En fantastisk kryssning

Nu har jag kommit hem till Britt, från en fantastiskt trevlig LCHF-kryssning med Silja Galaxy. Massor med deltagare, 550 st, och en entusiastisk stämning.
Fulltecknat med föreläsare som hade ambitiösa framställningar.

Man ser  fram emot nästa gång.
En möjlighet är förstås att dela upp det på kryssning vår och höst. Men då kan man inte begära att Karin20 ska arrangera båda, utan då måste någon annan ställa upp.

 

Comments

 1. 1
  Irina Olovsson säger

  Ja, det var en helt fantastisk kryssning med mycket bra föreläsningar. Detta vill jag göra om.

 2. 2

  Hej! Det kan vi på OmniaResor göra! En del av vår verksamhet är inriktad på temaresor på kryssningsfartygen i Östersjön. Välkommen att höra av dig till mig, om intresse för ett samarbete finns.

 3. 3

  Ska fundera vidare på det, det var så urkul…

 4. 4
  Professor Göran säger

  Följande kommentar som jag la in på tråden ”Problem med barnens mat” men den passar förstås mycket bättre här.

  ———

  Jag är på väg hem från LCHF-kryssningen.

  Det är faktiskt imponerande att se 550 person samlade i den största samlingslokalen på båten.

  MItt tema om evolutionen som ledde fram till köttätandet verkade ”gå hem”. Får se om jag kan få ihop en krönika kring detta.

  Imorgon ska jag ned til ”Götet” och lyssna på William Engdahls föreläsning om GMO som jag skrev om i min senaste krönika.

  Det är ett stressigt men intressant liv man lever som 90% pensionär 🙂

 5. 5

  Bravo, Göran! Gillar dina krönikor om vår sjukvård för dom stämmer på pricken…. sorgligt nog, så bara fortsätt!

 6. 6

  Göran, ser fram emot att du skriver om din föreläsning om evolutionen. Den var mycket, mycket intressant, tankeväckande och genomarbetad. Bilderna sade också mer än tusen ord.

 7. 7

  Helt klart! GMO är samma ”skit” som ”Big Pharma” lurat oss i sen nog 40 år tillbaks….
  Så är det bara!

 8. 8

  Det var verkligen en jätteintressant kryssning, är så glad att jag åkte med!! Det var första gången. De som jag inte hört förr gav mig mycket att fundera på. De tre herrarna Per Wikholm, Göran Sjöberg och Björn Hammarskjöld på slutet var superbra och jag satt som klistrad i stolen, alla tre med viktiga budskap! Och superintressant att även med Ralf Sundbergs föredrag. Ja, alla övriga också kanonbra, Kostdoktorn, Ann Fernholm, Mats Lindgren och Mattias Ribbing. Det var en helt fantastisk dag. Och roligt även att hälsa på dig Annika Dahlqvist, du är en kämpe.

  Nu när jag kommit hem känns det som om jag fått uppleva något verkligt utöver det vanliga. Och det har jag ju, det handlar om ”Out of the box-thinkers” – det finns inget viktigare än det, att man får se nya möjligheter och nya mönster i sin tillvaro.

  STORT TACK för en lärorik resa!!

 9. 9
  Kattmoster säger

  OT: Hanne Kjöller skriver bra om margarin i dagens DN.
  https://www.dn.se/ledare/signerat/margarin-nar-det-finns-smor/#Scen_1

 10. 10
  kost-törstig säger

  Professor Göran!

  Det var roligt att träffa dig. För mig var du väldigt öppen och positiv.

  Jag har fått en helt annan bild av dig genom att läsa dina krönikor!

 11. 11
  gary molander säger

  @ Cia:
  En gripande livsberättelse och ett bra föredrag höll även Mats Lindgren. Hans initiativ till att utmana Tallriksmodellen med LCHF är ett genialiskt drag. Med professorer och läkare som sekundanter bör denna 6 månaders test kunna visa på vad LCHF kan uträtta. Ska bli mycket intressant att följa.

 12. 12

  Jag var tyvärr tvungen att avboka kryssningen och det känns ett konstigt sug i mage och hjärta när jag läser alla reportage därifrån men idag har jag bokat på Duse Udde Camping inför sommarens LCHF-camping. See you there! 😀
  https://lchfevents.se/index.html

 13. 13
  Thomas Jansson säger

  Jag tillhör de som haft förmånen att ha varit med från den här bloggens start. Vilken resa som Annika och alla andra har varit med om. Då och då läser jag lite gamla inlägg och träffar ibland på mina egna och sådana skrivna av folk som inte finns bland oss längre.

  Jag blir ofta fascinerad över Annikas tålamod. Det var mycket tjafs i början som ifrågasatte varenda knapptryckning som Annika gjorde. Ibland gick vågorna höga och inläggen från både oss och Annika låg klart på gränsen av vad som är tillåtet inom lagens råmärken – av olika orsaker har jag goda kunskaper inom just detta område och måste säga att vi gjorde det bra då som nu.

  Jag tyckte LCHF var ett konstigt och tungt uttryck – idag är det på väg att bli ett begrepp känt över hela världen – så jag är glad att jag hade fel den gången!

  Och när pratet om en LCHF – kryssning kom upp för första gången så trodde jag aldrig på att den skulle bli av – det glädjer mig ännu mer att jag hade fel den gången oxå!

  Nu är jag lite erimitiskt lagd och kommer knappast att bevista en LCHF-kryssning. Men däremot så kommer jag nog att dyka upp på Duse Udde och rövarpirat som jag är kommer jag sannolikt att komma sjövägen i mitt hjulförsedda flytetyg.

  Stränderna vid Duse är långgrunda och vore det bara lite varmare och en palm här och där så skulle ni tro att ni befann er vid Medelhavet,,,

  Även mentalt kommer besökarna att känna sig som vid medelhavet då värmlänningarna har gjort sig kända som nordens spanjorer, vi är skickliga charmörer, berättare och drivna författare ned det gemensamt att vi saknar kunskap om klockor och dess funktion – det är alltså inget påhitt att spanskans manjana heter ”i möra” på värmländska och varje värmlännings ledord i livet är ”dä ordnör sej”,,,,

 14. 14

  @ Thomas Jansson:

  Jag ser fram mot att få träffa dig ”live”!!

 15. 15
  Thomas Jansson säger

  @ LenaK:
  Jag med men det är vad vi tycker efteråt som räknas,,,,

 16. 16
  Hanna Adler säger

  Mycket intressanta föreläsningar och spännande samtal. Jag ser fram emot en ny resa!

 17. 17
  Georg W säger

  Jag hörde idag på byn att vår store LCHF-vägbyggare/-stigfinnare Lars Wilsson nu lämnat oss för ett par veckor sedan.
  Det var hans bok ”Naturlig mat” som fick mig, en vegetarian i 30 år, att vända på en femöring. Hans sätt att beskriva evolutionen och den biokemiska metabolismen hos oss människor gjorde den vetenskapliga forskningen meningslös, den metabola biokemiska förklaringsmodellen är slutpunkten. Hans pedagogiska beskrivningar av hur vi fungerar tillhör det yppersta när det gäller att få folk att förstå vårt sammanhang. Jag sörjer honom stort. Lars Wilsson blev 86 år.

 18. 18
  Georg W säger

  jag glömde länken.

  https://www.larswilsson.se/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa