En ny betydelselös studie om cancer av protein

The Telegraph: High-protein diet ”as bad for Health as smoking.
Ånyo en epidemiologisk studie, vilken som vi vet inte bevisar någonting, utan bara kan ge upphov till hypoteser för jämförande interventionsstudier.

Men om det nu är någon LCHF-are som blir rädd för högt köttintag efter denna och andra studier – följ då i stället våra LCHF-råd och ät bara ”normal” mängd protein, som i kött, fisk ost och ägg, och ersätt kolhydratenergin med naturligt fett i stället.

 

Comments

 1. 1

  Hej Eftersom jag läser alternativa tidningar så kommer cancer av sporer av en fungus en mikroskopisk svamp. Tyvärr är det vår miljö inre och yttre som skapar dessa vår tids sjukdomar.
  Visst kan vi äta för mycke protein det är inte hälsosamt men tillsammans med alltför mycket fabricerad mat och andra onyttigheter så kan det vara mycket farligt för hälsan. I 2000-talets Vetenskap en tidning kan man läsa om detta och det finns en bok Anti cancer Ett nytt sätt att leva
  Skriven av David Servan Schreiber.
  Med vänlig hälsning Inger

 2. 2
  Pingo säger

  Javisst är det så att helt överdrivna mängder av rött kött inte är bra för hälsan eftersom det kan ge för mycket järn.

  För mycket järn, A vitaminer eller E vitaminer är inte bra för hälsan. Troligen är det så att fertila kvinnor knappast behöver oroa sig för att få i sig för mycket järn utan mer över att de kanske får i sig för lite.

  Nu handlar ju LCHF definitivt inte om att äta överdrivna mängder kött utan mer om att få i sig rejält med fett istället. Vissa dieter som den ursprungliga Atkins och några andra propagerade för väl så mycket kött men det har aldrig LCHF gjort utan den har hela tiden handlat om måttliga mängder.

  Däremot kan för lite protein och då också inte helt fullvärdigt protein möjligen vara negativt för hälsan och orsaka att muskler bryts ned och krymper i storlek.

 3. 3

  Studien kan väl i och för sig vara sann – men och här kommer kanske det viktigaste in. Den är gjord på amerikaner de senaste 20 åren – och äter man animalisk föda i USA så är det från djur som i sin tur fått GMO-foder, med rester av glyfosat. Dessutom har de amerikanska köttdjuren fått extra tillskott av antibiotika, hormoner etc uppblandat i fodret. Så studien förvånar inte: Men den skrämmer. Den som vill läsa mer om GMO skaffar boken Hoten mot livet av William Engdahl.
  Den är skriven i bästa Forskningfusket (Sundberg) anda med gedigen dokumentation. Både Rockefeller och Margaret Sanger har stora gmo-fingrar med i spelet liksom att de har investerat i cancerindustrin.
  Liknande kommentarer som min fanns med i den engelska originalartikeln, men detta andades inte prof Kerstin Brissmar på KI ett ord om, när Aktuellt gjorde stort nummer av studien.

  Ingemar Ljungqvist chef red för 2000-Talets Vetenskap http://www.2000tv.se

 4. 4
  olle holmqvist säger

  Lite principiellt om det ni kallar ”observationsstudier” vilket jag tycker ät en felaktigt, den andra typen lab-studier innebär naturligtvis också ”observation” av lab-resultatet nämligem. Vi biologer säger fältobservationer resp. lab-studier vilket är mer tanke-¨rätt-ledande. Hur som, bara vi vet vad vi menar. ”Observationsstudier” är inte värdelösa. De är en ensidig prövning, kan fälla men aldrig bevisa. Behövs alltså enligt den dubbla negationens princip. Bör alltså alltid finnas med i bedömningen. Eftersom de inte (negation) motbevisar (negation), så är det inte (negation) uteslutet (negation) att…

 5. 5
  Professor Göran säger

  När det gäller det amerikanska köttet så är det inte speciellt hälsosamt och framför allt p.g.a. den GMO-baserade mat de föds upp på.

  T.ex. kan inte tarmarna från dessa GMO-uppfödda djur användas till korvskinn – dessa blir papperstunna och går lätt sönder och USA måste därför importera sådan tarmar från länder som, t.ex. Nya Zeeland, inte tillåter GMO.

  För verkligt intresserade vill jag därför rekommendera den video jag såg igår, där bland annat detta med korvskinnen nämns som kuriosa, en intervju med en, i mina ögon, otroligt kompetent och erfaren forskare, Dr. Stephanie Seneff, som i detalj, och på ett mycket övertygande sätt, förklarar hur GMO-grödor saboterar vår hälsa på många olika sätt. Det är glycosfatet, som är den verksamma delen av besprutningsmedlet Roundup, som direkt eller indirekt stör många livsviktiga mikrobiologiska processer i våra kroppar. Dr. Seneff verkar ha en klar ”vetenskaplig” sammanhängande förklaringsmodell som i alla fall jag köper.

  Ta er den tid som behövs för att tränga in i vad hon säger – det krävs dock en hel del kunskaper om våra kroppars metabolism för att kunna följa med ordentligt även om pedagogiken är väldigt tydlig. Videon är på en dryg timma men avsätt gärna ett par timmar för att med penna och papper i hand bena ut sambanden – det är garanterat en väl använd tid om man nu är seriöst intresserad av LCHF.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/09/monsanto-roundup-herbicide.aspx

  Man kan ju undra vad som händer i tarmarna på de människor som äter GMO-grödor som t.ex. vegetarianer.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa