Dr Briffa dissekerar LA Veterans study

Dr Briffa skrev den 1/11 om smör vs margarin, vilket utföll till smörets fördel.
Reijo Laatikainen i Finland hade svarat att LA Veterans Study bevisade att margariner och oljor var bättre än smör.
Dr Briffa har nu granskat den studien och funnit att den inte alls bevisar det han påstår. Någon annan studie som stöder margarin och omega-6-oljor, gentemot smör, finns inte.

 

Comments

 1. 1
  Professor Göran säger

  Intressant läsning där där det är den enda undersökningen som etablissemanget kan hänvisa till och som gör att de kan hävda hypotesen att margarin är nyttigare än smör men när Dr. Briffa är klar med sin dissektion är det inte mycket kvar av hypotesen.

  Samma sak gjordes ju med den sk. Kinastudien som hävdade kolhydraternas nyttighet. Det var en kvinna (glömt namnet på henne) som gjorde ett jättejobb med att analysera rådata från Kinastudien statistiskt och där blev inte heller mycket kvar av hypotesen om kolhydraternas nyttighet.

  Detta gjordes som bekant av några LCHF-företrädare också med de 72 studierna på den referenslista som Livsmedelsverket påstod stödde de officiella kostråden som de gett ut. Här blev det inte heller mycket kvar efter granskningen.

  Det kanske är åt liknande aktiviteter man ska ägna sin energi. Helt enkelt åt en grävande journalistik. Då gäller det förstås att komma åt rådata i de undersökningar som verkar vara skumma. I vetenskapliga artiklar presenteras ofta data men är det frågan om läkemedel är det förstås kört för rådata ligger på läkemedelsbolagens hårddiskar och dessa kommer man knappast åt utan domstolsbeslut.

 2. 2

  Denise Minger heter kvinnan som granskat China Study, finns en länk till hennes blogg på Kostdoktorns länksida.
  The China Study: Fact or Fallacy, av Denise Minger.

 3. 3

  Professor Göran Skrev:

  Då gäller det förstås att komma åt rådata i de undersökningar som verkar vara skumma.

  Jo… – Göran – det finns nog en hel del superskumt i oåtkomliga hårddiskar.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa