Nisse Simonson om LCHF på Facebook

Läkaren Nisse Simonson på Facebook: Lev frisk längre.

Nisse har genom egna erfarenheter och studier av vetenskaplig litteratur kommit fram till att en kost med mera naturligt fett och mindre kolhydrater gör mirakel med hälsan.

 

Comments

 1. 1

  Många små bäckar gör stor å.

 2. 2
  LenaK säger

  Jag kan bara rekommendera alla med facebookkonto att gå med i Nisses grupp Lev frisk längre!! Men man bör ha gott om tid om man ska hinna med att läsa alla hans intressanta inlägg inkl kommentarer. Det tycks spruta ur honom! Det är dock väl värt besväret.
  Jag måste erkänna att jag fick en liten tår i ögat i slutet av det inlägg länken ovan leder till.

 3. 3

  Det är jättebra att han är med på LCHF-vägen. En läkare med egna erfarenheter av LCHF är guld värt. Han har fått med väldigt mycket av er LCHF-pionjärer.

  Han är ju också krönikör hos Kostdemokrati: Mycket läsvärt om vådan av statiner bland annat.
  https://www.kostdemokrati.se/nissesimonson/2013/11/16/ny-kronikor-doktor-nisse-simonson/#more-6

 4. 4
  Pingo säger

  Om Nisse bara kunde uttrycka sig lite mer kortfattat och kärnfullt så skulle jag nog följa honom på Facebook!

 5. 5
  Brittis säger

  Även jag har hittat Nisse och är överförtjust! Tycker inte att hans inlägg är onödigt långa, de är innehållsrika och kärnfulla och humoristiska och med ett språk som alla förstår! Jag tror att hans fb grupp kommer att få många medlemmar och redan nu råder full aktivitet där. Sidan tycks ha nått ut till många och det är ju också fördelen med facebook, det sprider sig som en löpeld! Att det sedan dyker upp många knasiga kommentarer det får man ta, precis som det gör på både bloggar och hemsidor!

 6. 6
  Gäst säger

  Jag har lyssnat på honom en gång, live, men han undvek att uttala LCHF, trots att det egentligen var det han föreläste om. Det sänkte honom i mina ögon/öron!

 7. 7

  Gäst Skrev:

  Jag har lyssnat på honom en gång, live, men han undvek att uttala LCHF, trots att det egentligen var det han föreläste om. Det sänkte honom i mina ögon/öron!

  Jo… – Gäst – men det kan ju vara bra att istället enbart prata i sak – om t ex att ett övermått av kolhydrater är den allt överskuggande ”boven i dramat” sämre och sämre folkhälsa.

  LCHF-begreppet är det ju så många motstridiga uppfattningar om vad det är = diskussionerna om det kan ju bli ”oändliga”. Själv har jag valt att kalla LCHF för artegen LCHF-kost – när jag är ute på nätet och ”harvar”.

 8. 8
  Thomas Jansson säger

  Läs Nisses böcker och se hans videor – ännu bättre än fb-gruppen,,,,

  Nisse är bra för han är läkaren som inte är som de flesta andra – och en bättre föreläsare får man leta efter,,,,

 9. 9
  sofia säger

  Det finns en anledning varför NS utsågs till ”årets talare 2006”; bra att han förespråkar mindre mängd kolhydrater och större mängd naturligt fett … Charmerande och vederkvickande 🙂

 10. 10

  @ sofia:
  Han har onekligen humor då han beskriver sig själv utseendemässigt som en korsning mellan Göran Persson och Sune Mangs 🙂 Jag läste hans böcker för 5 -6 år sedan efter att slumpmässigt lånat hem från biblioteket. Jag brukar söka igenom det som nyss är återlämnat och där kan man ofta göra fynd. Även ”Brödberoende” av William Davies fann jag på det viset, lite av slumpen.

  Jag bara måste ha boken i min hand och tror aldrig jag kommer att överge det!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa