Oberoende forskning om kost och hälsa, behövs den?

Lars Bern har skrivit om den frågan i sin blogg.

En artikel till: Big Pharmas långsamma rån mot välfärdsstaten.

 

Comments

 1. 1
  Åke Persson säger

  Jag är med på att stödja en sådan fond, också ekonomiskt efter min förmåga.

 2. 2
  Thomas Jansson säger

  Behövs det forskning för att säkerställa att vi skall äta riktig mat?

  Den forskning som vi vill ha finns nog redan men förnekas av etablissemangets kostskojare & pillermånglare.

  https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_0_11?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=david%20evans&sprefix=david+evans%2Caps%2C482

  Vi behöver inte mera forskning utan en bättre politisk styrning som rensar upp bland de särintressen som styr vård och kost.

  Kostdemokrati.se kampanjar att vi ska rösta rätt – problemet är ju bara att vi inte har några alternativ att rösta på,,,,

  Men utbildning som t ex den här bloggen kostar inte och är en viktig insats för ökad folkhälsa. Tyvärr så är det de som behöver kunskapen bäst som inte hittar hit,,,

 3. 3
  Thomas Jansson säger

  Och det här är mera effektivt än forskning på sådant vi redan vet

  https://fethalsa.wordpress.com/2014/03/07/en-dag-med-frisk-av-mat-i-ica-butiken/

 4. 4

  @ Thomas Jansson:
  Såg ett reklaminslag om frukostflingor Tv 4 där man talde om långsamma kolhydrater. Hur man nu ska tolka det? Är det ytterligare sätt att förfuska (komma runt) själva grundproblemet angående val av energikälla ?

  Finns det bra och mindre bra kolhydrater? Då hamnar man på individnivå då en del inte ”tål” kolhydrater alls. Lösningen borde vara till stora delar självansvar och att man tar del av oberoende info. Media kan inte kallas oberoende då de lever på reklaminslam för skräpmat.

  Statlig media – som gärna kallar sig oberoende – är styrd av consensus som i sin tur i mångt och mycket styrs av äffärsintressen till stor del 🙁

 5. 5
  Thomas Jansson säger

  @ natan:

  Att man börjar prata om långsamma kolhydrater i samband med frukostflingor är ingen slump utan ett tecken på att folks medvetenhet & kunskap om kost har ökat – det är en positiv signal även om jag tror att man nog ska välja bort flingorna oavsett om de är långsamma eller inte,,,,

  Brödbranschen har försökt göra samma sak och det är ingen slump att det sitter ett antal ”forskare” och försöker sänka brödets GI-värde – det har man hållt på länge med,,,

  Balansgången mellan hur mycket staten ska styra i folks liv är inte så lätt – jag kommer ihåg min tid i grundskolan då man knappt fick avlägga ett toalettbesök utan elevassistent och hela 70 – 80 talet präglades av politikers klåfingrighet – runt 1993 slutade vi dock att vara världsbäst enligt politikerna – ett tecken på att allmogen då hade blivit såpass utbildade att de inte längre gick på bluffen,,,

  Statiner är ett exempel på hur industrin sätter gränsvärden och får dem inskrivna i de guidelines som läkarna har att följa – detta ofog måste bort och då i synnerhet som statinerna inte fyller någon funktion – deras antiinflammatoriska effekter kan lätt åstadkommas på annat sätt,,,

 6. 6

  @ Thomas Jansson:
  Att få fart på den stora tröga massan är förstås ett sätt mot bättre kost och hälsomedvetande. Det är nog ett större paradigmskifte på gång på flera områden(större än vi anar).

  Med nätets ökade inflytande är det inte så lätt att kontrollera massorna. Det är kanske därför det inom Eu och även nationellt (förevändning de sk. hatet på nätet)) mumlats om att nätet bör begränsas. Fröken Ask är redan igång med en utredning!

 7. 7
  Lars Bern säger

  Här kommer mer om den korrumperade medicinska forskningen:
  https://antropocene.se/2014/march/big-pharmas-langsamma-ran-mot-valfardsstaten.html

 8. 8
  Thomas Jansson säger

  @ Lars Bern:
  Hur mycket skulle samhället spara på sjukdom & mediciner om innehållet i denna bok följdes.

  Jag gissar att det handlar om minst 10 miljarder/år i snitt under en ”inkörningstid” på 10 år,,,,

  https://www.litenupplaga.se/1282

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  @ natan:
  Det så kallade näthatet är till viss del en ackumulerad ilska som nu fått ett forum att ventilera sig på.

  Mycket skit har förts fram på nätet men tyngdpunkten ligger på det positiva,,,

  Och – resultatet har ju blivit att ”gammelmedia” minskat sitt hycklande en hel del,,,

  Självklart vill många politiker begränsa internet för att skydda sig själva men det kommer oxå upp andra politiskt verksamma (som inte är egentliga politiker utan opinionsbildare) så i slutändan kommer Ask och de andra politikerna vars ”bästa före datum” gick ut redan i början av 1980-talet att försvinna in i mörkret en efter en,,,

 10. 10

  @ Thomas Jansson:
  Visst är det så. Det finns alltid folk som har svårt att sköta sig, så även i dagliga ”verkliga” livet. Är det någon som inte följer lagar är det förstås en fråga för polisen att lagföra, ex. inslag av hot osv.

  Men nu går utvecklingen ditåt att man vill få polisen och mediainkvisitionen att jaga ”näthatare” och hänga ut ”medelsvenssons”, samtidigt som polisen inte hinner med att hålla efter ex inbrotten ute på fältet, då bl.a bemanningen dragits in eller brist på resurser som det alltid skylls på.

  Det allvarliga – som borde debatteras – är att politiska och även ekonomiska intressen vill begränsa yttrandefriheten på bloggar, hemsidor osv. Man kan från etablissemangets (även etablerad medias) sida slå två flugor i en smäll med förevändning att jaga ”näthat”.

  Till slut är det som i Nordkorea, staten som bestämmer vem som får yttra sig.

  Det är allvarligare än en och annan ”näthatare” som fått spel. Så fru Asks utredningar är illavarslande.

 11. 11
  Thomas Jansson säger

  Av fröken Ask kan man förvänta sig vad som helst – en justitieminister med detta uttalande:

  ”Under våren 2010 kom hon med ett utspel att misstänkta sexköpare ska få grälla, gredelina kuvert hemskickade till sig: ”Det är lite grann att du får skämmas på torget”. Hon fick mycket kritik för detta av bland annat advokatsamfundet och Anne Ramberg sa ”Det är inte en acceptabel människosyn. Det är en återgång till medeltiden”.[4] Även Lena Mellin på Aftonbladet kritiserade Ask med hänvisning till oskuldspresumtionen i Europakonventionen.[5] Via ett pressmeddelande tog Ask tillbaka uttalandet och sa: ”En viktig utgångspunkt för ett rättssamhälle är att alla ska betraktas som oskyldiga till dess motsatsen bevisats.”

  Från Wikipedia,,,

  Å andra sidan har det väl varit lite si och så med personerna på den posten – det är många gredelina kuvert där portot kunnat sparats in genom att låta Ask’s förslag distribuerats genom Riksdagens internpost,,,

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Geijeraff%C3%A4ren

 12. 12

  Den Reinfeldska ministerparaden har inte varit speciellt imponerande. Bl,a förvarsministrar har bytts som skjortor. Tror den nuvarande heter Karin Engström som yrvaket nu konstaterar att vi efter Ukraina-krisen kanske behöver ett försvar 🙂

  Oldenberg – den förste – som verkade va en vettig karl, som ville behålla försvaret, åkte ut redan efter någon månad!

  Men nu kanske vi kommer utanför ämnet 🙂

 13. 13

  @ natan:
  Spot on angående försvaret!

  Enligt mitt sätt att se det hade 60 miljarder varit en lämplig miniminivå på försvarsbudgeten.

  ————————————————————–
  Åter till ämnet!

  Jag hade också gärna stött ett sådant initiativ både ideellt och ekonomiskt. Varför inte kombinera de olika idéer som redan lagts fram bland kommentarerna till Lars Berns inlägg? Mats Lindgrens redan påbörjade arbete tillsammans med krafter från Kostdoktorn, Annika, Per Wikholm m fl och andra kunniga ur lågkolhydratrörelsen.

  Att människor utbildar sig via nätet parallellt gör ju saken bara än bättre.

 14. 14
  Thomas Jansson säger

  @ Lars:
  Det är väl inte helt otänkbart att ett sådant initativ som Mats Lindgren’s bokförsäljning & matkasse får en vidare spridning med tiden – vi får se hur han kommer att lyckas. I bästa fall kan det ju sluta med en avdelning i varje ICA-butik?

  Det är ju en kostnadseffektiv verksamhet och då i synnerhet om han lyckas sälja en och annan bok och i alla fall inte slutar på minus när resor och annat är betalda,,,

 15. 15

  @ Thomas Jansson:
  Japp fast jag tänkte främst på den studie han tagit initiativ till och som han nämner i sin kommentar på Lars Berns blogg.

 16. 16
  Thomas Jansson säger

  @ Lars:
  Resultatet av den forskningen vet vi ju redan och behöver egentligen inte göras om,,,

  Då tror jag mera på insatser som når ut till folket. Jag hoppas att Mats lyckas så han kan turnera runt i varenda ICA-affär. Det ger betydligt bättre avkastning på tid och pengar,,,

 17. 17

  @ natan:
  Så som du talar försvar så ser jag nya mycket feta erbjudanden dyka upp rätt snart. Tur att jag nu är smal och fin och pallar med tuffa jobb i den branschen.

 18. 18

  @ Pingo:
  🙂

 19. 19
  Rolf Löfgren säger

  I tidningen 2000-Talets Vetenskap finns flera artiklar att cancer är svamp. Därmed är den vanliga cancer-behandlingen ute på fel väg.
  Dr Erik Enby har funnit detta genom undersökning av sjuka människors blod. Dr Simoncini, Italien, har kommit till samma slutsats.
  Se: https://www.curenaturalicancro.org/rivista_svedese.htm
  En föreläsningsturne kommer att hållas i april 2014, se:
  http://www.2000taletsvetenskap.nu/pdf/2014_simoncini_turnen.pdf

  Det är dags att sjukvården beaktar dessa nya rön.

 20. 20

  Donera gärna till forskning kring näringstät ketogen kost för MS 😀

  https://www.givetoiowa.org/GiveToIowa/WebObjects/GiveToIowa.woa/wa/goTo?area=wahls

 21. 21

  Tyvärr måste vi nog genomföra en oberoende koststudie för vi tror inte på erfarenheter längre. I annat fall kommer alla de som hävdar att vi har ännu inte sett de långsiktiga konsekvenserna av LCHF-kosten att fortsätta älta detta. Om vi ska få med sjukvården på tåget är en riktig koststudie helt nödvändigt. Dessutom har vi ju alla hundratusentals människor som ännu inte prövat LCHF-kosten och som kanske lider alldeles i onödan av ”kroniska” sjukdomar. Om dessa människor ska våga stå upp mot farbror doktorn så krävs nog bevis på papper.

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  @ 21 Mats Lindgren:
  Om vi ska starta en fond för oberoende kostforskning så bör det vara ett 90-konto. Vi måste göra allt för att inte etablissemanget ska kunna kasta skit på oss. De söker efter möjligheter att göra det.

 23. 23
  Thomas Jansson säger

  @ Mats Lindgren:

  Vilka summor handlar det om för att genomföra studien?

  Nu är det ju så att farbror doktorn i normalfallet inte kan just något om hälsa – däremot så kan de identifiera ett antal symptom som de tillsammans med läkemedelsindustrin tillhandahåller ett större antal gifter som trycker ned symptomen. Ibland men mycket sällan lyckas de bota en människa – men det tar som bekant 7 dagar att bota en förkylning utan doktor men bara 1 vecka om man får lite hjälp på vårdcentralen – något som dock kan straffa sig genom mer eller mindre svåra biverkningar – om inte annat för kommande generationer tack vare all skit vi pissar ut i naturen,,,

  Jag tycker det är lite märkligt att privata initiativ måste till för att övertyga våra doktorer – vore det inte bättre att försöka jobba den politiska vägen och se till att farbror doktorn verkligen kunde sitt jobb och inte bara var en försäljare med ovanligt lång utbildning?

  När det gäller LCHF inom vården är motståndet mot LCHF fortfarande stort men det finns oxå många som börjar inse att det fungerar ypperligt – hade den här forskningen skett för 15 år sedan hade jag trott på den men i dagsläget – mitt i ett paradigmskifte är jag betydligt mera tveksam,,,

  Då tror jag betydligt mera på fortsatt utbildning på bloggar, facebook, böcker, föreläsningar o s v!

  Det initativ som du tagit med din LCHF-kasse och bokbord på ICA tror och hoppas jag kommer att fortsätta – det smäller betydligt bättre hos allmogen än mera forskning och framförallt är det ekonomiskt genomförbart!

 24. 24

  Jag tror iaf att det behövs en riktig studie med riktig LCHF, det finns ju ingen sådan vad jag vet, bara studier med lite mindre kolhydrater som då kallas lågkolhydratkost.. så jag skulle gladeligen satsa en slant om någon typ av insamling sker.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa