Cancerforskning på villovägar

Lars Bern skriver om Cancerforskning på villovägar.

 

Comments

 1. 1
  Margaretha säger

  Varje år får ca: 50.000 människor i Sverige veta att de har cancer.
  Det är ungefär lika många som bor i staden Östersund. Cancerfallen har ökat LAVINARTAT och vad gör folk?? Samlar in pengar på galor och köper små rosa band. Läkemedelsindustrin har under de senaste 50 ÅREN inte lyckats hitta något effektivt botemedel mot cancer!! vad är oddsen för det??? Cancer måste ju vara den i särklass mest studerade och forskningsstödda sjukdomen i mänsklighetens historia!
  Enligt Cancerfonden får nu en person av tre cancer under sin livstid!
  År 2013 omsatte enbart cancermedicin/behandling 95.5 BILJONER dollar för läkemedelsbolagen!Under 2014 delar Cancerfonden ut 415 miljoner kronor till svensk cancerforskning och detta gott folk är enbart från cancerfonden och enbart svenska medel.
  Tittar vi globalt så samlas det in enorma summor varje år som skall gå till cancerforskning.
  Tycker folk verkligen att det är troligt att man trots dessa massiva insatser år ut och år in inte lyckas göra några som HELST framsteg att tala om?
  Vill man veta vilka intressen som verkligen styr så är det bara att titta på vem som tjänar mest på att situationen förblir oförändrad.

 2. 2
  Margaretha säger

  Jag vill så gärna få veta vilken alternativbehandling, som botade den bukspottscancer som omtalas i inlägget.

 3. 3
  Patrik säger

  Kanske ketogen lågkaloridiet samt glukosreceptor hämmande preparat?

  Den här forskaren vill forska på människor efter häpnadsväckande resultat på möss, men får inget godkännade av FDA (amerikanska socialstyrelsen).
  https://www.youtube.com/watch?v=sBjnWfT8HbQ

 4. 4

  Margaretha Skrev:

  Vill man veta vilka intressen som verkligen styr så är det bara att titta på vem som tjänar mest på att situationen förblir oförändrad.

  Sant.

 5. 5

  Margaretha Skrev:

  Jag vill så gärna få veta vilken alternativbehandling, som botade den bukspottscancer som omtalas i inlägget.

  Jag googlade på alternativ cancerbehandling – och då kom detta upp – samt på bikarbonat cancer – och då kom detta upp.

 6. 6
  dufva säger

  Medicinbolagen är egentligen inte alls motiverade att bota cancer
  Skulle man av en slump snubbla över en metod som faktiskt botar är nog risken stor att man cyniskt nog hade kastat den i papperskorgen

  Drömscenariet är förstås istället att man ska hitta preparat som så länge du medicinerar håller tumörerna i schack vilket kan ge ”kunder” under mycket lång tid

  Det som tyder på att man nog är ute på helt fel spår med cytostatikan är att man inte rönt några egentliga framgångar de senaste 20 åren

  Cancerceller borde egentligen vara enkla att slå ut eftersom dom är defekta inte minst i sin energiomsättning
  Dom är alltså inte starkare eller snabbare än andra celler
  Dom har bara slutat lyssna på kroppens signaler

  Vi vet redan att cancer tål mycket mindre än andra celler på nästan alla plan
  Dom är känsliga för värme kyla elektricitet bikarbonat svält etc
  Det borde öppna för betydligt fler angreppssätt än den dyra och biverkningsfulla cytostatikan som verkar vara det enda man idag forskar på

 7. 7
  Anders S säger

  Margaretha skrev:

  Vill man veta vilka intressen som verkligen styr så är det bara att titta på vem som tjänar mest på att situationen förblir oförändrad.

  The Profits of Cancer. Eustace Mullins

  https://youtu.be/4SVrw1Ddo2o

  Eustace Mullins – Murder by Injection

  https://youtu.be/IWkqSncY3fg

  https://en.wikipedia.org/wiki/Eustace_Mullins ”one of the world’s leading conspiracy theorists”

 8. 8
 9. 9
  Gäst säger

  @ Patrik:

  FDA = Socialstyrelsen eller Läkemedelsverket?

 10. 10
  Professor Göran säger

  @ Patrik:

  En övertygande föreläsning!

  Vad som hela tiden slår mig när man synar den ”medicinska vetenskapen”, det må var som i detta fall behandling av cancer men det kunde lika gärna vara hjärtsjukdom, fetma, diabetes eller psykisk sjukdom, är att den från början till slut är korrupt av ett enda skäl, och som Lars Bern påpekar, och det är att den drivs av läkemedelsbolagens affärsmoral vilket de facto innebär avsaknad av moral om man med moral menar omtanke om patienternas hälsa och tillfrisknande.

  Man kan faktiskt inte ”anklaga” läkemedelsbolagen för att sakna någonting de per definition inte kan ha. I första hand är affärsmoral att tjäna så mycket pengar som möjligt och för läkemedelsbolagen genom att sälja mediciner som de har patenterat. LCHF eller ketogena dieter kan knappast patenteras.

  Om ett kollektivt samhällsintresse skulle tillåtas ta över all medicinsk verksamhet, från forskning till vård, skulle oerhörda vetenskapliga framsteg kunna göras inom alla delområden och med stora kostnadsbesparingar i det långa loppet.

  Man kan undra varför motståndet ska vara så stenhårt mot varje förändring åt detta håll.

 11. 11
  MickeB säger

  FDA, Food and Drug Administration motsvarar Livsmedelsverket och Läkemedelsverket i Sverige ungefär

 12. 12
  Gäst säger

  MickeB Skrev:

  FDA, Food and Drug Administration motsvarar Livsmedelsverket och Läkemedelsverket i Sverige ungefär

  Okej:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Food_and_Drug_Administration

 13. 13
  Thomas Jansson säger

  Redan 1938 togs frågan om den ökande cancern upp i USA:s senat, det har knappast blivit mindre cancer idag,,,

  Nej – jag tror inte ett dugg på cancerforskningen, att sälja kanelbullar för att finansiera medicin är ju direkt kontraproduktivt. Cancer skall hindras att uppstå i första hand,,,,

 14. 14
  natan säger

  @ Thomas Jansson:
  Håller med, måste vara det primära både ekonomiskt och vad gäller gott förebyggande hälsoarbete. Lchf kan vara en del av det arbetet med att få ner fetman och sockersjuka.

 15. 15
  Anders S säger

  @ Patrik:
  ”tumors are able to reprogram their metabolism to use glutamine”
  https://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130131144427.htm

  Joseph Mercola interviews Dominic D’Agostino
  https://youtu.be/RntTZR4UJUQ

 16. 16
  Anders S säger

  @ Patrik:
  Jämför svaret på sista frågan till Thomas Seyfried om Standard Care med vad Eustace Mullins redan sa i The Profits of Cancer 7:15 min.

 17. 17
  Patrik säger

  @ Professor Göran:
  Hej Göran
  Ja Thomas Seyfrieds teori om cancer ser jag som den mest intressanta idag

  https://digivisionmedia.com/lectures/acam/cancer-as-a-metabolic-disease-impaired-mitochondrial-function-and-tumorigenesis-thomas-seyfried-phd/

  Och vad det innebär för de konventionella teorierna och terapierna kring cancer ger en svindel…

 18. 18
  Lars Henrik säger

  The Examiner har under den senaste tiden haft många low carb artiklar. Nu senast om hur en lågkolhydratkost kan användas vid cancerbehandling eftersom ”Cancer is a metabolic disease”:

  https://www.examiner.com/article/cancer-is-a-metabolic-disease-that-can-be-managed-with-low-carb-ketogenic-diet

  Detta påminner om hur man på MD Anderson hospital i USA råder sina cancerpatienter att ta bort sockret ur kosten.

  Den svenska cancervården verkar närmast obildad i jämförelse. När min mor drabbades av basaliom försökte jag föra dessa ”nya” rön på tal för helt döva öron. Ingen verkade ha hört talas om detta. Och varför skulle yrkesfolk ta en lekman på allvar?

  Hursomhelst, besök gärna Examiner och läs deras low carb artiklar.

 19. 19
  Daniel säger

  Förbisedd Naturmedicin vinner mark i kampen mot cancer och neurologiska sjukdomar:

  I Syd och centralamerika har ursprungsbefolkningen inom många stammar bosatta längs amazonfloden en lång historisk tradition av att tillreda och förtära en naturmedicin/dryck som kallas ayahuasca. Ayahuasca skördas och kokas främst av barken från en klängerväxt vars latinska namn är Banisteriopsis Caapi. Till denna tillsätts även ofta (men inte alltid) löv eller bark från träden Chacruna eller Jurema (Psychotria Viridis respektive Mimosa Tenuiflora).

  Som de flesta känner till är regnskogarna på jorden en enorm resurs och en förutsättning för att upprätthålla planetens ekosystem.Man brukar uppskatta att det finns en oerhörd mängd oupptäckta växter som har medicinskt användingsområde. Många konventionella läkemedel har
  sitt ursprung i ämen man utvunnit ur regnskogsväxter, eller varianter man syntetiserat därav. Etnofarmakologer har länge känt till att det finns en stor basis för ayahuascans medicinska egenskaper mot en rad olika sjukdomar. Man har funnit att naturliga ämnen som extraheras ur
  ayahuasca har unika egenskaper med lovande potential i kampen mot cancer. Eduardo E. Schenberg, Federal University of Sao Paulo:

  ”Det finns tillgängliga och tillräckliga bevis för att de aktiva ämnena i ayahuasca, speciellt dimetyltryptamin och harmin, har den positiva effekten att motverka cancerceller i cellkulturer som används i cancerforskning, och att dessa ämnen inverkar på biokemiska processer som är
  viktiga för behandlingen av cancer, både in vitro och in vivo. De få men seriösa rapporter som finns tillgängliga om människor med erfarenhet av ayhuasca som cancerbehandling, bör tas på allvar. Hypotesen är att kombinationen av (beta-Carboline) alkaloider och dimetyltryptamin
  närvarande i ayahuasca minskar blodtillförseln till tumörer, minskar celldelningen och aktiverar apoptos (programmerad celldöd) hos cancerceller, samt förändrar den obalanserade metabolism i cancerceller som orsakar mutationer”.

  Det som tidigare i viss mån varit kontroversiellt med ayahuasca, är att plantorna som ingår betraktats enbart som hallucinogener av den västerländska vetenskapen. Man avfärdade med andra ord denna mycket viktiga naturmedicin som en simpel drog. En mer korrekt benämning, med respekt för ursprungskulturen i vilken ayahuasca ingår, är termen enteogener – dvs. plantor som ger spirituella upplevelser. I länder som t.ex Peru är ayahuasca både helt lagligt och accepterat som ett komplement till konventionell läkarmedicin, och i västvärlden har man det
  senaste årtiondet i hög grad reviderat sin tidigare ogrundade och felaktiga inställning, i takt med att fler och fler studier framkommit.

  Inledande forskning inom området neurologiska sjukdomar ser kanske t.o.m ännu mer lovande ut, då man upptäckt att ämnen utvunna ur B. Caapi har starkt antioxidativa egenskaper på specifika nervceller i hjärnan i de områden som styr minne, muskelkontroll och motorik. Detta föranleder teorin att ayahuasca kan utgöra en (i varierad grad) effektiv bromsmedicin mot neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimer’s, Parkinsons och ALS. Man har även,
  med ett hittills lovande resultat, genomfört studier gällande ämnet psilocybin (från ett slags svampar som länge använts naturmedicinskt i samma områden där ayahuasca förekommer), ett ämne som är mycket närbesläktat med de ämnen som återfinns i ayahuasca innehållandes ovan nämnda P.Viridis/M.Tenuiflora.

  Enligt Dr. Juan Ramos, ledare för avdelningen neurologiska sjukdomar vid universitetet i South Florida USA, tyder inledande studier på att dessa ämnen stimulerar nybildandet av celler, återigen i de områden i hjärnan som styr nämnda funktioner. Om detta kan komma att innebära ett konkret botemedel genom ett fullständigt återställande av de celler som skadats återstår förstås att se, men begynnande resultat är som sagt goda.

  Ett av många ämnen som återfinns i B. Caapi är harmin, vilket tillsammans med harmalin, tetrahydroharmin och flera liknande ämnen utgör sk. monoaminoxidashämmare. Monoaminoxidas är ett enzym i kroppen som bryter ned signalsubstanser (t.ex serotonin). Att hämma detta gör att signalsubstansen finns kvar längre i synapsen. Många läkemedel mot depression verkar på ett liknande sätt, då de stimulerar områdesspecifika
  receptorer. Ayahuasca är bevisligen oskadligt i sig, då dess ämnen inte utgör någon toxicitet eller negativ hälsopåverkan (undantaget tillfälliga bieffekter i form av illamående/yrsel).

  Men att kombinera mao-hämmare med vissa läkemedel är däremot mycket farligt, vilket innebär att en förutsättning för att kunna inta ayahuasca, är att den som använder naturmedicinen i fråga, inte kombinerar den med kontraindikativa läkemedel. De mer eller mindre obehagliga bieffekterna i form av illamående och yrsel, är dock övergående och framförallt
  baserade på den mängd som konsumeras. En mindre mängd avsedd för medicinskt syfte kan med andra ord innebära få, eller inga bieffekter.

  Vid sökning av information angående ayahuasca, kan man påträffa ett fåtal negativa känslomässigt laddade artiklar där okunniga turister på eget bevåg eller på grund av att ha lurats, druckit något helt annat än ayahuasca, eller att något annat tillsatts ayahuascan, t.ex den mkt
  giftiga växten datura – med allvarliga hälsoeffekter, t.o.m dödsfall. Detta är något som leder till rädsla och okunskap, och framförallt är det tragiskt inte bara för de som drabbats och deras anhöriga, utan även för att negativa associationer skapas (som leder till att incidenter
  med t.ex ovan nämnda datura misstas vara relaterade till ayahuasca) – vilket försvårar främjandet för den övervägande positiva sidan av syd- och centralamerikansk naturmedicin. I flera länder, bl.a Peru, Brasilien och Costa Rica, finns etablerade och seriösa centran som erbjuder ayahuasca-sessisoner, och de rätta växterna skördas och tillreds av erfarna botaniker.

  Ayahuasca som behandlingsform är något som troligen kommer få ökande uppmärksamhet de kommande åren. I det fall dessa upptäckter skulle leda till framställning av läkemedel, ligger ju dock detta ett antal år framåt i tiden. Processen från studier till framställning och lansering av
  eventuella mediciner, är förstås av uppenbara skäl tidskrävande. Det riktigt intressanta är kanske egentligen det faktum att ayahuasca i sin naturliga form är något som finns tillgängligt i nuläget för den som har en diagnos där konventionell medicinering saknas. För den som kan och vill ta del av alternativ behandling i form av naturmedicin – finns möjligheten till positiv förbättring av sjukdomsförloppet, om än inga garantier. Som i många andra fall varierar resultatet individuellt, och man bör självfallet inte framhäva några orimliga förhoppningar om botemedel mot sjukdomar där eventuellt verksam medicin och själva sjukdomen i fråga, båda ännu inte är vetenskapligt kartlagda till fullo. Vidare så föreligger vikten av att tydliggöra och därmed minimera de risker som har nämnts i avseendet kontraindikativa mediciner. Men då fler studier är pågående och med tanke på de lovande resultat man hittills uppnått, bör denna information vara viktig och värd att uppmärksamma för den som befinner sig i den situation som det innebär att lida av en obotlig och progressiv sjukdom.

  Relevant litteratur inom ämnet finns tillgänglig företrädesvis på engelska och spanska, och jag har avsikten att fortsätta samla så mycket information som möjligt för att på sikt skriva och ge ut en bok på svenska. Jag har träffat flertalet människor med erfarenhet av just ayahuasca, och några av de jag tidigare haft kontakt med, ihop med nya jag möter, kan komma att utgöra underlag för intervjuer att sammanställas tillsammans med övrigt material för utgivning. Men redan nu finns en rad böcker på engelska för den som vill läsa mer om detta intressanta ämne.

  Skulle ayahuasca kunna vara en en naturmedicin som kan bromsa förloppet av cancersjukdomar och/eller neurologiska sjukdomar? Kan ayahuasca utgöra botemedel mot autoimmuna sjukdomar och övriga kroniska sjukdomstillstånd?

  Undertecknad har till följd av ayahuasca-medicinering själv upplevt stark förbättring av kronisk muskelspänningsvärk/inflammation, som tidigare var handikappande till sådan grad att jag hade mkt svårt att skriva för hand eller med hjälp av dator. Idag har jag som ni märker, inga större problem att använda tangentbord. Rent spekulativt skulle detta kunna tillskrivas den påsvisat cellreparativa effekten av ayahuasca, och dess stimulering av kroppens biokemiska läkningsprocesser.

  Till saken hör att B. Caapi inte innehåller några ämnen som enligt svensk lag är otillåtna. Det
  är med andra ord tillåtet att använda på samma sätt som t.ex Ginkgo Biloba, Ginseng och andra naturläkemedel – men precis som med dessa verifierat verksamma naturmedel, är det upp till användaren att använda dessa på ett ansvarsfullt sätt – då naturläkemedel precis som andra läkemedel bör behandlas med respekt.

  Ett ämne vid namn dimetyltryptamin, som förekommer i de växter man traditionellt tillsätter ayahuascan, utöver B. Caapi, är däremot inte lagligt i Sverige, trots att studier tyder på dess cancerhämmande verkan (i kombination med alkaloider från B. Caapi). Det är dessa sekundära
  växter och denna substans som ger upphov till ett förändrat medvetandetillstånd, vilket i sin tur är ett ofta missförstått och stigmatiserat fenomen. En återkommande beskrivning av detta tillstånd, är att det har självterapeutisk verkan, då det stimulerar bl.a minne och förmågan till abstrakt tänkande. Trots att dimetyltryptamin är ett kroppseget ämne som produceras av tallkottkörteln i hjärnan i samband med sömn och drömmande, har det stått kvar som ett illegalt klassat ämne i många västländer sedan 60-talet, då man i den dåtida rådande moralpaniken lät
  kriminalisera samtliga ämnen man misstänkte kunde ha någon inverkan på medvetandet.

  Ayahuasca har inte befunnits vara beroendeframkallande, och används t.o.m för att hjälpa människor bli kvitt sina drogberoenden, då ayahuasca som naturmedicin har en avgiftande och dokumenterat abstinensbefriande effekt, fysiskt likväl mentalt. MAO-hämningen, som jag tidigare nämnt, fyller bl.a funktionen att upptaget av ämnet dimetyltrypatmin kan ske i kroppen då det i andra fall bryts ner i magsäcken med utebliven effekt. Detta ämnet är för övrigt molekylärt nära på identiskt med tidigare nämnda psilocybin i Dr. Ramos forskning.

  Men eftersom den tillåtna naturmedicinen i form av B. Caapi ensamt visat sig ha väldigt positiva egenskaper, med potential mot såväl neuro- och cancersjukdomar som autoimmuna sjukdomar, finns ju med andra ord något som konkret kan vara (med betoning på kan) en fungerande alternativbehandling. För den som skulle erfara en positiv respons, finns ju möjligheten att gå vidare och resa till något av de länder vars lagstiftning tillåter användning av de ytterligare nämnda växterna med sina övriga medicinska egenskaper, för behandling med och utvärdering av dessa. I Europa är exempelvis Spanien ett land där ayahuasca börjar bli etablerat som en alternativ terapiform, och i Spanien hålls för övrigt en internationell konferens under hösten 2014, där föreläsare, etnofarmakologer, psykologer och forskare från hela världen samlas kring temat ayahuasca och andra enteogener. Bl.a föreläser Ede Frecska, M.D., Ph.D, University of Debrecen, om möjligheterna att genom plantbaserad medicin återbilda hjärnceller, och reglera immunförsvaret vid autoiummuna sjukdomar. ICEERS – Internationellt center för etnobotanisk utbildning, forskning och service, är arrangörer bakom projektet. Jag har en bekant som jobbar som dokumentärfilmare, och om vi har tid och möjlighet att besöka konferensen, finns tanken att filma någon eller flera av de föreläsningar som kommer att ske, och att använda detta materialet till något projekt i sammanhanget.

  Detta kan följas på: https://www.aya2014.com/en/confirmed-speakers-2/

  Min förhoppning är att detta tids nog kan få den upprättelse det förtjänar, inte minst för alla där ute som lever med en diagnos där vården för tillfället inte har några behandlingsmöjligheter att erbjuda. Hoppas att ni tyckte det var intressant läsning, och ni är hemskt välkomna att
  höra av er om ni har synpunkter eller frågor angående det jag skrivit: hellspawn_dg@hotmail.com

  https://smo.sagepub.com/content/1/2050312113508389.full
  (Ayahuasca inom cancerbehandling)

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2828149/pdf/nihms156585.pdf
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2828149/
  (Ayahuasca och neurologiska sjukdomar)

  https://www.sram.org/media/documents/uploads/article_pdfs/5-3-01-Serrano-Duenas.pdf
  (B. Caapi och Parkinson’s sjukdom)

  https://www.stichtingopen.nl/en/component/content/article/research/study-shows-no-evidence-of-adverse-mental-health-effects-in-long-term-

  ayahuasca-users
  (Studie som styrker att ayahuasca är säkert ur hälsosynpunkt och inte har några långsiktiga bieffekter)

  https://health.usf.edu/medicine/neurology/faculty/sanchez_ramos.htm
  https://www.youtube.com/watch?v=eV3l1YIpdik
  (Dr. Juan Ramos profil/föreläsning)

  https://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0042421
  (Studie som styrker att regelbundet intag av ayahuasca ökar långsiktigt välbefinnande och mental hälsa i övrigt)

  https://iceers.org
  (ICEERS – International center for ethnobotanical education research and service)

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23627784
  https://bitnest.ca/external.php?id=%257DbxUgY%255CC%2540%251BD%252A%253A-D%251BU%255BP%2500JIqc%2560%2515T
  (Studier i Kanada på ayahuasca som behandling mot drog/alkoholberoende)

 20. 20
  Jerker Christensen säger

  Tack för en informativ sida! För ett antal år sedan hade jag avfärdat innehållet här som nonsens. Men idag vet jag bättre. En nära barndomsvän till mig fick diagnosen rökcancer, hans läkare gav ingen annan definition på diagnosen än rök cancer, vilket han fick förklarat skall vara den vanligaste och en av dem mest elaka varianter. Det var långt gånget och hade spridit sig upp i matstrupen och han hade en stor knöl under ena armhålan. Han hade svårt att andas samt att han hade en synlig tumör på halsen som gjorde honom oförmögen att prata då stämbanden inte fungerade, han hade även svårt att svälja maten. Behandlingen var cellgifter, så pass mycket att han höll på att dö av själva behandlingen. De tryckte dessutom i honom cortison i försök att krympa tumörerna, cortisonet fyllde hans ben med vätska, hans fötter var stora som fotbollar. Behöver väl knappast nämnas att det var en fruktansvärd kamp i plågor. Inte nog med att hans stackars immunförsvar hade fullt bestyr med att ta hand om cancern, så skulle det också hantera starka gifter som har ihjäl i stort sätt allt i cellväg. Efter sex månaders kamp ville vännen inte vara med längre. Strålningen blev för mycket helt enkelt. Sjukvården gav beskedet att de inget mer kunde göra.

  En kollega till vännen hade läst att det finns alternativa behandlingar. Familjen lyckades efter mycket om och men få kontakt med en läkare i Tyskland som trots påtryckningar från arbetsgivare informerade sina patienter om olika varianter av alternativa behandlingar. Ingen av oss trodde på det där men det sista som lämnar människan är hoppet brukar man ju säga. Kosten lades om, allt socker åkte ut, det var mycket bär, frukt och grönsaker. Behandlingen bestod av gurkmeja, avokado, bikarbonat, kolloidalt silver, oregano olja och cannabis olja samt div vitaminer. Sakta men säkert återvände livet till honom, han orkade med mer och mer allt eftersom. Tumören i lungan har krympt till en fjärdedel och tumören i halsen och de andra knölarna har försvunnit helt. Idag upplever vännen att läkarna helst undviker honom, dem avfärdar det kort med även om ovanligt händer det att tumörer går tillbaka av sig själva.

  Det är för DJÄVLIGT rent ut sagt! Att läkemedelsverket motarbetar alternativa behandlingar och sen flera tusen år beprövade mediciner för att det inte är lönsamt. Rent ut sagt kriminellt! I 50 år har jag inte hört någonting annat än cellgifter, skära och stråla patienter, vi blir matade med ren skräckpropaganda, vi ser affischer på cancersjuka barn och det annonseras flitigt där man tigger pengar till cancerforskningen. Anhöriga till drabbade kontaktas av organisationer som äskar donationer. Och så har det varit så länge jag kan minnas! Hela maskineriet omsätter svindlande summor som förser medicinbolagens aktieägare. När är det dags att vi ställer frågan vart i helvete alla donationer tar i vägen? För inte är det till någon framgångsrik forskning i alla fall. Vi kan vara så säkra på att medicinbolagen med sina läkare och forskare i koppel aldrig någonsin kommer att jobba för att finna bot mot cancer.

  Människor börjar vakna och förstå, det får vi alla fall se som en positiv utveckling.

  En ide vore att det fanns ett alternativ till Cancerfondens tiggande. En oberoende forskning som har stöd av en seriös myndighet, som är helt bortkopplade från medicinbolagen. Det betalar jag mer än gärna för.

  Med dessa rader av hård kritik vill jag också understryka att jag inte tycker allt är skit med sjukvården, det finns massor av bra saker att nämna också. Dock inte beträffande cancer frågan.

  Tack för ordet. Glad påsk 🙂

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  @ 20 Jerker Christensen:
  Jag rekommenderar att du skänker pengar till Kostfonden. De kommer säkert att forska på alternativa kostbehandlingar mot cancer så småningom.

 22. 22
  I Like Neil Young säger

  Jag gav pengar till Cancerfonden och Greenpeace under ca 20 års tid. Trodde givetvis att jag gjorde något bra och det kändes skönt att få ge ett bidrag till världsförbättring.
  Att NWO lömskt infiltrerat eller kanske t.o.m delvis startat upp båda dessa grupper förstod jag aldrig och hade aldrig kunnat drömma om i min vildaste fantasi – i dag vet jag bättre.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa