elitistiska människosynen när man som gmo- och kärnkraftsförespråkare raljerar över att folk engagerar sig för en bättre framtid. Följ pengarna.

  https://antropocene.se/2014/may/dessa-troende-kraver-att-du-avstar-din-valfard.html

  Sedan må det vara så att en del är vilseledda och utnyttjade enligt det scenario Engdahl beskriver.

  @ Lars Bern: Nej tack, ser ingen anledning till någon kärnkraftsdiskussion. Däremot intressant att veta inställning till genmanipulation och energifrågor.

 11. 11
  Georg W säger

  @ Stefan:
  Tack för djupdykningen i mitt kulturursprung. Det stod att jag som har ett ursprung hos kosackerna kan tillåta mig att säga att Chernobyl betyder malört. Men det kan inte ni, för då blir det vetenskapligt de facto, fel 🙂

  Mindre roligt att en Ukrainsk katastrofplats har ett ryskt namn, i dessa tider. Men det är ju symptomatiskt för den rådande situationen.

 12. 12
  Lars Bern säger

  @ Anders S:
  Så länge människan bedrivit jordbruk har vi manipulerat de genetiska egenskaperna hos utsädet på olika sätt, alltså i uppåt 10.000 år. Det mest revolutionerande i den här vägen var Norman Borlaugs mirakelvete från 60-talet som togs fram med vanlig växtförädling. Borlaug anses ha räddat miljarder undan svält med sitt nya vete och han fick Nobels Fredspris för det.
  För dem som läser den här bloggen är det dock klart att Borlaugs mirakelvete kanske inte varit den frälsning som man först trott. Det moderna vetet gör många människor överviktiga och sjuka.
  När det gäller modern växtförädling med GMO är det nog klokast att lyssna på vad våra genetiker har att säga i ämnet. Att som många gör, bara demonisera gentekniken, är att göra det enkelt för sig. Tyvärr finns det främst ett stort företag som bidragit till att tekniken kommit i vanrykte, men det innebär inte att man rent allmänt kan döma ut alla genförändrade grödor. Ta t.ex. golden rice som Greenpeace saboterat med terroristaktioner i Filippinerna, som skulle kunna rädda miljontals barn undan blindhet och tidig död, eller framtagningen av flerårsgrödor som kraftigt minskar behovet av plöjning och av konstgödsel, vilket t.ex. skulle kunna rädda Östersjön undan nuvarande eutrofiering. Ett alternativt sätt att klara det senare är att odla mindre spannmål och äta mer gräsbeteskött från naturlig vall.

 13. 13
  Anders S säger

  Lars Bern skrev:

  golden rice … skulle kunna rädda miljontals barn undan blindhet och tidig död

  Hur mycket golden rice behöver ett barn äta per dag för att få tillräckligt med A-vitamin? Vad kostar det? Vem tar pengarna?

 14. 14
  Lars Bern säger

  @ Anders S:
  Lätt att hitta svaren på frågorna om du Googlar. Du kan ju börja här: https://www.goldenrice.org/

 15. 15
  Anders S säger

  @ Lars Bern:
  Vore klädsamt om du själv ger en uppgift som du vill stå för på mängd och kostnad eftersom du tog upp det som exempel på hur genmanipulering skulle kunna rädda miljontals barn undan blindhet och tidig död. Jag har redan läst det William Engdahl och många andra skriver. Hävdar du att de ljuger?

 16. 16
  Pingo säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Tja Annika, det har kommit ett intressant alternativ där man i huvudsak använder Thorium som kärnbränsle. Googla på akronymen LFTR så dyker det upp en massa intressant men om det blir något av detta är svårt att säga men slutprodukterna är i alla fall ofarliga efter några hundra år jämfört med dagens tiotusentals år för uran reaktorerna. Energiutbytet är också mångfallt mycket bättre än dagens teknik.

 17. 17

  Annika Dahlqvist Skrev:

  problemet löser sig väl när uranet tar slut

  Vet Du att Sverige har en rätt så god tillgång på uran, om man skulle besluta sig för att bryta den. I södra och mellersta Sverige har man besvär med radongas, som sipprar upp från berggrunden. Den kommer från uran, som sakta sönderdelas.

 18. 18

  Lars Bern Skrev:

  Att stänga av all kärnkraft och fossilkraft skulle skapa ett elände av bibliska proportioner, så det tycker varken han eller jag är ett alternativ.

  Naturligtvis har Du rätt i att det skulle svida enormt att betala tillbaka den inteckning i framtiden, som girigheten drev igenom och industrialismen möjliggjorde. Frågan är ju inte om bubblan kommer att spricka utan när. Hela den moderna historien med kolonialismen och kristendomens spridande över världen är kantad av svarta händelser.

 19. 19
  olle holmqvist säger
 20. 20
  Karin3 säger

  Kärnkraften i Japan ägs av maffian. Den förfärande kopplingen nämndes i Maj Wechselmanns dokumentär om tv-fotografen Claes Göran Bjernér.

  Nej, vi ska inte diskutera kärnkraft utan mat på den här sidan. Men, ni som gillar kärnkraft bör fundera över vem som tjänar pengar på kärnkraften. ”Follow the Money” gäller i lika hög grad för kärnkraften som för livsmedels-och läkemedelsindustrin.

 21. 21
  Anders S säger

  @ Erling:

  https://runelanestrand.wordpress.com/2014/05/12/den-atomgalne-folkpartisen-som-vill-bygga-tusen-nya-karnkraftverkhans-blix/

  Här ett citat från Annikas välgörare och Lars skolkompis som kommentar i ovan länk.

  Gösta Walin skriver:
  12 maj 2014 kl. 21:49

  ”Hej Rune
  Du skjuter mitt i prick men missar väsentligheten.
  Kärnkraft är en djävla skit, men fossila bränslen är en välsignelse för mänskligheten. Säg det! Det är det enda sanna och det enda effektiva mot Blix och hans uppdragsgivare.
  Döda klimathotet så dör kärnkraften.
  Gösta
  PS Läs ”Domedagsklockan och myten om jordens ständiga undergång”, spec avsnittet av Jacob Nordangård så kan du förstå hur klimathotet skapades av superstorfinansens hejdukar.”

  Vilka de nu är kan man ha olika åsikter om. Vad anser Lars om det William Engdahl säger?

  Lyssna på William Engdahls föreläsning i Göteborg 7 april 2014:

  https://youtu.be/XjRCkfxvyyE

 22. 22
  Anders S säger

  Lars Bern skrev:

  @
  Jag skulle dock inte vara ett dugg rädd att åka till Fukushima.

  https://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/arbetarna-flyr-olycksdrabbade-tepco-i-japan_3735262.svd

  https://bigstory.ap.org/article/stigmatized-nuclear-workers-quit-japan-utility

  ”Many of the workers were also victims of the nuclear disaster, as residents of the area, and lost their homes to no-go zones, adding to personal hardships. They also worry about the health effects of radiation on their children.

  The Fukushima stigma is such that some employees hide the fact they work at the plant. They even worry they will be turned away at restaurants or that their children will be bullied at school after a government report documented dozens of cases of discrimination.”

  Noterade redan 1968 vid studiebesök på sjukhuset för atombombsoffer i Hiroshima att japanska samhället diskriminerar hårt mot atomsmitta. Ingen erkänner frivilligt att man har någon anknytning för att undvika att man själv, familjen eller släkten blir helt utestängd socialt och totalt borta från äktenskapsmarknad och arbetsmarknad.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Hibakusha

  ”Hibakusha and their children were (and still are) victims of severe discrimination due to public ignorance about the consequences of radiation sickness, with much of the public believing it to be hereditary or even contagious.”

  ”There is considerable discrimination in Japan against the hibakusha. It is frequently extended toward their children as well: socially as well as economically. ”Not only hibakusha, but their children, are refused employment,” says Mr. Kito. ”There are many among them who do not want it known that they are hibakusha.”
  —Studs Terkel (1984)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa