LCHF – 3 läkares val

I Expressen:  LCHF – 3 läkares val.

Det finns naturligtvis många LCHF-läkare till som inte är med i denna artikel.

 

Comments

 1. 1

  GRATTIS till att två har blivit tre ❗

 2. 2

  Härligt att ditt uthålliga arbete ger frukt!

  Efter att ha kastat om från SLVs fettsnåla och kolhydratstinna kostordning till LCHF mår jag bättre och bättre dag för dag 🙂 Därför spelar skrämselpropagandan runt LCHF heller inte någon roll.

 3. 3
  Lennart N. säger

  Vi får hoppas att läkarlistan expanderar med tiden! Grattis!

 4. 4
  Mauri Junes säger

  Jag har varit på en månads semester i Indien, har gjort det under de senaste 10 åren. Tidigare har vi vistats i Goa, i år i Kerala. Det som jag la märke till i Kerala, var att nästan alla yngre män hade en begynnande kulmage. Detta hade jag inte märkt under våra tidigare besök i Indien. Maten består nästan enbart av snabba kolhydrater; ris, vitt bröd och olika såser. Mera sällan lite fisk eller kyckling till. Godis är chips och Coca Cola. Så om några årtionden har Indien en fetma- och diabetes 2 -epidemi att vänta.
  Vi stannade på hemresan en dag i Dubai och där var samma fenomen om inte ännu värre. Den inhemska befolkningen behöver ju inte kroppsarbeta, det har de gästarbetare till.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Mauri Junes:
  Indien har liksom övriga Asien en grasserande diabetesepidemi. Ca 10% har typ 2-diabetes. Det är en tidsinställd sjukdomsbomb.

 6. 6
  Mauri Junes säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Jag har läst om detta tidigare, men i år såg jag det med egna ögon. Fetmabaserade välfärdssjukdomar att vänta. När man såg vad ungdomarna åt så var det lätt att förstå.

 7. 7

  Forskare kämpar för att hitta mediciner mot övervikt, om de visste hur fel ute de är!!!

  https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-minska-vikten-med-alger/

  Vi vet ju att man inte blir fet av fet mat, men av kolhydraterna i den. Kanske det finns något alg-preparat som hindrar kolhydratupptag i stället, om nu byte av diet är så svårt.

 8. 8

  Tack till er tre läkare som vågar stå upp för LCHF-kostens läkande egenskaper. Ni gör en stor insats för folkhälsan. Tyvärr är min erfarenhet efter 5 år, och ett helt nytt friskt liv, med LCHF-kosten att läkarna inte anammar de hälsobringande fördelar som LCHF-kosten kan åstadkomma. När jag besöker mina läkare och för den delen min diabetessköterska så fattar de ingenting och är inte villiga att ändra på något. Detta trots mina otroliga hälsovinster med bara naturlig mat utan mediciner. Hur man blunda för detta är inte bara konstigt utan också ren dumhet som jag upplever det.

 9. 9
  Zonen säger

  Klart du har rätt Mats! Något är fel och vem har egentligen styrt det hela åt det hållet…… med den kost och nutritionsutbildning som genomförts på senare decennier som i sin tur fått ut många ”experter”(dietister m fl.) på hur det är/fungerar….. Å andra sidan, läkare har ju av vad jag förstått även minimal sådan utbildning, utan går helt på vad myndighetsstyrningen sen säger… SLV, SoS m fl. och i övrigt gäller läkemedelsbehandling som enbart är symtomlindrande och med tiden ger biverkningar…
  Kostnadseffektiviteten vad gäller alla metabola sjukdomar är låg när nu oftast enbart läkemedel utskrivs…….. Inte konstigt de flesta Landsting behöver mer penningar då!
  Å andra sidan, hopp finns, det rör på sig underifrån och många läkare är ändå mer självlärda inom detta område….. och än fler läkare är nog på gång……Det rör på sig ändock så sakteliga…..
  Nisse Simonson är ju ett bra ex) på läkare som numera förstått det hela och han agiterar bra….
  I och för sig pensionerad läkare vilket gav effekten att han fick tid att läsa på mer…. och då blev han lite arger på hur det varit och är….. Också det jättebra!!!!

 10. 10

  Hvem av disse legene er ny? Alle tre er jo kjente LCHF-leger fra flere år tilbake.
  Dessuten finnes det jo flere til. Eks Espen Rostrup, Fedon Lindberg m fl.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 Bjørn Larsen:
  Det är inte vi som har valt ut intervjuobjekten. Protester må riktas till Expressen.

 12. 12

  Zonen Skrev:

  Å andra sidan, hopp finns, det rör på sig underifrån och många läkare är ändå mer självlärda inom detta område….. och än fler läkare är nog på gång……

  T ex Agneta Schnittger: Se hennes bok: Insulin – den felande länken!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa