Lavkarbolaget blev norska mästare i fotboll

I LCHF.se: Fotbollslaget Strømsgodset blev norska mästare i fotboll. Lagets kosthållning coachas av Kenn Hallstensen, en känd lavkarboförespråkare.

Nu är det en skidskytt, Björn Ferry, en triathlet, Jonas Colting, och ett helt fotbollslag, som nått elitframgångar med LCHF.
Detta tyder på att LCHF fungerar både för längdidrott och spetsprestationer.

 

Comments

 1. 1

  Ja det finns fler som nått eller bibehållit sina framgångar på LCHF. Sverige har faktiskt också en anonym men flerfaldig världsmästare i orienteringsskytte, Johan Eklöv, som kostväxlat till LCHF.

 2. 2
  Professor Göran säger

  @ Majoren:

  Orienteringsskytte?

 3. 3

  Jepp, kallades tidigare för fälttävlan. Det är orientering kombinerat med prickskytte (som skidskytte men klassisk orientering istället för skidåkning).

 4. 4
  Professor Göran säger

  @ Majoren:

  Jag inbillar mig att orienteringsdelen i den här orienteringsskyttesporten gör att den kanske kräver mer ”intelligens” än många andra sporter. Också i skyttedelen måste att alla nervceller fungera på bästa sätt. Den rent fysiska delen kan knappast vara mindre krävande.

  Att en LCHF-are nu är världsmästare i denna sport blir därför ett väldigt övertygande argument för att LCHF ger optimalt med näring till alla celler i kroppen hos oss människor.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Majoren:
  Har du någon bra länk till denne Eklöv och LCHF?

 6. 6

  Jag är bekant med Johan men tror inte det finns något skrivet om hans kost och tävling, jag vet inte exakt HUR strikt han äter men det kanske får bli en fråga för mig att ta reda på?
  Kanske kan Bo Zackrisson isf intervjua honom för LCHF-magasinets räkning?

  https://iof2.idrottonline.se/SvenskaMangkampsforbundet/Arbetsrum/Orienteringsskytte/Nyheter/Egnanyheter/JohanEklovklarvarldscupsegrare/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa