Emils kost blev en riksangelägenhet

I Dagbladet SundsvallArtikeln om honom i november blev näst mest läst på Dagbladet.se under 2013.
Det ska bli ett nytt möte med skolledningen nu i januari. Emil känner ett brett stöd från allmänheten för att få slippa kolhydrater till lunchen. Däremot bör han få äta riktigt naturligt fett och protein, förutom grönsaker från salladsbordet.  En 17-åring behöver riktig mat, inte bara salladsbord.

Emil har startat en egen blogg.

 

 

Comments

 1. 1
  Early Bird säger

  I texten står bl.a. att ”…behöver riktig mat, inte bara salladsbord”. Min undran: har vi människor någon som helst nytta av att äta råa grönsaker från ett salladsbord? Eftersom vi (till skillnad från idisslarna) inte kan bryta ned cellulosafibrerna så är det väl bara vatten som vi kan ta upp, medan cellulosafibrerna bara passerar? Eller finns det näringsämnen i råa grönsaker som vi kan ta upp utan att behöva värma eller mjölksyrejäsa grönsakerna först?

 2. 2

  Early Bird Skrev:

  Eller finns det näringsämnen i råa grönsaker som vi kan ta upp utan att behöva värma eller mjölksyrejäsa grönsakerna först

  C-vitamin, järn, antioxidanter, växtprotein fr bönor o ärtor, sammansatta sockerarter m.m.

 3. 3

  Originalton Emil Elmqvist 13/1:

  ”Jag har ingen lust att sitta och argumentera mot en vägg med fettskräck som rekommenderar migränmediciner istället för riktig mat.”

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa