Föräldrar vill ha fetare förskolemat

Artikel i Corren.se.
Föräldrarna till  barnen i Blåklintskolan vill ha mat med mera naturligt fett. De ska skriva ihop ett medborgarförslag till kommunfullmäktige.

 

Comments

 1. 1

  Lovvärt initiativ, verkligen…

  Men lite trist att dom i sin omedvetna okunskap ej samtidigt hade med att det är ett övermått av kolhydraterna i kosten – som är den största boven i dramat – som jag ser det i vart fall.

 2. 2

  Att först bli av med lättmjölken eftersom den gör oss såväl som grisar hungriga p.g.a. att fettet är borttaget är mål nummer 1, som jag ser det. Nästan all laktos är kvar i skum- och lättmjölk, vilket gör den till någon slags ”vit läsk”, dock ”bara” med 50% av sockerhalten av en vanlig Coca-Cola.

  Skummjölk gör grisar bevisligen fetare och anledningen är att deras blodsocker snabbt stiger och sedan sjunker nästan snabbare efter den fettsnåla mjölken, med resultatet att grisar förblir hungriga och äter nästan jämt….

  Att grisarna blev feta snabbt på skummjölk har bönder därför känt till ända sedan grädden kunde separeras helt från mjölken.
  Varför erbjuda sådant skräp till våra barn som vi inte vill ska bli feta, eller hungriga jämt?

  Och att först ta bort alla dom naturliga fina fettlösliga vitaminerna (A,D,E och K) som stannar kvar i grädden och sedan gå ut med reklam om att mjölken är ”Vitaminberikad” med syntetiska vitaminer utan etablerad verkan är rent bedrägeri. Slut på detta snarast!

 3. 3

  #1

  Det är ju barn det handlar om, för dem är sällan bröd, ris eller potatis några större bovar, (undantag finns,) utan det är läsk, chips och godis. Om skolmaten är fetare blir de mer mätta och behöver inte gå till cafeterian och köpa läsk eller godis för att orka med skoldagen. Så jag skulle absolut säga att det viktiga är att byta lättprodukterna mot de fullfeta, snarare än att minska på brödet eller potatisen i skolmatsalen.

 4. 4

  Här kan ni läsa hela artikeln inkl. mina kommentarer. https://evalotta.info/foraldrar-fajtas-for-fettet/
  Barnens hälsa måste gå före föråldrade råd och prestige. Det finns flera saker som jag skulle vilja förbättra i barnens mat ex. mindre socker/kolhydrater mm men vi får helt enkelt ta en sak i taget. Viktigast just nu är att få bort margariner, lättmjölk och smakstärkare/tillsatser.

 5. 5
  ADHD mamman säger

  @ T:
  Jag är helt enig, kan man får bort suget efter godis, läsk och skräpmat är det mesta vunnet. Lite mer naturliga fetter i maten är ett väldigt enkelt steg som innebär att man inte behöver göra några större förändringar och som inte behöver kosta skolorna mer. Dessutom blir maten godare och mer smakrik och man slippar vattniga blaskiga såser med smakförstärkare, samt att barnen äter mer riktig mat istället för att köpa godis på rasten.

 6. 6

  @ ADHD mamman:
  Helt riktigt. Hur man kan få SLV-influerade politiker och skolstyrelser att inse det självklara sambandet mellan sockerrik fettlös mat och godisaffär varje rast är problemet.

  I botten ligger dock SLV’s eviga propaganda för att mättat fett är skadligt.
  Kan SLV inte JO anmälas för att sprida lögner ?
  Professor Tim Noakes visar klart hur fel SLV har: https://www.youtube.com/watch?v=5IYVIdztWWs
  Här finns hela det viktiga bildspelet som ”kommer bort” på visningen:
  https://www.slideshare.net/adolfont/cholesterol-is-not-an-important-risk-factor-for-heart-disease-and-current-dietary-recommendations-do-more-harm-than-good-by-tim-noake

 7. 7
  Lennart N. säger

  stenbj Skrev:

  Kan SLV inte JO anmälas för att sprida lögner ?

  Enligt ledaren i tidningen Land Lantbruk har Livsmedelsverket blivit JO-anmält av den Centerpartistiske riksdagsmannen Staffan Danielsson. Han vill att JO skall granska om verket svarar upp mot de krav på opartiskhet som man bör ställa på en myndighet. Detta med anledning av deras inblandning i klimatdebatten där man tycker att vi bl.a. skall minska vårt ostätande.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa