6-års-jubileum

Den 16 jan 2008 kungjorde Socialstyrelsen att de godkände LCHF såsom varande i enlighet med Vetenskap och beprövad erfarenhet.
Margareta Lundström har skrivit om detta i sin blogg 140120.:

”Just idag var det 6 år sen jag och maken reste med bil till Annika i Sundsvall för att överräcka ett fång rosor från Kolhydrater iFokus väldigt uppsluppna medlemmar.”

Annika Dahlqvist tar emot ett fång rosor 20 januari 2008

 

Comments

 1. 1
  Pre-diabetiker säger

  Grattis till dessa 6 år plus ca 4 år till. Du har fått många efterföljare, som liksom du, har startat bloggar och håller föreläsningar. Du har också lärt många många många… att efterfråga inte bara de feta bitarna utan också de bästa råvarorna. Att kolhydrater i mångt och mycket var onyttigt hade jag ingen aning om innan jag lyssnat på dig. Äras dem som äras bör, du hade ju en hel del kompanjoner också: Sten Sture Skaldeman, Lars-Erik Litsfeldt m fl. Så småningom också Kostdoktorn.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ Pre-diabetiker:
  Då i januari 08 hade Kostdoktorn varit igång med sin blogg i några veckor. Det är historiens vingslag.

 3. 3

  Grattis!
  Från en ”anekdot” som följt Dig och kostdoktorn hela tiden. Jag högaktar Er och alla andra som kämpar för ett bättre liv för flertalet.
  G

 4. 4

  Utan Dr Annika Dahlqvist oförtrutna kamp för det rätta hade vi inte kunnat läsa i tidningarna i dag att Unilever ger sig och blandar smör i margarinet.
  Detta har varit en Davids kamp mot Goliat.
  Ger hopp om framtiden.
  Det får vi fira i stugorna över hela Sverige.

 5. 5

  Grattis! Du har varit en av de absolut viktigaste personerna bakom framgången med lchf och den (låååångsamma men dock) förändring av synen på hur vi bör äta för att hålla oss friska! Jag har ätit lchf i 5 år nu – inte pga speciellt stora viktproblem men väl en krånglande mage, glutenintolerans och jobbiga allergier. Alla symptom som bortblåsta – och några kilos viktminskning på köpet. Resten av familjen (tränande grabbar) äter också på samma sätt om än något mer liberalt. Presterar bra och är sällan sjuka. Vi äter omega 3 och D-vitamintillskott som komplement och jag tar även magnesium då jag efter ca 6 månader med lchf ofta fick muskelkramper och huvudvärk. Blev symptomfri på någon vecka! 😉
  Tusen TACK Annika!! Fortsätt att kämpa!!

  //S

 6. 6

  Häromdagen hörde jag att Goliat antagligen var blind, vilket inte någon visste då, på den tiden. Tror det sas i något TV-program. Livsmedelsverket skulle ju kunna stämma in på den uppgiften som jämförelse med Goliat!

 7. 7

  Tack Annika för allt slit! Många kramar!

 8. 8

  Ett stort varmt GRATTIS till de 6 ”godkända” åren!
  Tänka sig: Socialstyrelsen utredde själva LCHF för sex år sedan, och i höstas fick de själva styrningar från självaste SBU att Lågkolhydratkost är både effektivt för viktnedgång samt förbättrar hälsomarkörer som blodfetter. Helt fantastiskt, man kan säga att Socialstyrelsen fått sin egen hemläxa i nacken!

  När jag håller mina ”hobbyföreläsningar” nämner jag alltid Annika Dahlqvist som en läkare och medmänniska som helt själv kan sägas definiera ordet civilkurage på ett utmärkt sätt!

 9. 9
  Birgitta Scherling säger

  Jag lyssnade på Dig för många år sedan i Hagagymnasiet, Norrköping. Tack för mitt liv Annika!

 10. 10
  LCHF-Bengt säger

  Grattis! Och långtidseffekterna av animaliskt mättat fett tycks bli att hälsan bara blir bättre ju längre tiden går. Och när Unilever tom börjar prata om det positiva med smör så börjar det hända stora saker.

  Själv ätit strikt lchf nu 4 år, men inte av övervikt eller diabetes, men ett tiotal andra krämpor, såsom tumör och hjärtsjukdom tex, Resultat efter dessa 4 år: från tankar på att förtidspensionera mig till sportig 30-åring skulle jag kunna beskriva förvandlingen jag varit med om. Fantastiskt! Vilken medicin skulle kunna göra samma sak.
  Jag är en av dessa som gått upp i vikt av lchf, men nu till en normal vikt, alla metabola sjukdomar jag hade gjorde att både muskler och fett försvann på mig, även glädjen i livet försvann, Men nu är jag tillbaka på banan och njuter verkligen av att bara vara frisk, det viktigaste i livet.

 11. 11

  GRATTIS !

 12. 12
  Pensionär säger

  Än en gång tack för föreläsningen i Märsta förra året. Som alltid bra och intressant. Du skulle behöva hålla föreläsningar på äldreboenden för anhöriga, personal och pensionärer. På vissa lite större äldreboenden finns i allmänhet en kiosk. Där finns mest onyttigheter att köpa såsom saft, godis, kakor, omogen frukt, sockrad yoghurt o liknande. En och annan tidning finns ju förstås samt några vykort, men det är också det enda som inte kan sägas vara helt onyttigt.

  Hoppas på att det kan bli efterfrågan på LCHF-föreläsningar på äldreboenden. Kanske kan pensionärsorganisationerna SPF och PRO hjälpa till med den saken.

 13. 13

  Nog är det ett lite konstigt land vi lever då man måste få tillstånd att äta riktig mat,,, 🙂

  Undrar om det snart inte är dags för 9-årsjubileum för bloggen?

  Grattis!

 14. 14
  Ann Kristin säger

  Grattis till ett fantastiskt, outröttligt och livräddande arbete. Du är en läkare som tar sin läkared på allvar, först och främst intresserad av dina patienters hälsa, och beredd att offra allt för det du tror på. På så vis är du en av mina förebilder.

 15. 15

  Grattis Annika!

 16. 16

  Stort Tack dr Annika

  för det enorma, seriösa, ambitiösa och fantastiska arbete du gjort och gör i ”folkhälsans tjänst”! Din blogg är en LIVSVIKTIG mötesplats.
  Av hela mitt hjärta hoppas jag att du kan se din betydelse och njuta av ditt verk … Varmt lycka till i framtiden 🙂

  /fia

 17. 17

  Jag skickar en *virtuell cyber-ros* till dig Annika!
  @-´,—

 18. 18

  Härlig bild av dig!
  Du är värd tiotusen rosor 🙂

 19. 19

  Gratulationer och stort tack från en till som fick hjälp att vända i utförsbacken av LCHF = dig, Annika. Sedan jag la om till strikt LCHF för två år sedan har hälsan återvänt och energin bara ökat och den är välkommen eftersom jag nu kan se ett medicinfritt liv med massor med innehåll framför mig! Otänkbart för bara några år sedan. Tack !

 20. 20
  Professor Göran säger

  Grattis till sexårsjubileet!

 21. 21

  Grattis!

 22. 22

  Grattis Annika!

 23. 23

  Grattis Annika!
  Undra hur många miljoner du sparat i landstingens vårdkostnader?
  Du borde få medaljen ”För medborgerlig förtjänst”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6r_medborgerlig_f%C3%B6rtj%C3%A4nst

 24. 24

  Grattis Annika!

 25. 25
  ragnhild säger

  Gratulerer og takk for uvurderlig innsats.

  Størrelsen på rosebuketten var midt i blink Margareta 🙂 Du vet hva som skal til….

 26. 26

  Grattis Annika och tack för att du givit mig och många andra en god hälsa. Du är värd serafimermedaljen, bragdguldet, jerringpriset och guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll. Tyvärr lär inte brödinstitutet, Pfizer och Unilever ge dig sina röster 😉

 27. 27

  Stort grattis Annika!

  Som Lilja undrar även jag hur mycket lidande och hur många miljoner som redan sparats. Hur ska det bli till tioårsjubileet?

 28. 28

  Gratulerar!

 29. 29
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Hjärtligt Grattis Dr Annika!
  Jag önskar dig allt gott och ’massor av rosor på din väg’. 🙂

 30. 30
 31. 31
  Lyx-LCHF säger

  Grattis Annika! Det är tack vare dig som jag hittade till LCHF, och i april i år ”firar” jag sju år med LCHF.

  Duracellkaninen kastar ständigt avundsjuka blickar på mig, i det att jag är så pigg, energisk och glad med hjälp av denna underbara njutningsmetod.

  Du är bäst! Jag bockar för dig…

 32. 32

  Stort grattis Dr Annika. Du har hjälpt massor av människor till ett bättre liv.

 33. 33
  Lennart N. säger

  Grattis från Västra Götaland!
  http://www.djuras.nu

 34. 34

  Gratuler så mye , Annika Med din integritet og positivt stahet er du er et forbilde for leger og oss andre!

 35. 35

  Stort grattis Annika!

 36. 36
  Ulf Björnström säger

  Jag levt efter LCHF sedan 2006 och har goda erfarenheter om dess hälsovinster, samt viktminskning. Bara Livsmedelsverket skulle krypa till korset samt stora delar av läkarkåren m.fl, så skulle mycket vara vunnet. Men tack vare såna som du Annika, kommer LCHF en dag att bli något riktigt stort globalt. Stort heder och tack till dig!

 37. 37

  Första gången jag såg Annika var i ett rapportinslag för snart 10 år sedan. Hon sa: -”Livsmedelsverkets experter och professorer är djupt ohederliga personer”. Det var det värsta jag hört på nyheterna någonsin. Jag tror hon pratade om S. Rössner och C. Marcus. Om jag inte minns fel så fick bägge herrarna sparken från SoS, i den vevan. Rapport kallade Annika för sjuksköterska och det var den första kampen mot trollen när jag först kom hit.

  Grattis Annika du är storartad. Det är nu uppenbart att den kamp som du initierade. numera kostar de multinationella livsmedelsbolagen och läkemedelsbolagen miljarder i förluster varje år, och det växer.

  Nästan överallt här i massmedium regerar lögnen. Men Annikas blogg är lika oskuldsfullt ren från lögner som en klar vinterdag i januari. Här står sanningen högst! Tack för att du finns och det du gör.

 38. 38
  Thomas Jansson säger

  Man får hoppas att någon har bandat de tillfällen då Annika debatterade som mest – minns speciellt ett tillfälle då någon ”expert” från SLV hävdade felaktigheter som låg på gymnasienivå,,,

  Ännu en naken kejsare var avslöjad – numera så verkar det son om SLV:har gått under jorden då de aldrig visar sig i den offentliga debatten. Och kanske är det lika bra,,,

 39. 39

  Grattis Annika! Har nu 5 år med LCHF, hörde talas om dej första gången hösten 08, en släkting till mej hade varit och lyssnat på en föreläsning du hade här uppe i norrland..jag trodde först att hon skämta med mej då hon sa att man skulle skippa kolisarna och äta mer fett.. jag googla på ditt namn och hitta då din blogg och allt kändes helt rätt då jag läste din, SSS och Litfeldts böcker, så på den vägen är det.

 40. 40
  Lars Bern säger

  Grattis! Och tack för ditt hjältemod.

 41. 41

  Annika, du är en av dem som bryter mot anti-jantelagen varje dag genom din insats. Tack för det du har gjort för folkhälsan!

 42. 42
  Christina Johansson säger

  Grattis från mig. Jättefin bild på dig med rosorna, den har jag sparat.

 43. 43
  lennart facius säger

  stort grattis.

 44. 44
  Åke Persson säger

  Vilken härlig bild! Och vilken välförtjänt doktor!

 45. 45

  Ja, vilken härlig bild på dig Annika. Ett symboliskt fång rosor till dig från mig…

 46. 46
  Ethel Loberg säger

  Underbart, var det jag skrev på Margaretas blogg där jag fick se denna bild och självklart ska jag skriva så på Annikas blogg också. En helt obetalbar bild.

  Jag har nu kopierat in denna vackra bild i mitt sparade intervjudocument där Wärmlandstidningen den 26 maj 2008 gjorde en intervju med anmälaren marlene olivares och även Kostdoktorn.

  Sicken skillnad i utstrålning på de två bilderna

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa