Statiner är starka i Umeå

Dagens Medicin: Hjärta och hjärna ger Norrland seger.

Jag såg en passus i artikeln: ”- Att lägga krut på det som kan kännas ”osexigt och tråkigt” – här syftar Krister Lindmark på statiner och övrig medicinsk preventiv behandling – har också varit framgångsrikt, enligt kardiologchefen.  – Det är starkt här.”

Det var ju lite kul – eftersom impotens är en vanlig biverkan av statiner.

”– Men alla verksamheter ligger ju inte i framkant. Ett av våra svåra områden har varit diabetesprocessen, säger han.”

De har nog inte vågat testa LCHF till diabetikerna.

 

Comments

 1. 1

  Ja, ve o fasa! Den särling i läkarkretsar, som vågar säga nått positivt om LCHF i kretsen av alla läkemedelsbolagsfinansierade professorer och forskare, ty de bliva snarast utmobbade av dessa potentater. Av den potens jag har kvar vid 72 ås ålder, så förbättrades den märkbart efter att jag slutade med Simvastatin för snart 4 år sedan.

 2. 2

  Så är ju numera diabetes med bland biverkningarna för statinerna enl. Fass.

 3. 3

  Håkan Skrev:

  Så är ju numera diabetes med bland biverkningarna för statinerna enl. Fass.

  Ja, då undrar ju jag om min diabetes typ2 är en biverkan av att jag käkade Simvastatin i säkert 6-7 år innan jag slutade.

 4. 4
  Hans Andersson säger

  Och jag knaprade dessa statiner säkert över 10 År och utan skade ”stånd” ……

 5. 5
  Stig Svensson säger

  Alla rökare får inte lungcancer men risken är stor. Alla som medicineras med statiner får heller inte alla de biverkningar som är kopplad till detta hemska preparat, men risken är stor kanske jämförbar med rökningens negativa biverkningar. Själv har jag använt statiner i 13 år med en rad komplikationer som följd. Jag tvärslutade för 3 år sedan och en månad senare hade jag i det närmaste normalt långtidssocker, trots att jag samtidigt plockade bort Metformindosen.
  Jag hade dessförrinnan hade jag haft ca 3 års plågor av arytmi (fladder). Elkonverteringar, aggressiv medicinering och 3 st ablationer. Jag vet vad statiner kan orsaka. Det tråkiga är att det begriper inte de läkare som jag har haft med att göra. Å andra sidan vet de inte ens om hur statinen fungerar, biokemiskt.
  Det är bara djupt tragiskt att se vilken vidskeplig vetenskapssyn en stor del av vår läkarkår har.

 6. 6

  @ Stig Svensson:
  Börjar man manipulera levern och det finkalibriga system av hormoner den reglerar och distribuerar så kommer kroppen att råka ut för en rad obalanser och konstigheter det får man nog räkna med.

  Fint att den kan hämta sig när medicineringen upphör! Leverceller har en otrolig förmåga att ombildas och att repa sig efter förstöring.

 7. 7

  Det finns ovanliga biverkningar av statiner. En kompis jag inte sett på många år såg hängig ut när jag av en tillfällighet träffade honom. Eftersom han alltid brukade ha mycket energi så frågade jag varför han var så hängig.
  Han berättade, att han rekomemderats statiner av sin läkare. När han kom tillbaka för kontroll, så blev läkaren förskräckt när han såg njurvärdena, och sa sluta omgående med medicinen.
  Men det var försent. Han berättade att han gick på dialys, och väntade på en njurtransplantation.
  Han hade inte haft någon hjärtinfarkt och är normalviktig. Rökare dock.

  Ett halvår senare stötte jag ihop med honom, då hade han fått ”nya njurar”, och mådde bra.

 8. 8

  Det verkar som att statiner orsakar diabetes men det kan ta tid. För mig tog det 12 år och i min släkt finns inga diabetiker så det handlar inte om generna.

  Den lilla nytta som statinerna har är att minska antalet små och skadliga LDL partiklar på liknande sätt som antioxidanter gör. LCHF minskar som bekant också dessa partiklar så statiner inte behövs men man kan ta en antioxidant som lite C-vitaminer om man vill vara säker.

 9. 9

  @ Stig Svensson:
  Tänker man lite så kan man föreställa sig vilken oreda det ställer till i kroppen när ett så finmekaniskt organ som levern manipuleras. Man kan tänka sig att hela organismen kommer i olag dvs de oerhört sofistikerade system som styr kroppsfunktionerna!

 10. 10
  Professor Göran säger

  Stig Svensson Skrev:

  Det är bara djupt tragiskt att se vilken vidskeplig vetenskapssyn en stor del av vår läkarkår har.

  Jag kan bara hålla med om detta! Men det grundläggande problemet ligger enligt min mening på ett betydligt högre plan än hos den praktiserande läkarens.

  Redan på 50-talet hade man inom den medicinska forskarvärlden ”vidskepligt” bestämt sig för att kolesterol var ett farligt ämne i blodet utan att man visste speciellt mycket om blodfetterna – LDL, HDL och triglyceriderna och förhållandena mellan dessa och deras eventuella påverkan på hjärtsjukdom. Man hade alltså väldigt diffusa begrepp om dessa förhållanden men det hindrade inte det medicinska etablissemanget att förvandlade de svaga associationer man såg mellan kolesterol och hjärtsjukdom till ett absolut orsakssamband. Kolesterolet blev därmed själva orsaken till hjärtsjukdomen och då var det ”fritt fram” att bekämpa kroppens kolesterol, mot allt sunt fysiologiskt förnuft, med ”läkemedel” vilket under årens lopp har lett fram till den absurt sjuka situation som råder idag.

  Jag är övertygad om att denna vidskepliga medicinska varböld en dag måste brisera. Frågan är bara hur lång tid det kan ta eftersom det redan har pågått i femtio år.

  Det tog ett par tusen år innan åderlåtning av blod kom att betraktas som kvacksalveri.

 11. 11

  @ Professor Göran #10:

  Rädsla verkar kunna blockera förnuftet i det närmaste fullständigt hos i övrigt förnuftigt folk. En studiekamrat/gymnasielärare med BIOLOGI som huvudämne är livrädd för mättat fett/kolesterol trots att hen har kunskaper om människokroppens uppbyggnad.

 12. 12

  Myten att kolesterol är detsamma som fett och slammar ihop blodet ligger mycket djupt! Kolesterol, ett av de viktigare ämnena för fullgod cellfunktion och livgivare, har fått stå syndabock för mycken underliggande skrockfullhet.

  Myten bygger mycket på att den är så lätt att applicera. Kolesterol med en adekvat benämning är mer ett hormon som en frisk kropp själv reglerar har jag lärt mig. Om folk fick veta att statiner sätter deras hormonproduktion ur spel genom att levern manipuleras så skulle man nog i större utsträckning reflektera kring problematiken. Även de biverkningar som följer är väl inget som torgförs i någon större utsträckning. Undrar om t ex Fråga Doktorn tagit upp denna problematik ?

  Men då blir det väl SLV:s råd man i första hand ska följa ?

 13. 13

  En artikel om den kontroversielle läkaren Peter Gotzsche (Cochraneinstitutet i Köpenhamn),
  Han var biolog som började arbeta inom läkemedelsindustrin och säger så här:

  ”Även om det var många år sedan, vet jag precis vad som försiggår i industrin. Jag vet att läkemedelsindustrin sätter profiten och inte patienten i centrum, och de tankegångarna har bara blivit värre. Inom min tid i industrin hade man viss respekt för läkarna, men det har man inte längre, säger Peter Gøtzsche, som så småningom lämnade industrin, läste medicin och började sitt första arbete som läkare på Bispebjerg sjukhus sommaren 1984”.

  Hela artikeln: https://www.dagensmedicin.se/nyheter/cochrane-centrets-kontroversielle-chef-portratterad/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa