Ralf Sundberg skriver om epidemiologiska studier

Epihealth – funderingar kring epidemiologi.

Om och om igen gör mittströmsforskarna om samma misstag.

 

Comments

 1. 1

  Verkar som om Hellenius håller på att expandera sin livstilsinrättning på KI , och först vänder sig till läkare.
  (Bästa reklamen: Så här gör jag säger doktorn; …dock inte doktor Sundberg!)

  Utmärkt affärside för Pfizer igen, men priset kan bli högt för de medborgare som fastnar i nätet, eftersom allt här handlar om medicin, medicin, medicin, dom flesta med långsiktiga och okända biverkningar, framförallt i kombination.
  Inget LCHF kommer att erbjudas – efter vad jag förstår om principen är samma som KI-kliniken – vilket gör att man kan anta att projektets fämsta avsikt knappast är att deltagarna blir friska; endast en ny god affärside. Samtidigt vet vi här att LCHF rättar till det metabola syndromets SAMTLIGA prov -indikatorer, med kost! Dessa är (med risk för att bli tjatig):
  1/ Lågt HDL
  2/ hög nivå av små farliga LDL partiklar som kan fastna i blodkärlsväggar
  3/ högt VLDL
  4/ höga triglycerider
  5/ högt blodtryck

  (2) ovan rättar LCHF till genom att de ”små farliga LDL” blir ”stora ofarliga fluffiga LDL” istället
  Dessutm förbättras alla andra markörer.
  Statiner å andra sidan rättar endast till (2), men bara delvis. De små farliga LDL-partiklarna försvinner inte utan antalet minskar endast! Summa 5-0.5 eller 10-1 för LCHF.
  Att antalet mediciner ofta går ned till noll med LCHF samtidigt som man vanligen behöver fler och fler med statiner talar sitt tydliga språk.

  Dessutom upphör daglig inflammation i artärer (ofta 3x) vilka annars kan ske efter varje lågfettsmåltid så snart blodsockret blir för högt. Eftersom det är osäkert vid hur högt blodsocker inflammation sker bör man helst undvika blodsockertoppar helt och hållet, som med LCHF Plackbildning och plackreducering antas höra ihop med blodsockerhöjningar.

  Om man fortfarande är osäker efter något år på LCHF bör man testa Apokvoten som ger den mest robusta riskbedömning för hjärtattack som finns idag. Långsiktig säkerhet kan därigenom etableras år från år.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa