Karolinska bedriver skräckpropaganda mot LCHF i vårdutbildningar

I LCHF.se.
De använder sig av elaka lögner om LCHF-kostens negativa effekter. Bara fantasier och påhitt.
Sjuksköterskan Mattias Lidin på Livsstilsmottagningen KS sägs har skapat produkten.

Det är skattepengar som finansierar denna lögnpropaganda.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag säger bara ”..they have totally lost the plot!”

 2. 2
  Thomas Jansson säger

  Jag har sett videon med Mattias.

  Impotent av LCHF imponerar inte och ikväll fick vi veta att man snabbt minska 17 kg av att stå upp och jobba.

  De verkar leva i en annan värld där uppe på karolinska. Och det hela ser ju ut som ett habilt specialarbete från gymnasiets 1:a år,,,×

 3. 3

  @ Thomas Jansson:
  Det där med att resa sig upp och samtidigt banta blev lite komiskt. Vi är i och för sig byggda att vara i ständig rörelse men det räcker inte med att bara resa sig upp. Ursprungligen har vi förstås rört oss i väldigt kuperad terräng, åtminstone här uppe på nordliga breddgrader. Så varenda muskel kom till använding. Därför kan naturpromenader i kuperad terräng vara välgörande för rörelseapparaten och hälsan.

  Själv är jag inne på lite tuffare träning – gärna i intervall – och att maxpuls uppnås.

 4. 4

  Det skulle vara intressant att veta om Hellenius och Rössner själva varit överviktiga? Finns det några ”före/efterbilder”att publicera? Om Hellenius ståupp-terapi varit så framgångsrik, varför finns inga entusiastiska fallbeskrivningar, det borde finnas åtminstone några. Kanske var det bara vanlig standup-komedi?

 5. 5

  Hellenius och hennes kumpaner är nog inte så noga med sanningen utan kör på med tron att deras titlars auktoritet fortfarande skulle gälla på samma sätt som på 1970-talet – detta framgick tydligt i programmet ”Fråga doktorn”,,,,

  1) Det ringde in någon och hävdade att denne fått helt onormala blodvärden samt rejält förhöjd puls av LCHF – svammel, personen ifråga drabbades sannolikt av en infektion samtidigt som denna råkade börja äta riktig mat. Detta borde väl 3 läkare kunnat kommentera men icke, Hellenius fick däremot vatten på sin kvarn,,,

  2) Under diskussionen om transfetter började Hellenius svamla om naturliga transfetter – det är ju inte där faran med transfetter ligger – ännu ett försök till nedsvärtning av mejeriprodukter,,,

  3) Finns ingen som gått ned 17 kg genom att stå på jobbet, däremot så är det bra att kunna variera sin arbetsställning av många orsaker men knappast för viktminskningar av den kalibern,,,

  Intressant att studera kroppsspråket hos övriga deltagare i programmet då Hellenius gick på med sitt orala svammel – man kan nog ana att det inte bara var vi tittare som blev förvånade över uppkasten,,,

 6. 6
  Ann Kristin säger

  @ Thomas Jansson:
  Förhöjd puls är vanligt med ketogen kost, jag har fortfarande perioder ibland, särskilt under gryningstimmarna. Kanske för att det är dags att vakna, en produkt av gryningsfenomenet?

  Man kan ju inte säga annat än att Hellenius verkar rent ut sagt dum, dvs ointelligent. VAD är det hon inte begriper? Fast i själva verket kämpar hon för sin överlevnad. Om fem år är Livsstilsmottagningen stängd, mark my words! Ylva jobbade ju med något mera handfast, ungefär som Fredrik Nyström. Jag fick känslan att hon ville säga mycket mer positivt om fett, men KS kanske inte är en sådan arbetsplats att man kan?

  Rössner omtalades som ”legend” i kost- och bantningsfrågor. Märkligt, när han själv har erkänt sitt misslyckande. Jag ska för övrigt bevisa att höftledsoperationer inte behövs. Och när jag har lyckats ska jag skriva till Rössner. Höftproteser skapar nämligen lika mycket problem som magsäckssnörpningar. Jag känner folk som har dem. De hoppar ur läge (mycket smärtsamt) man tappar balansen och de måste göras om efter 15-20 år, så blir man gammal blir det en operation till.

  Min höfledssjukgymnast avråder starkt från operation.

 7. 7

  @ Ann Kristin:
  Intressant Ann Kristin!
  Står själv i kö för operation av höftled, menar du att det utslitna benet/ brosket skulle reparera sig?
  Det är ju outhärdligt med permanent värk!
  Ruby

 8. 8

  @ Ann Kristin:
  Du har så rätt om att livsstilsmottagningen är stängd inom fem år för Maj-Lis är född samma år som jag och jag är 60 år. Om fem år till så är hon i pension. https://sv.wikipedia.org/wiki/Mai-%C2%ADLis_Hell%C3%A9nius

  Till skillnad från henne så har jag inga tydliga rynkor men det kanske beror på att jag inte jojo bantat någonsin utan LCHF var första gången jag försökte för att få ordning på blodsockret och det lyckades.

 9. 9

  @ Ruby:
  Du kan förbättra kroppens förmåga att reparera brosk, senor och liknande genom att konsumera organisk svavel från bla lök och andra nyttigheter eller ta kosttillskott som MSM i likhet med kraftsportarna.

  Om det räcker för att slippa operation beror väl lite hur läget är men kan vara värt att prova. Använd Google och fördjupa dig.

 10. 10
  Thomas Jansson säger

  6@ Ann Kristin:

  Tror nog att Ylva kommit bättre till sin rätt om hon sluppit bagaget att ha Hellenius i studion, det kan nog vara lite känsligt att mer eller mindre idiotförklara en kollega i direktsändning,,,,

  Karolinska är mycket stort och det finns så klart alla möjliga personer där som är både seriösa och kunniga och även motsatsen vilket vi ju sett flera exempel på,,,

 11. 11

  # 8 Pingo.

  Tyckte det såg ut som Maj-Lis var väldigt spacklad, till skillnad från övriga som såg naturliga ut.

 12. 12
  Ann Kristin säger

  @ Ruby:
  Jag satsar på att reparera mitt brosk, det är ju nämligen inte nedslitning av brosk det handlar om, utan en obalans mellan uppbyggnad och nedbrytning av brosket. Som tidigare nämnt hjälper (möjligen) svavel, magnesium, D-vitamin,C-vitamin, omega3, allt som minskar inflammation i kroppen, dvs strikt ketogen kost. Det går oerhört sakta att reversera förloppet, men jag har artros överallt, i stort sett. Nu har jag, efter snart ett år med allt striktare kost och viktreducering, märkt skov av bättring. Vissa dagar och nätter är ett helvete, men jag tänker vinna. En allt lättare kropp och allmän förbättring i stort, gör att jag kan träna allt mer. Hur du väljer är ditt beslut, men om jag blir frisk kommer jag definitivt att dela med mig i form av en blogg eller bok. Jag skriver så mycket på andras bloggar och facebooksidor att jag borde nog skaffa en egen 😉

  Min kost består till 80 % av lever, gräsbetat kött, makrill, ägg (råa äggulor för svavel), kokosfett, smör, gröna blad, nyponpulver och de andra kosttillsskotten. Lördag söndag äter jag lite mer lyxigt och varierat, och en smula mer kh. Rödvin är lika bra som Alvedon. Jag tar bara 4-5 Alvedon per vecka. och satsar på yoga, värme och träning.

 13. 13

  @ Ann Kristin:
  Var inte rädd för MSM Methylsulfonylmethane men överdosera inte i första veckorna för det driver ut tungmetaller ur lever och hjärna som går ut den naturliga vägen men du kan känna av det. Efter några veckor är det fritt fram att ta till rejält.

  Läs på så kan du se om det är något för dig men vi som använder LCHF ogillar normalt sådana grejor men kroppsbyggarna använder det för att reparera kroppen så att de kan träna ännu hårdare. Ett missbruk i mina ögon.

 14. 14

  Tack snälla Pingo och Ann Kristin!
  Jag har i stort sett endast problem med höften- förutom besvärliga infammationer i tänderna som jag tror bidrar till att förvärra. Skulle aldrig klara mig på 5-6 Alvedon, har tre värkatabletter på recept att ta samtidigt

 15. 15

  @ Ruby:
  Jag fick problem med min högra höft för tre år sedan med molande värk på nätterna. Ingen svår värk utan det gnagde men varje gång jag varit på promenad så blev det värre på kvällen.

  Efter att gått ned 10 kg med LCHF så började jag med MSM och efter några veckor så märkte jag att det blev bättre för varje vecka så att all värk var borta efter en månad. Jag var mycket försiktig och tog en låg dos hela tiden men efter nästan 3 månader märkte jag inte något speciellt utan kunde vara ute och jaga i skog och mark. Det var kul att kunna göra det utan att få ont efteråt.

  Troligen var mitt bekymmer betydligt mindre än era så ni får ta det för vad det är.

 16. 16

  @ Ruby14:
  Ruby – även jag har problem med artros i höfter och knän men blir bättre och bättre på LCHF och ”lagom” motion – du får öka efterhand. Tar även kosttillskott enl Ann Kristin ovan. För tänderna – prova ekologisk kokosolja (själv använder jag Kung Markatta som numera finns på både Coop och ICA där jag bor – kokosoljan står bland övriga matoljor). Ta en sked olja och sila mellantänderna en stund – spotta sedan ut oljan i soppåse för brännbart. Sedan kan du ta en ny sked kokosolja och svälja ett par gånger om dagen som finfin medicin bl.a för trög mage och till din hjärna.

 17. 17
  Ann Kristin säger

  @ Ruby:
  Inflammationer i tänderna är inte bra, det kan skada fler organ i kroppen, så försök att komma tillrätta med det. Om du inte äter kolhydratreducerat tycker jag att du ska prova det. Den ketogena dieten, som gör att man går på fettdrift istf socker, är synnerligen välgörande. Kokosfett är för övrigt bra för lederna också, man blir smord inifrån.

 18. 18

  Jag arbetade i kiosk på en skärgårdsö på mitt första sommarjobb 1985. Jag var 16 år, smal som en sticka men med ett omättligt sug efter godis, vilket jag såklart gav efter för. Jag stod upp hela dagarna och rörde mig mycket på fritiden. Trots det gick jag upp ett- två kilo, och fick en synlig bulle på magen. Undrar hur Hellenius skulle förklara det? 🙂

 19. 19
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 14 Ruby
  Co-Enzyme Q10 (..tandläkare rekommenderar 60-100mg/dag) läkte mina inflammationer. Jag började med en 100mg kapsel (lättare för kroppen att ta upp) per dag i flera månader. Tar nu 60mg/dag. Q10 hjälper även mot sår i munhålan. Till bilden hör att jag numera är amalgamfri. Eventuella rotfyllningar kan behöva kollas upp.

 20. 20

  https://ssdf.nu/Nyheterutifran/2013/impotens-kommer-och-gar.php

  Det här med impotensen! Högt blodsocker ger svårigheter, inte LCHF!

 21. 21

  Karin20 Skrev:

  https://ssdf.nu/Nyheterutifran/2013/impotens-kommer-och-gar.php

  Det här med impotensen! Högt blodsocker ger svårigheter, inte LCHF!

  Högt blodsocker kan ge permanenta skador genom att svällkropparna ”slammar” igen – jag känner inte till om detta är ett oåterkallelikt tillstånd eller inte? En inte allför vågad gissning är väl att ögonskador och vissa typer av impotens rimligtvis följs åt?

  Att synen hos diabetiker varierar med blodsockret är välkänt hos optiker – det gäller att vara i bra form då nya glasögon skall provas ut och sannolikt fungerar potensen på ett likartat sätt. Personligen är jag övertygad om att just potens är den främsta hälsomarkören hos oss män.

  När det gäller diabetiker är ju läkarna synnerligen rappa med att skriva ut allehanda gifter, det är ju väl känt att både blodrycksmediciner & statiner medför försämrad potens i varierande grad. Att dessa piller dessutom gör det svårare att minska i vikt samt driver fram ännu mera diabetes gör ju inte saken bättre,,,

  En trevlig bok, ”Slow sex” som nog kan beskrivas som en Tantra ”Light” anpassad till västerländska förhållanden är skriven av Diana Richardson

  https://www.adlibris.com/se/bok/slow-sex-9781594773679

  Av speciellt intresse kan vara avsnittet som handlar om ”Soft Penetration” (sidan 48 i mitt ex) – märkligt nog är detta inte särskilt spridd kunskap trots att det är lösningen till mångas problem.

  En väl investerad hundring som öppnar en helt ny värld för många – både med och utan potensproblem,,,

  Att LCHF skulle ge potensproblem som antyds i den dubiösa rappakaljan från Karolinska är kvalificerad smörja helt i klass med författarens kunskaper i svenska språket – en riktigt pinsam publikation både till innehåll och utförande – att något sådant här har kunnat komma ut från en institution som Karolinska är helt ofattbart,,,

 22. 22
  Ann Kristin säger

  @ Thomas Jansson:
  Eftersom man kan reversera synproblem (jag har själv fått bättre syn) så borde väl svällkroppsproblemet kunna förbättras? Jag vet inte vid vilken punkt lchf inte fungerar för att få folk att tillfriskna, men det verkar ju ge effekt långt upp i åldrarna, och efter långa och svåra sjukdomstillstånd.

 23. 23

  @ Ann Kristin:
  Jag fick rejält ont i ryggen när jag började med LCHF – det visade sig vara en förbättrad syn som var orsaken till det – mina terminalglasögon blev helt enkelt för starka och arbetsställningen blev onaturlig. Ett par nya glas införskaffades och problemet försvann på ett par dagar,,,,

  Det handlade om storleksordningen 0,5 dioptrier.

  Något lite har synen försämrats under de senaste åren – jag började med 1 dioptri för att kunna läsa textremsan obehindrat på TV för något år sedan men efter att ha börjat med D-vitamin behövs de inte längre,,,,

  Inga skador har upptäckts på mina ögon – variationerna beror således på annat.

  Om igensättning av svällkroppar kan reverseras vet jag inte – men Karl Arfors har ju provat att vidga sina ledningar med spenat (tror jag det var) och rimligtvis skulle det kunna bli bättre?

  Det är min absoluta övertygelse om att rätt utförd motion förbättrar potensen rätt så mycket – står sig ett par dagar – om det beror på ökad insulinkänslighet och därmed lägre blodsocker har jag ingen aning om,,,,

  Mina experiment har visat att ett par glas rödvin på kvällen minskar fastesockret med cirka 1 mmol/l vilket är samma sänkning som ett motionspass åstadkommer. Men jag tycker nog att ett par glas vin sätter ned kapaciteten dagen efter alltför mycket så det är nog inget jag gör förutom att prova på hur det funkar,,,

  Kombinationen vin & motion har ännu inte provats ut men står givetvis på listan över kommande experiment,,,,

 24. 24
  Ann Kristin säger

  @ Thomas Jansson:
  Jag ser fram emot fler experiment 😉

 25. 25
  Annika Dahlqvist säger

  @ 22 Ann Kristin:
  Det har kommit många rapporter om förbättrad potens på LCHF. Så det vore ytterligare en faktor att forska på.

 26. 26
  LCHF-Bengt säger

  Min potens var inte helt bra före omläggningen till lchf, men numer fungerar det som det är tänkt varje gång.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa