Kommunikation med Livsmedelsverket

Ibland brukar jag skicka en fråga eller upplysning till Livsmedelsverket@slv.se . Jag brukar då få svar så småningom, av någon av nutritionisterna, med någon gammal förvanskning, eller länk till en sida på Livsmedelsverkets hemsida. Det svaret brukar komma från noreply.upplysningen@slv.se. De vill alltså inte ha någon diskussion. Jag har nu börjat att kopiera svaret jag fått och skicka det med mitt svar till Livsmedelsverket igen. Det blir nog lite jobbigt för den som sitter i receptionen och fördelar mailen, men det kan inte hjälpas.

 

Comments

 1. 1

  Tack Annika för att du orkar!!

 2. 2

  Denna typ av ”tråkning” förtjänar Socialstyrelsen också. Se exempel i ”Kulinaria”, sid. 204.

 3. 3

  Heja Annika !

 4. 4

  Har vid flera tillfälle mailat till dem om sidan med ”Återkallanden” Ett ex är Coops färska hamburgare som kom dit 4/10-13, och fortfarande står kvar, avglömda (?) och sist på sidan att den är uppdaterad 2012-05-14.
  Ett sovand företag eller hur??

 5. 5

  Det är ju tyvärr så i vår ofullkomliga värld att de fega och prestigefyllda inte har annat vapen än tystnad. Har själv råkat ut för det, men lyckades hitta en ”bakdörr” att ”smyga in” genom. Det var två på varandra följande kommunalråd i en kommun vi bodde i tidigare.

  De ena, en kvinna, skickde ett pressmeddelande till media i en kommun jag jobbat i i 25 år och gjort för kommunen betydande insatser och som jag fått erkännande för. I pressmeddelandet informerade hon om att jag via kränkande uttalanden, m.m. hade gjort att hon valt att avgå som kommunalråd. I själva verket var det av helt andra skäl. De båda tidningarna i min tidigare hemkommun. Skrev bara en liten notis om att hon avgått efter kränkande behandling, utan angivande av mitt och ytterligare någon annans namn, som hon skyllde på.

  Den andre, som efterträdde henne, en psykopat och narcissist med en släng av Aspergers syndrom, anmälde mig till polisen för olaga hot. Jag skickade honom ett mejl där jag skrev om Sokrates, som retade makthavarna med att ställa frågor till befolkningen i Aten. Makthavarna dömde ju Sokrates till döden. Jag använde Sokrates metod som en metafor för mitt eget sätt att väcka frågor och avslutade med att det är tyvärr på det sättet att en vis man (jag alltså) av nödvändighet måste utplånas. Psykopaten trodde att det var han jag avsåg som den vise mannen!

  Han kunde alltså inte ens läsa innantill, så civilingejör han var, så jag erbjöd hon privatlektioner i ”Den sokratiska metoden” (skriv in den på Google och läs vad det handlar om) och även lektioner i läsinlärning av min fru, som var en av kommunens duktigaste och mest uppskattade lågstadielärare.

  Det kan vara bra att känna till lite om psykopater. Nedan finner du/ni en kort sammanfattning som jag delade ut till mina ekonomstudenter och då jag hade seminarier om ledarskap.

  Psykopati i kort sammanfattning.

  Psykopati, avvikande karaktärsegenskaper ledande till att en individ kommer i konflikt med de sociala normerna.

  – Psykopati är således trots benämningen (som betyder sinnessjukdom) ingen sjukdom utan en karaktärskonstitution, vilken liksom andra egenskaper betingas av arv och miljö.

  – Man kan uppställa en rad olika typer, eftersom varje normalt beteende eller psykiskt reaktionssätt kan förekomma i den karikerade form som kallas psykopati. Man talar t.ex. om explosiva psykopater, som har en benägenhet för våldsamma affekthandlingar av obetydlig anledning, känslokalla psykopater, som saknar inlevelseförmåga, självhävdande psykopater, som till varje pris och med alla medel vill placera sig själva i centrum. o.s.v.

  – Det är typiskt för de flesta psykopater att deras beteende är stereotypt och uteslutande dikterat av deras egna impulser så att de handlar utan hänsyn till den föreliggande situationen eller till andra människor. Behandlingen, som är utomordentligt vansklig och måste pågå under lång tid, består i olika former av psykoterapi.

  (Redigerat av Jan Frick)

  Psykopaten är tillbaka – så upptäcker du ”den”
  Av Ami Lönnroth – Svenska Dagbladet – 15 maj 2000

  Det har åter blivit ok att ta ordet ”psykopat” i sin mun, inte minst i managementsammanhang. Böcker och tidningsartiklar varnar för psykopatchefer.
  Och är de inte psykopater så är de nästintill, nämligen ”patologiska narcissister” som en del försiktiga psykologer föredrar att kalla dem.

  Psykologen Birgitta Ahltorp säger i en stor artikel om psykopater i tidningen Personal och Ledarskap 3/2000:

  ”Det är jättesvårt att spåra psykopati, även i en professionell djupintervju. Man får gå på sina egna varningslampor.”

  Varningstecken:
  • Ytlig charmig i kontakten
  • Överdrivna föreställningar om egen betydelse och förmåga.
  • Blir lätt uttråkad.
  • Ljuger, manipulerar och bedrar.
  • Brister i skuldkänslor, känner ingen ånger.
  • Har svårt att förutse konsekvenserna av sitt eget handlande eller struntar i det.
  • Flacka emotionella relationer.
  • Hård och okänslig, saknar empatisk förmåga.
  • Utnyttjar andra för egen vinning.
  • Aggressiva.
  • Orealistiska långsiktiga planer för sitt liv.
  • Impulsstyrd, oansvarig, bryter överenskommelser. Dålig pliktkänsla.
  • Bortförklarar.
  • Kan överträda lagen.
  Ami Lönnroth
  08-135214

 6. 6
  Birgitta Didrikson säger

  Bravo Annika!

 7. 7

  Heja Annika!
  jag kör också din taktik med klippa klistra o skicka in hela konversationen min fråga, deras svar. Ett jäkla ofog nuförtiden med alla dessa noreply-avsändare. Framförallt när det gäller våra myndigheter borde det vara förbjudet. Det måste väl ändå vara jag som ”kund” som också avgör när jag anser en fråga besvarad och att jag vill stänga den?

 8. 8

  Man signerar sina svar med endast förnamn också av någon anledning.

 9. 9
 10. 10

  Bra artikel som tar upp vad professorer i Lunds universitet och Chalmers tekniska högskola har att säga om deras förlegade råd om margariner. Och ständigt dessa så otroligt korkade dietister.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa