Lars Bern recenserar Ennarts bok

Lars Bern har i sin blogg recenserat Henrik Ennarts bok: Åldrandets gåta.
Ennarts slutsatser om en hälsobefrämjande kost stämmer i allt väsentligt med LCHF:s principer.

 

Comments

 1. 1

  Härligt. Visst är det normalt en gåta eller helt normalt att vi föråldras och blir sjuka på resan. Men det behöver inte vara så. Vi föds men ett första andetag och det bestämmer hur gamla vi blir och hur mycket motståndskraft vi får att spendera i livet. Nu har forskarna kommit på ett sätt att vända processen. Så hur kan det bli bättre än så. Jo man börjar använda denna produkt och accepterar att mirakel finns och förekommer.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Lars Andersson:
  Vilket mirakel har forskarna hittat som vänder åldrandeprocessen? Återvänder man till äggcell och spermie?

 3. 3

  @ Annika Dahlqvist:
  Nja inte riktigt Men nästan. Jag har fått tillbaka min syn och mitt hår och blivit av men min värk. Så kanske det räknas in som att bli pånyttfödd kanske

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Lars Andersson:
  Vilken metod har gjort dig pånyttfödd?

 5. 5

  Det kanske vi kan prata om du och jag tills vidare
  0733-945306

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  @ 5 Lars Andersson:
  Nja jag ringer nog inte. Du får maila mig på annika.dahlqvist(a)telia.com.

 7. 7

  Lars Andersson Skrev:

  Visst är det normalt en gåta eller helt normalt att vi föråldras och blir sjuka på resan. Men det behöver inte vara så. Vi föds men ett första andetag och det bestämmer hur gamla vi blir och hur mycket motståndskraft vi får att spendera i livet. Nu har forskarna kommit på ett sätt att vända processen. Så hur kan det bli bättre än så. Jo man börjar använda denna produkt och accepterar att mirakel finns och förekommer.

  Hmmm… – Lars – visst är det så att mirakler sker – men att en produkt skulle kunna ”producera” mirakler tillåter jag mig att tvivla på. Detta därför att mirakler är ju något som bara händer = det kan uppfattas som omöjligt att intellektuellt ”producera”.

  Den programmering som Wi sedan barnsben fått in i wåra hjärnor styr kroppen därhän att Wi åldras och dör. Den programmeringen kan liknas vid autopiloten på ett flygplan. Skulle piloten i planet ej koppla ur autopiloten vid lämpliga tillfällen – och själv styra planet – så skulle planet obönhörligen krascha.

  Men det är ytterligt få i människans historia som har kommit på knepet att koppla ur intellektet = autopiloten – och istället gå på att låta kroppen bestämma hur det skall bli. Dessa ytterligt få är de s k Buddha-upplysta.

  Ifall en sådan är t ex 50 år – när hen ”råkar ut för” s k Buddha-upplysning – och väljer att leva kvar i kött – så åldras en sådan individ ej – utan förblir funktions- och utseendemässigt 50 år hur länge som.

  Det hänger samman med att dom ej kör sin kropp i graven med hjärnans intellekt = autopiloten – utan dom tillåter – utan att intellektuellt ”störa” den processen – kroppen att på egna meriter helt enkelt förnya sig själv.

  Wåra kroppar består av ca 13 miljarder kroppsceller och ca 130 miljarder hjärnceller. Enligt skolmedicinen så ersätts alla dessa celler som ett genomsnitt ca vart 7-e år. Tandcellerna tar längre tid än så – men t ex cellerna i mag- och tarmsystemet ersätts kontinuerligt.

  Ifall Wi har en bil som Wi kontinuerligt byter ut allt slitet på under sju år – så ”åldras” ju ej en sådan bil. Varför skulle det vara annorlunda med en människokropp – ifall Wi kommer på knepet att ”koppla ur” intellektets = autopilotens vansinne att ersätta celler med sämre och sämre sådana ❓

 8. 8
  Thomas Jansson säger

  Jag vet inte vad Lars har hittat men själv brukar jag skoja om ”inverterat åldrande” vilket för mig betyder att jag känner mig friskare för varje år sedan omläggningen till LCHF. I veckan som gick var det 9 år sedan läkaren Calle Carlsson botade mig genom att ta bort kolhydraterna.

  Tillståndet innan LCHF betecknade jag som ”levande död” så det var inte svårt att få snabba förbättringar,,;

  Den här läste jag några dagar innan jag träffade Calle – jag trodde först att Skaldeman var komplett galen men Calle intygade att han hade rätt

  https://www.aftonbladet.se/debatt/article10549822.ab

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  Lars har gjort en så bra recension så jag hoppar över boken och den finns ju inte som e-bok heller. Överätandet är stort – skulle tro att det ligger på 25% i snitt och många nybörjare inom LCHF överäter protein i början innan man lärt sig hitta bra fett,,;

 10. 10

  Till Lars, intressant att du fått tillbaka synen Lars. Samma har skett för mig förutom en rad andra ”mirakler” med LCHF-kosten. Jag tror att man ibland förväxlar metabola sjukdomar med ”normala” åldersförändringar. Vi är helt enkelt inte vana vid LCHF-kostens hälsobringande egenskaper men desto mer vana vid att vi blir sjuka med ålderns rätt. Det finns ju ingen ”vetenskap” som säger att man automatiskt blir sjuk bara för att man blir gammal.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa