Smörkonsumtionen stiger även i USA

I Natural News: Butter consumption up as margarine health hoax (bluff) finally collapses.

 

Comments

 1. 1
  kost-törstig säger

  Underbart!

  Eftersom USA är ett land som har en otrolig påverkan på väldigt många av världens länder kanske

  detta innebär att det mättade fettets rörelse sprider sig multinationellt!

 2. 2

  Kanske Dr Perlmutter har fått många amerikaner att tänka om. Den här videon är underbar i sin blandning av strikt kunskapsbaserad information och rena lekskolan, men den går tydligen hem! Kommer Ni ihåg den?

  https://www.doctoroz.com/episode/do-carbs-cause-alzheimers

  Hustrun har kommit en bra bit in i boken i fråga: GRAIN BRAIN, och ännu har hon ständigt nickat igenkännande och utdelat små uttryck för beröm till författaren, vilket är ytterst ovanligt. The Leptin Diet fick inte alls samma positiva respons.

 3. 3

  Jag har under en längre tid anat att Unilever har problem med försäljningen av många av produkterna som margarin och sockrade frukostflingor. Främst var det att antalet hyllmeter med margariner har minskat i butikerna jämfört med smör men också alla märkliga uttalanden från folk som anses kunna något om näring och hälsa. Inklusive SLV som kämpar med näbbar och klor för att mata skolbarnen med sådana produkter.

  Just Unilever har satsat allt på kemiskt tillverkad mat och har sannolikt ingen ljus framtid för de kan nog inte enkelt lägga ned sina fabriker och köpa sig gigantiska mejeriföretag. Kanske det är läge att köpa en säljoption på Unilevers aktier?

 4. 4

  2@ Erling:

  Som jag antydde skulle man nog kunna komprimera ”The Leptin Diet” till några få A4-sidor – det är många ord men lite poäng,,,

  När jag läste den var jag ganska posotivt inställt till den då Leptin var nytt för mig och var den pusselbit som jag saknade i vår ”LCHF-modell” – hur leptinresistens uppkommer och hur den påverkar vårt ätande,,,

  Nu kan man hitta mycket bra resonemang på nätet om mättnat, matkonsumtion och vikt där man inkluderar kroppens basala konsumtion – vi ligger på en jämn vikt så länge som vi äter inom rimliga gränser – det här ansluter till ”set point” teorin vilken jag själv tror på tills vidare,,,

  Har hustrun läst ”Fat Chance” av Lustig – det är en bok som är betydligt mera generell än ”Grain Brain” – själv ska läsa om den vilket har betydligt högre prioritet än att komma igenom ”Grain Brain” – det räcker för mig att inte äta bröd överhuvudtaget medan ”Fat Chance” har ett helhetsgrepp över metabola syndromet (och en ganska skrämmande sådan – vi har ännu inte sett toppen av detta!)

  Mycket intressant finns på den här sidan – sidorna kunde ha varit mera lättmanövrerade men det är väl värt besväret att leta igenom dem – både videor och hans bloggande tror jag är helt rätt:

  https://kidneylifescience.ca/drjasonfung/

 5. 5

  Thomas Jansson Skrev:

  Har hustrun läst ”Fat Chance” av Lustig

  Nej, inte ännu, men den ligger i röret. Vi har varit nergrävda i ett eget projekt några månader.

  Kul att någon i Sverige har vaknat, trodde ett tag att hela Sverige var insnöat.

 6. 6

  Thomas Jansson Skrev:

  Som jag antydde skulle man nog kunna komprimera ”The Leptin Diet” till några få A4-sidor – det är många ord men lite poäng,,,

  Han visar tydliga tecken på tunnelseende, Ketos nämner han inte och det ser inte ut som han visste att det existerade. Boken är på barnsligt låg nivå, eller så är vi mycket mera krävande. Den är nog effektiv hos en läsekrets av metabola analfabeter.

 7. 7
  kost-törstig säger

  Fat chance av Rort Lustig var som en thriller för mig.

  Engelskan var rätt så avancerad när R Lustig gick in på hur vi människor fungerar rent biokemiskt!

  Men ack så spännande. Jag sträckläste boken under tre dagar. Sedan var det roliga slut!

  Nu är det är nog dags att läsa om boken, så bra var den!

 8. 8

  6@ Erling:

  Det finns ju mängder med ”Mirakelböcker” i USA och de har alla det gemensamt att de lyckas knåpa ihop 200 – 300 sidor av det som mycket väl skulle kunna få plats på 1 eller högst 2 A4-sidor,,,,

  När jag beställde ”The Leptin Diet” hade jag oxå beställt en bok som var ”super outstanding” men efter att ha läst baksidan och budskapet att man skulle äta minst 9 ggr/dygn hamnade den i återvinningslådan utan att jag ens öppnade boken – ibland gör man sina misstag – jag kommer inte ihåg vad boken heter men läser numera recensionerna lite bättre innan beställning,,,

  En mycket bra sida om diabetes hittar man här:

  https://www.phlaunt.com/diabetes/

  Jenny är nog lite av en amerikansk motsvarighet till Annika – men hon är inte läkare.

  Hennes hemsidor och tillhörande blogg är det bästa jag hittat hittills om diabetes och det enda jag har att invända mot är att hon inte gillar fasta – hon blandar ihop fasta med svält. Annars finns där mycket bra och hennes omdöme om ADA står helt i paritet med våra åsikter om dess svenska motsvarighet,,,

 9. 9

  Tänk om vi hade det massmediala klimatet i Sverige, som möjliggjorde för Dr Perlmutter att föra fram sitt budskap! Att mellan nyheterna och sporten få 20 min för en medial stjärna – vem det nu skulle kunna vara – att berätta att ovanjordsgrönsaker, smör, olivolja och kött med fettrand var det bästa motmedlet mot metabol ohälsa! Greppet med alla saker, som går att se och ta på är pedagogiskt underbart. Våra TV-soffor är rena sömnpillret oavsett ämne.

 10. 10
  Thomas Jansson säger

  Nåja – själv ser jag i stort sett aldrig på TV i realtid utan bara när det passar mig – i snitt högst 1,5 timmar/vecka

  Tittar vi på hur TV och nätet fungerar idag så använder allt fler nätet istället för TV, tittar vi på ex kostdoktorns utveckling ser det bara bra ut – han håller till i toppen av sveriges bloggar – det är på nätet som framtiden finns men visst är det en generationsfråga.

  https://www.kostdoktorn.se/nya-besoksrekord

  Kul är oxå att han börjar växa till sig utomlands – då och då stöter man på forum och webbplatser som hänvisar till dietdoctor.com och det är ju kul att sverige börjar bli känt för annat än ”smorgasbordet” och ”omudsman”,,,,

  Men visst skulle det vara bra med lite ”propaganda” för LCHF i den ordinarie TV:n men det får vi nog aldrig uppleva – men i det som håller på att ersätta ”gammelmedia” kommer det att komma fram alternativ,,,

 11. 11
  kost-törstig säger

  Jag har märkt att jag mår så mycket bättre efter att ha ätit lchf i sex år nu. Är inne på mitt sjunde år.

  Det viktigaste är ju att jag märker själv hur mycket bättre min kropp och hjärna fungerar.

  Till mig ger det en extra dimension att få en förklaring rent fysiologiskt varför min kropp mår och fungerar bättre.

  Jag är lärare i grundskolan sedan 30 år tillbaka. För mig är all kunskap viktig: självupplevd, genom andra människors erfarenheter och genom forskning.

 12. 12

  Februari 2014, tidningarna är inte längre fyllda av LCHF eller 5:2. Nu är det en samlad attack av massmedier mot Livsmedelsverket och kommunala kostansvariga. Plötsligt står de där nakna och fullständigt tillintetgjorda. Kan inte vara kul att jobba på Livsmedelsverket idag. Man kan inte annat än beundra dom som fortfarande måste stå i tv och försvara det hälsosamma i margarin.

  På tal om tv så visas nu dokumentärserien ”Människans ursprung” på fredagar i SVT. Jag tror att det var från den här serien som jag fick reda på flaskhalsen med mjölkdrickare i en liten by i Frankrike. Som numera regerar hela planeten.

  https://www.svtplay.se/video/602889/del-1-av-3-benstommen

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa