Tror du på Mephistofeles?

Blogginlägg av Ralf Sundberg.
Livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin har naturligtvis sin krokar ute för de som kan tjäna pengar på att låta sig snärjas i deras garn.

 

Comments

 1. 1

  Innan jag sträckläste Ralf’s bok ”Forskningsfusket” hade jag kanske tvivlat på Mephistofeles inom pillerbranchen men inte idag.

  Tvärtom tror jag att Forskningsfusket är en mycket snäll bok!

  Skall läsas av alla!

 2. 2

  @Thomas Jansson

  Tycker du att Forskningsfusket är för snäll så rekommenderar jag Peter Gøtzsches Deadly Medicine and Organized Crime.

 3. 3

  @ Håkan:

  Jag har lite föraningar om att Peter Gøtzsches Deadly Medicine and Organized Crime är betydligt värre än Ralf’s bok och det får räcka för min del,,,

  Läser man på lite siter i USA får man en föraning om hur det ligger till med Big Pharma – en skojarbranch som får det mesta inom ”vanlig” brottslighet att framstå som ett dagis,,,

  Jag hade egentligen inte tänkt läsa Ralf´s bok heller men efter att ha snubblat på boken på ett bibliotek under en resa så blev den läst – lite lojt i början men ögonen blev rätt så mycket större för varje sida!

  För min del fick boken betydelsen att jag aldrig tar ett piller utan en sökning på nätet och att jag numera är helt säker på att man absolut inte kan lita på en normalkorkad, ordinär läkare – förut hade jag bara misstanken om att de bara mest bara var långtidsinbillade krämare – nu är jag övertygad om att det går högst en riktig läkare på hundra,,,,

 4. 4

  @ Thomas Jansson:
  Jag håller med dig. De få bra läkare som finns har det nog inte så lätt på jobbet. I USA så åker det omkring representanter för Big Pharma som tonar ned biverkningar och framhäver de positiva effekterna av diverse mediciner. Dessa läkemedels representanter är värre än gamla tiders hästskojare och är inte heller läkare för att inte riskera att få sina legitimationer indragen.

  Nu kan man undra hur det är i Sverige med dessa kringflackande läkemedelsrepresentanter och hur seriösa de kan tänkas vara.

 5. 5
  olle holmqvist säger

  Jag har försökt förstå varför så många medicinare, de flesta, dock inte på den här skärmen dock, är som de är och jag har en liten psykologisk teori. Jag läste biologiska ämnen, nästan alla för att försåt ”hur verkligheten” är.

  Vi biologer blev fostrade till observatörer, vi sitter på parkett och iakttar verkligheten, hur ugglan jagar i skymningen, alla mask- och andra samhällen på havets botten. Vi försöker förstå orsakssamband; Många blir lärare och vidareförmedlar – se naturen, förstå naturen, hur den fungerar på egen hand. Hur kängururåttan klarar sig utan att dricka vatten, trots att den simmar utmärkt de få gånger det blir översvämning, hur könsdifferentiering går till hos fågel eller däggdjur. Eller kampen värd parasit på ett löv om hösten. Vi tycker helt enkelt att naturen är intressantare än människans sjukdomar och deras botande.

  https://www.oresundsvand.dk/Svenska/html/body_haploops-samhallet.html
  https://www.google.se/#q=dipodomys
  https://svampklubben.org/ronnrost_030615.html

  Medicinaren däremot utbildas till ett slags hantverkare, med god blick ses problemeet, sjukdomen, och de flesta medicinare blir hårt inlärda: Åtgärd! Piller eller Kniv!
  Liksom domaren och militären i fält är de kritiska indikatorpunkterna till antalet tre eller fyra, Röda/icke röda ögon osv. Fienden god/dålig stridsmoral osv. Brottet: Finns/saknas motiv, alibi, praktisk förmågas att utföra brotttet, teknisk bevisnng, Stopp! nu orkar den allmänmänskliga juristhjärnan inte mer. i

  Få läkare tänker så här: P. får gå hem, och vila en vecka eller två och så får vi se om symptomen gett sig av.

  Det är den allmänmänskliga naturen som inte pallar för mamipulatiom och påtryckning – enorm som den är i dagsläget med konglomeratet myndigheter (Utöva makt)/politiker (jag bryr mig om väljarna)
  journalister och de indoktrinerade medicinarna själva.

 6. 6

  Pingo Skrev:

  Nu kan man undra hur det är i Sverige med dessa kringflackande läkemedelsrepresentanter och hur seriösa de kan tänkas vara.

  Hmmm… – Pingo – utan att försköna läkemedelsrepresentanter, vanliga läkare som ej vet något om att t ex ett övermått av kolhydrater är hälsobelastande, sjukvårdspersonal i allmänhet osv – så tror jag att dom gör det dom gör det dom gör – i företrädesvis i omedveten okunskap om att det går att göra annat.

  Att det skulle vara genuin elakhet som gör att dom missleder andra – det tillåter jag mig att tvivla på.

  Einstein lär på sin tid ha sagt: ”Det enda som stör mitt lärande är min utbildning !” Han sa också: ”Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school. / Bildning är vad som återstår då man glömt ALLT man har lärt sig i skolan !

  Att ompröva sin egen utbildning – och själv komma fram till annat – det är ju ingen lätt process – när fortbildningen hela tiden ”taggar i” det gamla förlegade.

  Så för oss som äter artegen LCHF-kost – och mår himla bra av det – gäller det nog att ej ”hänga upp sig” på att det är trögt att förändra etablissemangets gamla kosthåll med ca 60 % kolhydrater – utan bara gå vidare med att må bättre och bättre – och på det viset föra i bevis att rätt kosthåll har fundamental betydelse för god hälsa.

  Jag tycker att det pekar mot att det håller – för annars skulle ju ej på bara nio år åt hållet ca två miljoner i Sverige numera vara vaksamma på intaget av kolhydrater.

  Allt detta tack vare företrädesvis dr Annika Dahlqvist ! Tala om framgång på bara nio år !

 7. 7
  Thomas Jansson säger

  @ Pingo:
  Tandläkare och läkare tillhör ju de yrkesgrupper som har högst självmord. Att vara långtidsutbildad tandläkare och tillbringa dagarna med samma komplexitet som rostlagning av skrotbilar kan ju inte vara någon höjdare.

  Och hur någon klarar av ett helt liv på en vårdcentral är för mig en gåta – det mesta de sysslar med kan ju botas med kosten och innerst inne måste de väl vara medvetna om detta?

  Jag har en avlägsen släkting som säljer piller – för sin korta utbildning har han en utomordentligt god ekonomi,,,,

 8. 8

  Det finns alltid en väg ut ur eländet. En tio dagars meditationsreträtt i tystnad är en utmärkt början.

  Min egen erfarenhet är att hjärnan då blir mer medveten och kritiskt granskande och mer öppen för avprogrammering i de fall utbildningen i själva verket varit inbillning.

 9. 9

  Jag har hela mitt liv förkastat ondskan som orsak till handlande men efter hjärtinfarkt och stroke under sjukvårdens vänliga överinseende och den inkompetensens ondska som råder där finner jag att bevisen hopar sig och radar upp sig på ett sådant sätt att jag förutser ett kommande krig mot kemikalie-terroristerna hos Big Pharma. De kan inte längre tillåtas terrorisera världen.

  Mats

 10. 10

  @ Mats LCHF Wiman:
  Jag förstår vad du menar och kan förstå din frustration, men glöm inte ”fotfolket” som ofta gör ett mycket uppoffrande arbete för att hålla denna byråkratiska och omänskliga koloss på fötter.

  Tyvärr kanske är det det som är det stora problemet? Utan deras uppoffring så skulle hela systemet rasa ihop av sig själv. Det finns förstås också en och annan läkare som gör så gott hen kan i ett omänskligt system.

 11. 11
  Anna Maria säger

  Jag äter lchf sedan 10 år tillbaka (igår blev det exakt 10 år sedan jag lade om kosten). Under tiden blev jag mer och mer medveten om hur min kropp fungerar och vad jag mår bra av att äta och vad som inte fungerar. Jag har haft sporadiska kontakter med läkare under den sista tiden och de är olika som alla andra människor. Men en har jag lagt särskilt på minnet. Efter min korta redogörelse om vilka besvär jag hade vände han sig om mot sin dator och började söka. Jag avbröt hans sökande efter några minuter och frågade: vad har du tänkt att skriva ut? Han nämnde ett läkemedel. Det vägrar jag att ta, svarade jag. Han såg alldeles bestört ut, var kanske ovan vid att en patient var så uppkäftig. Vill du hellre ha ont? undrade han. Ja, jag tror det, svarade jag. Jag sökte hans hjälp för att få remiss till en magnetröntgen på inrådan av en sjukgymnast. Jag hade nämligen skadat mig vid en fallolycka och hade ont i nacken i flera månader. Det första denna läkare tänkte på var att skriva ut medicin.

 12. 12
  olle holmqvist säger
 13. 13
  Lennart N. säger

  @ Pingo:
  Som läkemedelsrepresentant upplever man naturligtvis sig själv som seriös annars skulle man inte stå ut med jobbet. Man är själv övertygad om sitt eget preparats förträfflighet och sitt eget företags seriositet. Att skaffa sig denna inställning ingår i utbildningen som pågår hela tiden vilket naturligtvis stärker uppfattningen att man verkligen gör samhället en tjänst genom att marknadsföra och sprida kunskapen om sitt preparat till läkare, sjuksköterskor, apotekspersonal m.fl.

  Man har alltså detaljerade kunskaper om sitt preparats positiva och negativa egenskaper och jobbar naturligtvis efter detta för sitt företags, samhällets och sitt eget bästa. Kunskapen har man naturligtvis fått internt men man är också skyldig att vara påläst om forskningsrapporter m.m. för att kunna argumentera med personal inom vården.

  Har man ingen insyn i hur en läkemedelsrepresentants vardag ser ut är det kanske lätt att tro att branschen består av en drös outbildade, överbetalda och oseriösa krängare som till varje pris medvetet försöker förgifta mänskligheten med diverse olika kemikalier.

  Både jag och min sambo har ett förflutet i pillerbranschen och vi har god insikt om hur det fungerar och så här med facit i hand kan vi ju naturligtvis se även de negativa effekterna. Glöm bara inte att det finns mängder av läkemedel som är viktiga och som räddar liv och ger många människor en drägligare tillvaro.

  Skall man leta skyldiga så bör man definitivt inte ge sig på fotfolket!

 14. 14
  Professor Göran säger

  @ Lennart N.:

  Jag tror att du träffar ”huvudet på spiken” med din kommentar.

  Om man håller på med någonting som i mina ögon är så diskutabelt som att, som representant för Big Pharma, ”propagera” för ”droger” inom sjukvården så måste man ”tro” på vad man håller på med för annars skulle man bara inte stå ut med sitt jobb.

  Skuldfrågan ligger på ett mycket högre plan än fotfolkets som Ralf Sundberg så klart visar i sin bok ”Forskningsfusket”. Processen startar långt innan läkemedlen har godkänts. De som Mephistofeles fångar med sina lockrop, och som offrar sin etik på kvartalsrapporternas altare, sitter självklart i toppen på denna pyramid och får där ruskigt bra betalt för sin omoral. Men även personer på den nivån måste skaffa sig något ”alibi”, om än i cynisk tappning, för att stå ut.

  Får man fråga varför du och din sambo övergav branschen?

 15. 15

  @ Lennart N.:
  Du har naturligtvis helt rätt men det är vanligt att ”budbäraren” blir skjuten, både av kunniga och mindre kunniga kritiker.

  Ett problem, som jag ser det är att de i toppen, och den verkliga toppen är kanske snarast företagens ägare, upplevs som närmast omöjliga att nå med kritik och dialog för gemene man. De har ju, genom eget trixande och lobbying, blivit svåråtkomliga även för skickliga journalister.

  Vad återstår för taktik om man vill förändra för fler än sig själv annat än att framföra sin kritik till försäljare, läkare, dietister och annat fotfolk?

 16. 16
  Lennart N. säger

  @ Professor Göran:
  Min sambo gick i pension som försäljningschef i ett amerikanskt läkemedelsbolag för 6 år sedan och jag själv ”blev över” när mitt företag fusionerades med ett annat år 1995 och flyttade den svenska verksamheten till Stockholm. Man behövde då inte 2 IT-chefer och att flytta till Stockholm som infödd Göteborgare var inte aktuellt.

  @ Lars:
  Som anställd i ett läkemedelsbolag är det i princip omöjligt att föra dialog med den absoluta toppen. Dessa människor behandlas mer eller mindre som gudar som enbart nedlåter sig till att visa upp sig på en och annan kickoff. Det är i alla fall min egen erfarenhet.

 17. 17

  USA ligger före Europa i fråga om lobbyism. Jag hittade den här länken om industrins kamp mot miljörörelsen, och mot kraven på en hälsosam miljö. Se tabellen på 361 som visar ett exempel på det. I en demokrati försöker en del företag att köpa sig en opinion. Länken handlar om det på miljö området, och där hittade jag en gammal bekant organisation. ACSH som har många på ledande positioner inom ”skeptiker”-rörelsen, och CSI ”den ledande skeptiska organisationen”(som egentligen är en stiftelse som kontrolleras av James Randi(JamesRandi blev berömd på att avslöja kollegors trick, som de betalt pengar för)) Så JR tjänade pengar på att sabotera den gren av underhållningsindustrin, som han själv tillhörde. Det gjorde honom lämplig som ledare för skeptiker-sekten.

  Från sid 364 i denna länk: https://www.academia.edu/163706/The_Organization_of_Denial_Conservative_Think_Tanks_and_Environmental_Scepticism

  ”Of course, environmental scepticism encompasses much more than globalwarming. For example, ‘junk science’ is a favourite topic at the AmericanCouncil on Science and Health, co-founded by sceptic Elizabeth Whelan who is one of the very few women authors found in the list of books. On the ACSH website Dunn (2004) criticises EPA-funded research used to justify reductions in air pollution published in the
  New England Journal of Medicine”

  I sverige känner vi Skeptikerrörelsen som motståndare till LCHF, och då inte som seriösa kritiker, utan som ”smutskastare”. LCHF
  är en sekt. LCHF är alternativmedicin. LCHF:ana är förvillande(voffaren Mats Reimer är emot LCHF, för att det inte var så mycket bättre än andra dieter enligt honom.). Skolningen av skeptikerna går till, så att de skall propagera emot det som ledarna bestämt att är ”ovetenskapligt”, och så får de lära sig att inte ge utrymme åt ”Woo-woos” åsikter. Alltså strunta i deras sakargument och misstänkliggör och propagera, eftersom ledarna redan klarlagt vad som är rätt och fel. Ett tydligt exempel på det är är denna artikel,
  där Robert Hahn kritiserar VoFs ovetenskapliga förhållningssätt mot homeopati( En voffare utgör ett undantag). Se:
  https://roberthahn.nu/2014/01/05/min-vetenskapliga-artikel-om-homeopati/#comments

 18. 18

  Lennart N. Skrev:
  ”Som anställd i ett läkemedelsbolag är det i princip omöjligt att föra dialog med den absoluta toppen. Dessa människor behandlas mer eller mindre gudar som enbart nedlåter sig till att visa upp sig på en och annan kickoff. Det är i alla fall min egen erfarenhet.”

  Ungefär som i de flesta andra företag då,,,,

  Tänker osökt på en god vän som arbetade som resande i hårpomada då läkemedelsförsäljarna kommer på tal. Min gode vän tyckte dock att det tärde på hans samvete att den dyraste pomadan oxå var den sämsta.

  Efter ha blivit kontaktad av fader gud själv kl 11:36 en lördag förmiddag på 7:e våningen i V:a Frölunda Göteborg 1988 lät han därför omskola sig till präst i mogen ålder.

  Dock har den revolutionära glöden knappast avtagit vare sig med bytet av yrke eler stigande ålder och en mera personifierad variant av Hasse & Tages ”Pastor Jansson” går knappast att hitta och hittills har han varit anmäld till domkapitlet ett 10-tal gånger (hittills,,,) – dock har han, av helt förståeliga skäl, mycket gott om publik under sina högmässor – det är mest äldre damer som klagar på att han röker i kyrkan, inte vill sitta med på syjuntans möten och andra trivialiteter,,,

  Man kan ju tänka sig att liknande exempel finns att hämta bland läkemedelssäljarna – i USA är det ju dessutom kutym att de inte skall inneha läkarlegitimation – man kan ju undra varför,,,

 19. 19
  Lennart N. säger

  @ Thomas Jansson:

  ”Man kan ju tänka sig att liknande exempel finns att hämta bland läkemedelssäljarna – i USA är det ju dessutom kutym att de inte skall inneha läkarlegitimation”

  Det är ovanligt även i Sverige att läkemedelskonsulenter innehar läkarlegitimation. Den vanligaste karriärvägen går från sjuksköterska ev. också med vårdlärarutbildning. Därefter följde en s.k. LIF-utbildning som företaget bekostade (om man inte redan hade en). Denna utbildning finns nu endast som självstudie men jag antar att den även nu behövs för att erhålla behörighet.

 20. 20

  @ Thomas Jansson:
  Men gode Jansson, pastor Jansson hade ingen publik! Bara änkan Nordlund och kyrkvaktmästarn. ”Varför kommer i inte när vi ringer”?

  Han kanske kan ”ladda om” likt pastorn i Erlanders skröna? Sen är frågan om en ska tro på en värmlänning å skrönor om pastorer ? 🙂

 21. 21

  @ natan:

  Han är inte pastor utan präst och det är ju som jag uppfattat det, en stor skillnad – dessutom född och verksam i det gamla Västergötland, utan att precisera vart han var verksam senast som jag känner till (han får bara vikariat och är en slags resande!) så vet de flesta vilken han är – så visst är historien helt sann!

  Få har nog haft mera publik än Pastor Jansson även om han låg före sin tid och mest hördes på radio.

  Att studera Pastor Jansson och Nalle Puh’s livsfilosofi anser jag för övrigt var vida överlägset medicinering vid normala, lättare fall av nedstämdhet – detta då SSRI-pillren liksom statiner huvudsakligen är en stor bluff,,,

  Såvitt jag känner till finns det ingen evidens för att värmlänningar skulle mera opålitliga än folk i allmännhet – att Erlander kunde tumma lite på verkligheten beror nog mest på att han var politiker i första hand – inte på hans uppväxt bara någon mil norr om där jag själv har min bopåle nedslagen (min släkt har bott på samma gård sedan 1592 och strax intill den sjö som Karl den 12 campade vid under hans sista resa till Norge),,,,

 22. 22

  Hjärnskrynklarna verkar ha fått en helt egen motsvarighet till överviktigas magoperationer.

  Kirusrgisk lobotomi känner vi ju alla till efter att ha sett ”Gökboet” men detta var något nytt:

  https://svenska.yle.fi/artikel/2013/09/06/kan-man-operera-bort-social-fobi

  Tron på att djävulen verkligen finns har defenitivt inte minskat efter den här tråden,,,,

 23. 23

  @ Thomas Jansson:
  Jo det går många historier om pastorer och präster. I Strindbergs Hemsöborna var han Pastor söp o ryckte frunntimmren i kjolliven, va som folk e mest ! Carlsson var bonndräng från Värmland, som av framställdes som en Spelfågel 😉 ! Jag tycker att ”stölleriet” och att de bara ”löver och löver” är lite charmigt. Tyvärr försvinner de regionala dragen och orginalen passar inte in längre.

 24. 24

  @ natan:

  Carlsson i Hemsöborna var som bekant Värmlänning liksom Raskenstam som så förtjänstfullt karaktäriserades av Gunnar Hellström då det verkligen begav sig – många år innan begreppet ”hen” lanserades,,,

  Carlsson i all ära men särskilt värmlänsk var han inte?

  Verklighetens Raskenstam var från början verkmästare i Karlstad innan han sadlade om – han återtog dock sitt ursprungliga namn Eriksson efter avtjänat straff och avled i Stockholmstrakten om jag inte minns fel!

  Nåja – vissa typiska karaktärsdrag finns det i Värmland – tittar vi på förbrukningen av ”lyckopiller” är den särskilt hög på vissa orter i Värmland men frekvensen av konstnärer & författare är oxå hög just på dessa orter,,,,

  Min favorit är Gustav Fröding – inte så mycket för det han skrev utan för hans person, gränsen mellan tokighet och geni är inte så långt,,,

  Numera är det minst 35 år sedan som jag träffade på ett tvättäkta original – förr fanns de i var och varanan stuga här – även de mest uthärdade släktgrenar har gett upp numera även om en del ättlingar sitter runt torget på dagarna – den kreativitet och frihetsbehov som de hade genetiskt inneboende dövas nog med starka drycker numera – hade det varit på 50-talet hade de haft en ko och några hektar mark och varit självförsörjande i sin egen takt – ibland undrar man ju vad hög standard står för,,,

 25. 25

  Aj aj, Mephisto sviker myndigheterna och kommer nu med kärlek i ena handen och f-n vet vad i andra. Hur ska de skattebetalda nutrionsexperterna och professorerna klara sig nu när de inte längre har globala kapitalintressen bakom ryggen. En ny tid randas, fettskräcken är och har alltid varit fel. Nu är det ingen längre som betalar någon för utsagan, att fett är farligt. Vem har lust att säga det då?

  https://blog.svd.se/ennartshalsa/2014/01/20/margarinjatte-ger-upp-striden-blandar-i-smor/

 26. 26

  @ Georg W:
  Hellenius & Co får väl utveckla ett margarinpiller och sälja det i hälsokosten?

  varför inte en torrdestilerad kombination innehållande statiner och margariner – bekvämt och nyttigt och kräver inget kylskåp,,,,

 27. 27

  @ Thomas Jansson:
  Lol, eller så får de ge sig in i skoputsarbranschen.

 28. 28

  @ Georg W:

  Björn Gillberg tvättade ju skjortor i syntetisk grädde så varför inte,,,,

 29. 29

  @ Thomas Jansson:
  En motsvarighet vore att Annika satt i tv-rutan och putsade skorna med ett paket Becel. Det är nästan läge för det nu.

 30. 30

  @ Georg W:
  Becel är för magert att ha på skorna – de blir förstörda,,,

 31. 31

  @ Thomas Jansson:
  Jag måste erkänna att Becel är ett ämne jag vet nada om 🙂

 32. 32

  @ Georg W:
  Du presenterar en nyhet som gjorde mig glad i en tråd om hin onde! 🙂

 33. 33

  @ Georg W:
  Jag har ett par grannar som litar på sina normalkorkade läkare, Båda äter statiner & Becel. Ingen av dem vet varför och de är inte mottagliga för argumentation från min sida utan anser att läkaren alltid har rätt!

  Jag har provat Becel 1 gång – det smakar om möjligt ännu sämre än Flora,,,,

 34. 34

  Ännu en sorglig berättelse om varför världen ser ut som den gör. Undrar hur många kronor per förött människoliv, som han har tjänat.
  Vi vet ju att dessa människor finns, ändå är det som att titta på en dinosaurie. Förhoppningsvis blir dessa herrar förpassade till samma ställe, museét.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10248592.ab

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa