Wikström backar i smörfrågan

I Värmlandsnytt: Wikström backar i smörfrågan.
Niklas Wikström (Fp) tror fortfarande att Livsmedelsverket och dietisterna har rätt i uppfattningen att smör är farligt att äta, men pga turbulensen i protesterna mot smörförbudet tycker han nu ändå att det ska upphävas.

 

Comments

 1. 1

  En dålig pudel…… men ändå en Pudel! BRA!!!

 2. 2

  Bra!

  När ska Livsmedelsverkets ”experter” vakna och inse att de är pinsamt dåligt uppdaterade;) Att välinformerade föräldrar nu med rätta protesterar är tack vare det mångåriga arbete som dr Annika, dr Andreas och m.fl. LCHF företrädare gjort i folkhälsans tjänst. All heder!

 3. 3
  aviator1945 säger

  ”- Nu när det blev en politisk fråga och de politiska partierna reagerat som de gör så tycker jag det är relevant att lyssna. Sen har det varit en stor opinion i övrigt, vilket jag också tycker är värt att lyssna på, säger NIklas Wikström (FP).”

  Jotack, det är snart val, så politikerna drar öronen åt sig. Vi får väl se om de är lika lyhörda för folkopinionen efter valet.

 4. 4
  Pensionär säger

  Länstidningen i Östersund rapporterar.
  Tack vare ett medborgarförslag:
  Margarin eller smör i skolmatsalen? Politikerna i Östersund säger nu att båda alternativen ska finnas.
  …”På torsdagen diskuterades frågan i utförarstyrelsen där beslutet blev att båda alternativen ska finnas för skolbarnen. Det är dock i slutändan kommunfullmäktige som avgör om kommunen har råd att erbjuda båda alternativen.”…

  https://ltz.se/nyheter/ostersund/1.6783962-smor-ska-erbjudas-i-skolmatsalen

 5. 5

  http://www.1177.se Sthlms läns landsting har man inte uppdaterad sin information sedan år 2011. Där råder man fortfarande att blanda 1 tsk flytande margarin i hemlagad barnmat.
  ”Mjölk och fett i maten
  De första två åren behöver barn lite extra fett i hemlagad mat. Det brukar vara lagom med en tesked flytande margarin eller olja att blanda i per portion, två till tre gånger per dag”…

  Vi får skicka en fråga:
  Varför flytande margarin? Är det inte bättre med riktigt smör?
  https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Barn-och-foraldrar/Mat-somn-och-praktiska-rad/Mat-och-naring/Laga-smakportioner-och-egen-barnmat/
  https://www.1177.se/Stockholm/Om-1177/Kontakta-1177/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa