Nyhetsbrev från Uffe Ravnskov

Uffe Ravnskov brukar skicka ut nyhetsbrev. Man kan anmäla sig för att få dem om man mailar honom på ravnskov(a)tele2.se.
Idag fick jag ett nyhetsbrev från honom. Han berättar att han, tillsammans med några andra, har skrivit ett brev till Mayo Clinic , om fleromättat fett, som de har publicerat. Författarna fick också presentera ett sammandrag av artikeln, på You Tube. Uffes är här.

Här är en förteckning av hans tidigare nyhetsbrev.

 

Comments

 1. 1

  Med tanke på Mayo Clinics höga anseende i USA är denna framställning av avsevärt allmänintresse. De borde inte beredas möjlighet att tiga ihjäl den.- Därför borde kopior sändas till AP, New York Times, etc.

  Wikipedia har en ganska fyllig sammanfattning av kontroversen:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Saturated_fat_and_cardiovascular_disease_controversy

 2. 2

  Jag ser att Mayo i eget namn har lagt Ravnskovs presentation på Youtube! Det är ett radikalt avsteg från dess hittillsvarande syn på mättat fett och därför en mera uppseendeväckande nyhet än själva framställningen. FDA torde finna det svårt att svälja detta.

 3. 3

  Bara i år har Mayo varnat för mättat fett över 70 gånger:

  https://www.mayoclinic.org/search/search-results?q=Saturated%20fat%202014

  Det tycks röra sig om en helomvändning.

 4. 4

  Mayo har redan tagit med texten i sina ”Proceedings”, men för priviliegiet att läsa den skall man betala 31 dollar!

  https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196%2813%2901004-5/fulltext

 5. 5

  @ Piltson:
  Mycket trevliga nyheter!

 6. 6
  Professor Göran säger

  @ Piltson:

  Mayo Clinics verkar ha en solid historia av att försvara den etablerade medicinska ”ordningen” mot ”revolutionärt” nytänkande så därför är det förvånande att notera denna framgång för Uffe Ravnskov. Mörkret är tydligen inte totalt.

  Här kanske man kan läsa pappret.

  https://www.dropbox.com/s/l6upg4rujtq2oa3/The%20Questionable%20Benefits%20of%20Exchanging%20Saturated%20Fat%20With%20Polyunsaturated%20Fat%20Ravnskov.pdf

  Detta dogmatiska försvar av ”ordningen” blev uppenbart för mig när jag läste Linus Paulings beskrivning hur Mayo Clinics på ett infamt och ovetenskapligt sätt ”upprepade” hans egna väldokumenterade positiva kliniska försök med höga doser av C-vitamin på allvarlig cancersjuka patienter. Genom dessa ”upprepade” kliniska försök (men med låga C-vitamindoser) lyckades man med konststycket att ”motbevisa” de positiva resultaten som Pauling så tydligt hade erhållit.

  Man kan förstå att Pauling blev upprörd av denna omänskliga cynism som genomsyrar det medicinska etablissemanget. Med denna rådande cynism är det också begripligt varför den alternativmedicinska rörelsen som Pauling grundade kämpar i en ständig motvind och i en motvind som blåser bort det mesta av de grundläggande vetenskapliga attityder som Pauling stod för.

  https://orthomolecular.org/index.shtml

 7. 7

  @ Professor Göran:

  Man bör bevaka Mayos närvaro på internet den närmaste tiden. Det tycks bli nödvändigt att redigera om den från grunden.

  Jobbigt uppdrag. Livsmedelsverket stod inför en liknande situation, när de måste rätta sig efter nån ny rapport och plötsligt kungjorde att de enbart riktar sig till friska personer. På några dagar försvann en massa anvisningar som handlade om mat för sjuka personer. Det kan ha varit 2007 eller dylikt.

 8. 8

  Piltson Skrev:

  Livsmedelsverket stod inför en liknande situation, när de måste rätta sig efter nån ny rapport och plötsligt kungjorde att de enbart riktar sig till friska personer. På några dagar försvann en massa anvisningar som handlade om mat för sjuka personer. Det kan ha varit 2007 eller dylikt.

  Men i praktiken gäller fortfarande SLVs kostråd alla – sjuka som friska – då man aldrig tydliggjort förändringen!

 9. 9

  En sökning på ”Saturated fat” hos Mayo avkastade just nu 1490 träffar. Idag på förmiddagen var det över 1700 träffar. Dom tycks redan ha gått igång med rensningen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa