Nosugaradded skriver om inflammation orsakad av socker

Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom.

Tidigare i bloggen om Lundell.

 

Comments

 1. 1

  ”Vilken tänkande människa skulle medvetet upprepade gånger utsätta sig för livsmedel eller andra ämnen som är kända för att orsaka skada på kroppen? Jo, rökare kanske, men de har åtminstone gjort det valet medvetet.

  Resten av oss har helt enkelt följt den myndighets rekommenderade kost som har låg fetthalt och hög halt av fleromättat fett och kolhydrater, utan att veta att vi orsakar upprepade skador i våra blodkärl. Dessa upprepade skador skapar kronisk inflammation som leder till hjärtsjukdomar, stroke, diabetes och fetma.

  Låt mig upprepa detta. Skadorna och inflammationen i våra blodkärl orsakas av fettsnål kost som har rekommenderats i åratal av den konventionella läkarvården.” – slut citat ifrån artikeln.

  Något för t ex Livsmedelsverket att fundera över ❓

 2. 2
  Stefan säger

  Denne Lundell har ju varit i ropet tidigare och måhända har han helt rätt i sin utsago, men VARFÖR kallas han ”Världsberömd hjärtkirurg” ???
  Syna det!

 3. 3

  Den där texten tycks innehålla ungefär allt som vi haft anledning att fundera på sedan vi började läsa böcker av Stephan Rössner och häpet trassla oss fram i Livsmedelsverkets presentationer, och framställt på ett direkt och lättfattligt sätt.

  Tack för detta, Margareta! Den är lämpligt utgångsmaterial att ta med till en intervju med ett par av verkets programskrivare. När man relaterar den till deras ”kostråd” infinner sig frågorna spontant och automatiskt.

 4. 4
  Jörgen säger

  Senaste

  @ Stefan:
  Aningen kritisk uppfattning om dr Lundell.
  https://www.quackwatch.org/11Ind/lundell.html
  Dessutom verkar denna senaste post väldigt lik den som postades 2012. Det betyder inte att det behöver vara felaktigt, men lite försiktighet är alltid bra.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Jörgen:
  Stephen Barrett är en sk skeptiker (i Sverige representerat av VoF). Dessa sågar allt som inte är i enlighet med den farmakaföretagsledda konventionen. Det ”legitimerade kvacksalveriet” har de inga invändningar emot.

 6. 6

  @ Jörgen:
  Intressant argument ad hominem

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem-argument

 7. 7

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Stephen Barrett är en sk skeptiker (i Sverige representerat av VoF). Dessa sågar allt som inte är i enlighet med den farmakaföretagsledda konventionen. Det ”legitimerade kvacksalveriet” har de inga invändningar emot.

  Jo… – Annika – och dom skulle måhända få ut något av att kolla på videon We are all ONE !

  – under vilken det står skrivet: ”This incredible short film (10 minutes) shares an Indigenous Native American Prophecy that links all of life and the future of our planet. Please watch and share !
  We want to encourage all the people to make a difference !
  Spread the understanding that everyone has an individual power to make a difference invite your friends to join us !”

 8. 8
  Anders S säger

  Annika Dahlqvist skrev:

  Det ”legitimerade kvacksalveriet” har de inga invändningar emot.

  https://vardforbundet.se/Agenda/Pressrum/Debattartiklar/Dags-for-nollvision-for-vardskador/

  ”Varje år dör 3 000 människor i Sverige på grund av misstag eller felbehandlingar inom sjukvården, enligt Socialstyrelsen. Det innebär att åtta människoliv släcks i onödan varje dag. Det är också jämförbart med att passagerarna i sex jumbojets om året skulle förolyckas i Sverige. Totalt sett drabbas årligen 100 000 patienter av felbehandlingar eller brister i sjukvården.”

  Då har de ändå inte räknat med felbehandlade diabetiker och hjärt&kärlsjuka.

 9. 9
  Stefan säger

  @ Annika Dahlqvist:

  Skulle vara intressant att få en referens om VARFÖR han kallas
  ”Världsberömd hjärtkirurg” ???

 10. 10
  Hans-Olof Persson säger

  Äntligen!!!
  Den bästa artikeln jag läst som stärker Annika Dahlqvists uppfattning om LCHF-kost.
  Fantastiskt bra och lättfattligt skriven (och översatt) och sammanfattar vad som
  i framtiden kommer att leda till ett paradigmskifte.
  Synd bara att majoriteten av läkarkåren är så indoktrinerad att miljoner människor kommer få obotliga skador i sina kroppar.

 11. 11
  Maj-Britt Bernhardsson säger

  Vad skulle jag göra utan din värdefulla information. Jag har följt dig i många år och läser allt.

 12. 12
  Professor Göran säger

  @ Josef Boberg:

  Tack för länken till denna väldigt fina film – det är ju detta kollektiva ansvar för ”allt” liv det hela handlar om!

  När jag nu läser ”Endgame” av Derrick Jensen läser jag samma sak.

 13. 13

  Socker är som bekant även favoritmat för cancer och svamp och det pågår just nu en intensiv häxjakt mot förespråkare för teorin att cancer egentligen ÄR en svamp. Både den Italienska forskaren Tullio Simoncini och Erik Enby i Sverige har nämligen, oberoende av varandra, undersökt cancerceller i mikroskåp och upptäckt att dessa är oskiljaktiga med vanlig svamp. När de senare behandlat svampen med ämnet bikarbonat har cancern ofta försvunnit. Allt fler läkare kommer till samma slutsats runt om i världen.

  Erik är nu utsatt för samma myndighetsförföljelse som Annika Dahlqvist blev innan LCHF blev godkänt av Socialstyrelsen. Men när det kommer till att förändra synen på orsaken bakom cancer är motståndet betydligt hårdare. Erik och tullio har redan fråntagits sin läkarlicens och Tullio har suttit 3 år i fängelse i Italien för att ha hjälp människor att bli av med svampinfektioner. 75 åriga Erik blev nyligen grovt förtalad i SR’s program serie Kropp & Själ som ”brottslig” och är föremål för en polisanmälan gjord av IVO.

  Till dig som har insett hur illa behandlade människor kan bli som kommer med alternativa förklaringssätt på sjukdomar och hälsa vill vi vädja att stödja vår namninsamling för Erik Enby och Tullio Simoncini, så att de har chans att få upprättelse. Här finns namninsamlingarna:

  Namninsamling för Erik:
  https://tiny.cc/erik_enby

  Namninsamling för Tullio:
  https://tiny.cc/tullio_simoncini

 14. 14
  Lars Henrik säger

  Professor Göran Skrev:

  det är ju detta kollektiva ansvar för ”allt” liv det hela handlar om!

  En vackrare tanke kan jag inte tänka!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa