Lars Bern om fetma- och sjukdomspandemin

År 1977 kom Dietary Goals for the United States som framförde rekommendationen att amerikanerna skulle äta mindre fet mat och att speciellt kolesterolrik mat måste minskas. Rekommendationerna hade utarbetats av en politisk kommission under ledning av senator George McGovern. De utgick från en hypotes om att naturligt fet mat orsakade åderförkalkning. Allt har senare visat sig bygga på forskningsfusk av en välsedd professor vid namn Ancel Keys. Redan år 1977 framförde seriösa forskare allvarliga invändningar mot hypotesen. De avfärdades genom förtal och att man aldrig kan kräva full säkerhet. Kolesterolskräcken var född. De amerikanska rekommendationerna kopierades över hela västvärlden, bl.a. hos svenska Livsmedelsverket …

Läs mer i hans blogg.

 

Comments

 1. 1

  ”Den här pandemin är på väg att bli en hälsokatastrof av bibliska mått som den okunniga politiska eliten totalt tappat bort i sina satsningar på hållbar utveckling. Idag lägger västvärldens politiker tusentals miljarder dollar på klimatpolitik för att möta ett ickeproblem samtidigt som man blundar för denna pågående pandemi.

  Med klimatet är allt bra, samtidigt som mänsklighetens hälsa snabbt bryts ner av politiskt styrd kosthållning.” – slut citat ifrån blogginlägget.

  Lars Bern har rätt för sig – som jag ser det.

  Den omedvetna okunskapen hos etablissemanget förefaller vara åt hållet ”oändlig” än så länge. Så det gäller ju nu för oss som vet annorlunda – att om och om ”nöta på” med medveten kunskap = egna gjorda erfarenheter om både ditten och datten.

 2. 2
  foie gras säger

  det är mycket effektivt att antyda att den som har en radikalt avvikande åsikt i förhållande till den för tillfället förhärskade uppfattningen är en smula tokig.
  Det skapar ett konsensusklimat som avskräcker vettiga människor från att ta till orda.
  Gäller på så många plan. Ta Lärarförbundet som ENHÄLLIGT på kongressen 1982 uteslöt fem lärare från Gävle som straff för att de fortbildat sig under semestern.
  Fortbildning på egen hand var en mot kollegerna osolidarisk handling.
  Varför teg kongressombudens sansade företrädare när en hel yrkeskår idiotförklarade sig sjäv? Var de rädda för att utpekas som dåliga människor?
  Den tidens medier borde förstås ha upphävt ramaskrin men inte heller. Inte heller fanns blogar och twitter. Konsensusträsket hade inga fristående utmanare.
  Inför Annika har konsensuskulturen inte skytt några mödor för att marginalisera henne.
  Men det har misslyckats. År 2014 lyser Annika som stjärnan över stallet.
  Vad man än kan säga om nivån på många journalister, mediernas oavlåtliga intresse plus alltfler röster på alltfler plattformar är en gigantisk allierad. God fortsättning!

 3. 3

  @ Josef Boberg:
  Håller inte alls med dig om klimatet.
  Se här hur mycket av CO2 som bundits i havet sedan 1850.
  https://centerforoceansolutions.org/climate/impacts/ocean-acidification/
  Samma mängd i atmosfären, och havets pH har sjunkit ca 0.1 enheter. mer än under senaste halvmiljonen år, vilket förstör korallrev nästan överallt.
  Att hävda att en vulkan spyr ur sig mer CO2 på några månader som någon anlitad professor sagt är nonsens. Big Oil och Big food gör allt dom kan för att föra oss bakom ljuset med hjälp av inhyrda ”skeptiker” och intet ont anande ”tänkande”. Rena rama Ancel Keys propagandan, alltså lögner från början till slut presenterade av ”ansedda” professorer.
  Big oil kan därmed fortsätta obegränsad fracking (utvinning av tjärolja med lösningsmedel…)
  och Big food för att kunna fortsätta jordförstörelsen med sitt ytterst energikrävande och kraftigt nedsmutsande GMO-åkerbruk. Utan dessa idag billiga råvaror överlever inte ”big food” eftersom dom genuina stapelvarorna (mjölk, smör och kött) ofta ger mer än 50% av priset till tillverkaren. Med spannmål, omega-6 oljor, socker och smakämnen går det lätt att få ned in-priset till under 5%, och höja konsumptionen som vi vet…. En energiskatt på åkerbruk – konstgödsel till att börja med – skulle snabbt ändra ställningarna. Vettigt djurbruk använder knappt någon konstgödsel och släpper ut nära noll näring för att göda floder och sjöar och döda fisk. Alltså djurbruk ala Joel Salatin och Alan Savory.
  Under tiden planerar tydligen Tyskland att snart bli energioberoende med hjälp av sol och vindkraft.
  25% av behovet täcktes 2012 av vindkraft. Det är en direkt följd av folkomröstning som sa nej till kärnkraft. Vad är det för fel på det ? Speciellt när de flesta vindgeneratorena är växellådsfria med mycket lång livslängd.

 4. 4

  Den enda riktigt uthålliga situationen vad gäller naturresurser är att vi, vår kultur, tar för oss av t ex fossila tillgångar endast i den takt de återbildas. Allt annat leder till bristsituationer i det långa perspektivet. Till sist får vi skicka våra gener vidare till en bättre rustad planet – här har vi grävt upp och holkat ur allt i jakt på brännbart material.

 5. 5

  Appropå domedagspredikningar – hur har vi det med tillgång på fosfor? Modernt jordbruk klarar sig inte utan, men jag har i bakhuvudet något om att fosfathaltig mineral skulle kunna bli en bristvara. Bäst att satsa på renskötsel!

 6. 6

  stenbj Skrev:

  Håller inte alls med dig om klimatet.

  Stenbj… – det är helt OK för mitt vidkommande att Du tycker så – men jag förbehåller mig rätten att tycka annorlunda.

 7. 7

  @ stenbj:
  Stämmer ganska väl överens med min syn i det ämnet.

  OT, men i vart fall. Har för mig att just i Tyskland har solkraft blivit såpass billigt nu att det är en lönsam affär även utan bidragen. Lyckades inte hitta någon länk dock…

 8. 8

  stenbj ,Josef,

  Sant är att vi förorenar grundvattnet med cracking, sant är också att de som styr klimatvetenskapen bluffade medvetet under många år (climategate) så deras trovärdighet är noll. Så ni får båda rätt tycker jag 🙂

  Satsa på LENR -teknik istället så slipper vi både kärnkraft och meningslösa och dyra vindmöllor som dödar fåglar i miljontal och ger en del energi ibland (när det blåser)

  https://www.e-catworld.com/2014/01/interview-with-sten-bergman-of-stonepower/

  Med LENR teknik kan vi dessutom göra om uttjänt kärnbränsle till ofarliga grundämnen med transmutation, finns patent på det redan så det är på riktigt…

  Vill man bli ett u-land låter man bli att utveckla LENR -tenknologier/industri då detta är framtiden.

 9. 9

  Bo Skrev:

  Så ni får båda rätt tycker jag

  Bo… – Tack så mycket ! – och brist på energi är också en bluff – som jag ser det.

 10. 10
  Bo Blomberg säger

  stenbj:
  tråkigt att du går på den propagandan
  Tyskland bygger/planerar 15 kolkraftverk och 29 gaskraftverk och har senaste åren ökat sitt co2utsläpp en hel del. Rena rama hyckleriet från tyska miljörörelsens sida och dessutom håller dom på att förstöra sin ekonomi pga ”energiewende”. USA har minskat sina koldioxidutsläpp mer än vad dom skulle gjort enl Kyoto (som dom aldrig skrev på). Hur har det gått till. Jo gas från frackingkällor. Men jag tänker inte skriva mer om klimatet här, det här är ju en ”kost o hälsa” blogg.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa