HBL.fi: Vete gör oss sjuka

I HBL.fi (Hufvudstadsbladet): Vete gör oss sjuka.
Det handlar om William Davis, som sin bok Brödberoende  påtalar att spannmålsmat med gluten skapar beroende, vilket höjer blodsocker och insulin och gör oss sjuka.

Till och med dietisten tycker att det är bra med en debatt som ifrågasätter kolhydraterna.

 

Comments

 1. 1

  Saknar någon eller några att ställa frågor till ang LCHF-kosten. Finns det någon som kan tipsa om forum?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Monica:
  Det finns många möjligheter. Du kan fråga i min tråd: Frågor om kost och hälsa, I Kostdoktorns forum, i forumet Kolhydrater i fokus tex

 3. 3

  Även jag saknar ett Forum för frågor om olika saker ang. speciella födoämnen och dess påverkan på blodsocker och kolesterol på kort o lång sikt.

  Kommentarerna på Annikas blogg är inte av den typ som man vill ha för den här typen av frågeställningar.

  T.ex. vad det får för effekt om jag till en italiensk rätt äter pasta en eller annan gång. Kanske två ggr/mån. Idag hade min fru en god risotto till en kycklingrätt. Jag tog en knapp dl risotto och som ersättning till full risottodos, broccoli, ”Harrys kuvert samt en grönsallad.

  Kan man unna sig en portion ”bredbandspasta” till en av mina italienska favoriter?.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Javo:
  Ni har ju också företaget LCHF.se där man kan gå med och få rådgivning.

  Vad beträffar pasta ska man ju veta att den höjer blodsockret och insulinet. En diabetiker bör låta bli pastan eftersom den har dålig förmåga att hantera kolhydrater, men friska människor kan tolerera en viss mängd kolhydrater utan att bli sjuka.

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag har läst ett flertal tidigare artiklar/kommentarer betr LCHF, på olika forum, vilka har visat att väldigt många människor inte förstått vad LCHF-kost innebär.

  Artikeln avslutas med en positiv kommentar: ”..Till exempel debatten om den kolhydratfattiga LCHF-dieten har gjort att många började äta mera grönsaker och bär, och laga sin egen mat..”

  En sådan kommentar är en ytterligare ’fjäder i (LCHF)-hatten’ ..hurra!

 6. 6

  Har läst den och tom propagerat för den någon gång här 🙂 Den är mycket pedagogisk och lättläst. Bl.a ett långt avsnitt om celiaki (glutinintolerans) och även om sockersjuka. Han menar på att gluten är ett mycket svårt protein att bryta ned och inte minst för att brödet är alltmer modifierat.

 7. 7

  Det finns ett helt nytt Tv-isnalag där Dr Davis återigen gästar Dr Oz Show. Riktigt roligt och pedagogiskt. Har skrivit om det här där också länken finns:

  https://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10428/Mer-pa-Dr-Oz-om-vetets-skadlighet.aspx

 8. 8

  @ Per Wikholm:
  Alltid trevligt med lite humor inblandat i lagom dos. Blir samtalet för pretentiöst och gravallvarligt så uteblir stora skaror.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa