Lars Bern om resistent stärkelse

Lars Bern har skrivit ett blogginlägg om RS: Nyttig kolhydratkost som inte gör oss feta.

 

Comments

 1. 1

  Jo… – mycket måttligt med kolhydrater i kosten och i görligaste mån undvika genmanipulerad föda – är nog bra förutsättningar för att kunna leva ett långt friskt liv – som jag ser det.

 2. 2
  Anders S säger

  Josef Boberg skrev:

  undvika genmanipulerad föda

  Stärkelsepotatisen Amflora blev en het potatis!

  https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/odling/genteknikgmo/kommersiellanvandning/starkelspotatisenamflora.4.300b18bd13d103e79ef80002589.html

  Istället för potatismjöl används i många produkter som tillverkas av livsmedelsindustrin sojalecitin som konsistensgivare och emulgeringsmedel. Utvinnes med lösningsmedel och dessutom stor sannolikhet att det är gmo-soja. Finns även i produkter som märkts ekologiska, t.ex. Lidls Biotrend. Bättre att äta riktigt mat istället för industriprodukter.

  Jag undviker helt gluten. Någon gång gör jag våfflor på ägg, skrädmjöl (rostad havre), kokande vatten och smält smör. Provade nu istället att göra våfflor på ägg, potatismjöl, kokosflingor, kallt vatten och smält smör. Det gick utmärkt. Våfflorna smakade fint och hade bra konsistens. Fast om det blev någon resistent stärkelse i våfflorna är tveksamt. Det blev inga kalla våfflor kvar heller.

 3. 3

  Anders S Skrev:

  Stärkelsepotatisen Amflora blev en het potatis!

  Slutet
  I januari 2012 meddelade BASF plant Science att all forskning och verksamhet inom bioteknik för den europeiska marknaden avslutas. Tillstånden gäller till och med 2020, men Amflora kommer inte odlas i Sverige igen.”
  – citat av sista stycket här.

 4. 4

  Bra att M i GMO förkortningen nu brett accepteras stå för manipulerad istf modifierad. Men det måste tas med varje gång man talar eller skriver om GMO (Genetically manipulated organisms)

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  GMOs ..NEJ TACK!

 6. 6

  Mayne Sundewall Hopkins Skrev:

  GMOs ..NEJ TACK!

  Instämmer.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa