Kjell fick hjälp av kostrådgivare och bytte familjeläkare

På Lille Månes hemsida.

 

Comments

 1. 1

  ”…Forandringene i kroppen startet umiddelbart, ikke bare vektnedgangen, men jeg forandret meg som person og følte jeg ble et bedre menneske; jeg ble snillere, blidere og roligere. Til og med mannen min bestemte seg for å prøve LCHF, til tross for at han ikke trengte å gå ned i vekt, men da han så alle de positive endringene med meg, valgte han også å følge samme kosthold. Siden desember 2012 har jeg gått ned 25-30 kg (veier meg veldig sjelden). I tillegg til vektreduksjon har jeg fått en rekke helsegevinster…” – slut citat från blogginlägget.

  Förutom allt annat – så tycker jag att ”…jeg ble snillere, blidere og roligere…” är lovande ❗

  Kan världen bli för snäll, för mjuk eller för rolig

 2. 2
  Thomas Jansson säger

  Jonas Bergqvist eller någon annan utbildare borde snarast sätta ihop en kurs för läkare så att de blev ”LCHF-certifierade” – en kvalitetsstämpel för alla de som behöver byta ut sina normalkorkade läkare!

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Josef Boberg:
  Rolig på norska är lugn på svenska.

 4. 4

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 1 Josef Boberg:
  Rolig på norska är lugn på svenska.

  Jo… – Annika – och när Wi är lugna så är Wi per automatik snälla och måhända åt hållet roligare också, kanske… 💡

 5. 5
  Annette säger

  Min läkare tyckte att jag skulle läsa på/googla om näringslära bara för att jag äter LCHF……han trodde ev att jag hade ”näringsbrist”? Tycker inte om bröd o potatis.
  Behövs verkligen utbildning för läkare.

 6. 6
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  För många år sedan hörde jag att det ingick tre (3!) timmar kost/näringslära i läkarutbildningen. Är det bättre, eller rent av sämre, nu?

  För övrigt kan jag tillägga att jag känner mig måhända något lugnare (iallafall i magen) sedan jag började med LCHF. Rolig har jag alltid varit! 😉

 7. 7
  Susanne säger

  När jag var till en nyutbildad läkare och frågade om kostråd så sa han att de hade 1 dag! Däremot så hade de två veckor i snitt för att lära sig att skriva ett läkarintyg som fk godkände. Han var allvarlig!

 8. 8

  Jag skriver här istället . Jag fick alltså veta förrförra måndagen att jag har diabetes. Jag hade då ett fastesocker på 13. Jag la om kosten omedelbart. Nu är jag på min andra vecka med LCHF och imorse var mitt fastesocker 8.8. Jag har inte börjat med medicin som läkaren ville. Har gått ner ca 5 kg. Har en stor övervikt och bör gå ner mer än jag vågar skriva.

  Jag är inte längre onormalt törstig och kissar inte lika ofta. Är mycket piggare och min ledvärk är 60% mindre. Ledvärken trodde jag berodde på övervikten bara.

  Jag kanske inte äter lika mycket fett som många LCHFARE men jag tror jag funnit min balans.

  Det verkar också som jag mår bäst utan frukost, jag har gjort lite olika olika dagar med frukosten, men jag kommer skippa den i framtiden.

  Så här kan en dag se ut (men jag kommer att skippa frukosten)

  Frukost en burk makrill en mozzarella ( bara 1 kolhydrat per mozzarella) en klick keso, en halv avocado

  Lunch 2 kycklingbröst

  Middag 2 stekta ägg med rejält med gratäng ost,den feta, och passerade tomater ( blandar allt i stekpannan jätte gott när osten smälter)

  Ev en kopp te med grädde.

  Har ej börjat med motion men varit lite mer i farten.

  Idag ska vi ut på en 2-timmars promenad och jag vill att det ska bli min dagliga motion.

  Äter jag för mycket protein?

 9. 9
  Maj gräddnos säger

  OT: Köttlarmet är på gång igen! I dagens UNT förfasar sig prof Gunnar Johansson över LCHF:ares ätande av stora mängder kött!! Han är tydligen mycket okunnig. Maila Gunnar.Johansson@h.h.se och undervisa honom!!

 10. 10
  Konsument säger

  8@ Lena:

  Du skriver gratängost! Om du köper färdig gratängost – kolla på förpackningen. Kan vara lite annat i än bara ost.

 11. 11

  @ Lena:
  Till lunch skulle jag föreslå ett kycklingbröst med broccoli eller blomkål och salladsgrönt, indränkt med ett par msk olivolja eller rapsolja.

  Middagsmaten vill jag modifiera till äggröra på två ägg, Ha minst en msk kokosolja i pannan. Stek gärna ett par baconskivor eller en bit stekfläsk till. Tomaterna skivar jag i cm-tjocka skivor och vänder i den svalnande stekpannan med mera kokosolja, om det behövs.

  Ja, jag tycker det blir mycket gratängost. Som Du beskriver det blir det nästan bara proteinrik kost.

 12. 12
  Maj gräddnos säger

  Total förvirring idag!! skall vara Gunnar.Johansson@h.h.se!

 13. 13

  @ Erling:
  Tack moderatorn för rättningen av mina stavfel!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa