Margarin – Smörimitation med bensin

Gunnar Lindgren har skrivit en artikel i tidskriften Medicinsk Access.

Gunnar Lindgren är den person som öppnade våra ögon för att margarin är Djävulens påfund.
Tryck på Matfett i menyraden så får du fram hans texter om margarin.

 

Comments

 1. 1
  Ingela säger

  Livsmedelsverket har inte längre kvar sidan där det stod hur smör respektive margarin tillverkas. När jag mailade och frågade varför dom tagit bort den så sa dom att dom numera hänvisar alla att själva kontakta tillverkarna för att få denna information…. Lite skumt kan jag tycka… Borde inte ett statligt verk kunna ha kvar denna information som service till alla medborgare eller vill dom medvetet mörka för att fler och fler får upp ögonen för hur det faktiskt går till? Köpta…?

 2. 2

  @ Ingela:
  ” … vill dom medvetet mörka för att fler och fler får upp ögonen för hur det faktiskt går till? Köpta…?”

  Om inte annat kan man ju alltid göra det KRÅNGLIGARE för Sveriges kostintreserade konsumenter 😉 Givetvis finns det en agenda …

 3. 3

  Hej Eftersom jag är mjölkprotein intolerant så det enda jag undrar är dom mjölkfria produkterna är lika illa som margarinerna????

 4. 4
  olle holmqvist säger

  finns det ingen journalist att sparka på ?
  Rubrik:
  Livsmedelsverket mörkar om margarintillverknig

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Inger Eriksson:
  De mjölkfria margarinerna är lika illa som alla andra margariner. Den mjölkproteinallergiske får hitta andra fettkällor som tex olivolja och kokosfett, (och ghee, om den tål mikroskopiska mjölkproteinspår).

 6. 6

  olle holmqvist Skrev:

  finns det ingen journalist att sparka på ?
  Rubrik:
  Livsmedelsverket mörkar om margarintillverknig

  Detta vore väl något för ”Uppdrag granskning”?

  granskning@svt.se

 7. 7

  @ sofia:
  Svt är alldeles för insyltat med staten och dess institutioner(politik, consenus osv) för att våga få till ett skarpt läge och driva frågor av det här slaget till sin spets. Däri ligger väl mycket av svagheten hos det s.k public service.

  Alla aktörer inom media är på sitt sätt i beroendeställning till någon så det finns ekonomiska motiv bakom deras agerande. Man sågar inte av den gren man sitter på 🙂

  Därför är ju mera oberoende bloggar som den här så viktiga, där vi mer oförbehållssamt kan ta del av och lufta våra åsikter. Traditionell media är i stort detsamma som consensus.

 8. 8

  Bra att det uppmärksammas hur illa det är i margarinfabrikerna. Fluoretan… Usch! Sprid ut detta till alla era arbetskamrater och privata kontakter. Dela länken via mail och Facebook mm. Om folk får upp ögonen så kommer det självsaneras. Se bara hur mycket mindre glutamat det finns i olika produkter nu jämfört med för 5-10 år sedan.

  För övrigt så noterar jag att Gunnar ser mycket smalare ut på bilden i Medicinsk Access jämfört med den gamla bilden på hans egen hemsida.

 9. 9

  @ natan:

  Att SLVs funktionärer oemotsagda får mörka tillverkningen av margarin och dessutom tvinga landets skolelever att äta denna hälsovådliga sörja är horribelt!

 10. 10

  @ sofia:
  Så funkar det inom många områden av vårt s .k demokratiska och upplysta samhälle!

 11. 11

  @ natan:

  Det måste ju bl.a. bero på att vi medborgare är för mjäkiga!

 12. 12

  sofia Skrev:

  @ natan:

  Det måste ju bl.a. bero på att vi medborgare är för mjäkiga!

  Word!
  Mer protester! Vi måste bli som franska bönder!

 13. 13

  Är född på 60 talet och uppfödd på margarin och lågfett. Sen några år har jag bara ätit smör och inser nu att mat faktiskt är gott =)

 14. 14
  Stefan Ferling säger

  Margarinet beställdes av Napoleon hos dåtidens forskare för att få ett billigt smörjmedel för vagnar när man drog i fält.Margarin är alltså ursprungligen inte som föda utan som smörjmedel för kanonvagnar och andra vagnar när man drog i fält.

 15. 15

  @ Malin:
  Vi har ett väldigt centrerat och alltmer halstarrigt etablissemang som vägrar att ge upp det allra minsta av konsensus och sina egna previlegier. De blir mer och mer kissnödiga och nervösa för varje dag som går men vägrar ens diskutera samhällsproblem som ex hälsa- sjukvård kostvanor osv. I stället är det mörkning över hela fältet, så mycket mörkande att tom Stasi i före detta DDR skulle blivit avundsjuka.

 16. 16

  natan
  …så mycket mörkande att tom Stasi i före detta DDR skulle blivit avundsjuka.

  🙂

 17. 17

  @ Malin:
  Det är många som med fog påstår att DDR inte upphörde utan flyttade norrut 🙂 Tom amerikansk media har börjat intressera sig för Sverige och vårt ”Stasiklimat” med brist på en sund debatt.

 18. 18

  natan Skrev:

  @ Malin:
  Det är många som med fog påstår att DDR inte upphörde utan flyttade norrut Tom amerikansk media har börjat intressera sig för Sverige och vårt ”Stasiklimat” med brist på en sund debatt.

  Oj! Verkligen?
  Där satte jag skrattet i halsen.

 19. 19

  Onekligen ett skojeri utan dess like och expriment med folks hälsa.

 20. 20

  Stefan Ferling Skrev:

  Margarinet beställdes av Napoleon hos dåtidens forskare för att få ett billigt smörjmedel för vagnar när man drog i fält.Margarin är alltså ursprungligen inte som föda utan som smörjmedel för kanonvagnar och andra vagnar när man drog i fält.

  Jo det var avsett som människoföda. Napoleon avsatte 1866 en stor summa pengar till den som kunde komma fram med ett billigt alternativ till smöret till den växande fattiga stadsbefolkningen. Tre år senare var det klart: Talg från kor smaksatt med mjölk.
  Allt detta enligt ”Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson. Napoleons margarin verkar vara en helt ok blandning jämfört med dagens ohederliga kemikalie-sörja.
  Talg är ju naturligt mättat fett från kor. Och 1866 åt kor troligen mycket mer gräs än idag. Så Napoleons sk. margarin var nog riktigt bra med hög andel omega 3 pga gräsbete.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa