Expressens kunskapstest om LCHF

Kunskapstest om LCHF i Expressen.

Kul!
Fast jag ser ingen datering av testet. Det kanske är gammalt?

 

Comments

 1. 1

  Mycket bra och lärorikt, för alla, som söker svar!

 2. 2
  Elisabeth säger

  10 av 10 möjliga , så klart 😉

 3. 3

  Verkligen kul och här är mitt resultat:

  Du fick 10 rätt svar på 10 frågor
  OJ, DU ÄR JU EN MÄSTARE PÅ LCHF! BRA JOBBAT.:
  Av de 25008 personer som har gjort testet fick du ett högre resultat än 17402 (70%)

  Jag hade lite svårt med fråga 8 men valde det minst sämsta alternativet. Annika vet säkert det exakt rätta svaret på den frågan. Jag har boken ”The Rosedale diet” från 2004 skriven av Dr Ron Rosedale som ligger riktigt nära LCHF. I en youtube video berättar författaren att bokförlaget övertygat honom att han måste tona ner det mättade fettet för de menade att boken var tillräckligt kontroversiell.

 4. 4

  Det där var ett gammalt kunskapstest. Sista frågan känns igen. Det var ju en personlig fråga som inte kan bedömas rätt eller fel. Jag tror att Expressen var ute efter att höja besökssiffrorna för att värva fler annonsörer! Dessutom är det lite förvånande att över 25 000 har svarat. Antalet slår många bloggar.

 5. 5

  9 rätt men då bommade jag på kokosfett som jag använder nästan varje dag! Missförstod trodde frågan gällde vad man ska äta. Majs är rena fördärvet. Ungefär som Pressbyrån som ska gå över till hälsosam mat och har med riskakor i den reklamen:)

 6. 6

  Fullpott! Något har jag lärt mig!

 7. 7
  Professor Göran säger

  Man ska inte tänka för mycket.

  Jag missade tionde frågan om vad som var bäst om man var sugen på något sött.

  Själv skulle jag ta en bit Brieost som var rätt svar men jag tänkte att Expressen knappast kunde ha koll på allt och att mörk choklad i princip är OK för en LCHF-are i detta läge med tanke på den ringa mängden socker.

  Som Expressen helt riktigt anser så är Brieosten förstås bäst i jämförelse.

  Jag är faktiskt lite imponerad av att en kvällstidning är så ”uppdaterade” på LCHF.

 8. 8

  Hej!

  10 av 10!!

 9. 9

  10 av 10, ja jag är en mästare på lchf 🙂

 10. 10
  AstaLarsson säger

  10 av 10 🙂 Brabra! Är litet stolt.

 11. 11

  Prickade en nia, tyckte Atkins innebar för mycket protein och GI fokuserar på kolhydrater. Misstänker en slamkrypare. Grattis alla tior!

 12. 12

  @ Erling:
  Jag hade svårt med den frågan och valde det minst dåliga alternativet även om jag tror att LCHF har av en slump en parallell med en annan kosthållning med måttligare mängder med protein.

 13. 13

  Stolt tjej 10 av 10, hade fått skämmas annars! 😀 har snart kört LCHF-kost i två år, och lyckats med bedriften att tappa mella 120-140kg 😀
  Finns bilder och om min viktresa på min blogg
  http://www.memyselfandlchf.wordpress.com
  Hoppas jag kanske kan inspirera någon 😀
  Thess

 14. 14
  Birgitta Didrikson säger

  10 av 10. Var det inte självklart med ost?

 15. 15
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  10/10 jag me’ 🙂
  Och nu skulle jag vilja se en artikel som följer upp varje fråga och svar lite mer ingående om hur och varför etc. – så att fler blir intressserade av att prova.
  För den som provar att LCHF-stuka kosten vill inte ha tillbaka kolhydat-matsmältningen.

 16. 16

  Yes – 10 av 10 – lätt som en plätt. Kul Annika att du fanns med i en av frågorna i testet!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa