Nycklar

Google translate kan vara skojigt ibland. Jag sökte på Ancel Keys på Google och tryckte på translate på den engelska artikeln. När sedan Keys omtalades blev det översatt med Nycklar.

 

Comments

 1. 1

  Följde länken och läste vidare bl. a. detta:
  ”För att få insikt i fysiologi-svält, 1944, genomfördes Keys en svältstudie med 36 vapenvägrare från Civil Public Service som försökspersoner i Minnesota Svält Experiment ”

  Det låter väldigt lika de experiment på människor som samtidigt bedrevs i NaziTyskland av
  Joseph Mengele, eller dödsängeln och hans kollega Dr Kremer. Dom flesta avlivades efter experimenten så att ”total vetenskaplig analys av organ kunde slutföras”

  De som Keyes gjorde sina experiment på var vapenvägrare, och vad som hände med hans fångar efter Keyes experiment är okänt.

  Lågfettkostexperimenten på hela världens befolkning baserade på Keyes fusk är det vi fortfaranade lider av idag.

 2. 2

  Verkar som den typen av hårdföra forskare, som vi vill bli förskonade från i framtiden.

 3. 3

  Statens Livsmedelsverk (SLV) skapade väl nyckelhålet till Nyckeln (Keys)!

 4. 4

  Det står ju på Wikipedia att det var han som hittade på det där med medelhavsdieten. Detta var helt nytt för mig men bra att veta varifrån den kommer ifrån.

 5. 5
  Ingvar Bejvel säger

  President Eisenhower var väldigt bekymrad över sin hälsa (han dog av sin sjunde hjärtattack), och han tog sin tillflykt till den mytomspunne Keys. Denne hade, förutom experimenten enligt ovan, gjort sig ett namn som uppfinnare av The K-ration, som var ett överlevnads-kit, som ingick i alla amerikanska soldaters standardutrustning under andra världskriget.

  Under ett sabbatsår kom Keys att resa i medelhavsområdet. Där var människorna friska under de magra åren efter kriget, och han började då föra fram medelhavskosten, bl a i inkomstbringande kokböcker.

  Keys fick alltså stöd av Eisenhower och det amerikanska etablissemanget, med rötter i bl a läkemedelsindustrin. Så kunde han sjösätta sin famösa Seven Countries Study. Keys dog som högt aktad samhällsmedborgare i 95-årsålder för inte så många år sedan.

 6. 6
  Ingvar Bejvel säger

  Jag såg nu att Keys dog strax före sin 101-årsdag, så kanske han gjorde något rätt!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa