Mercola om mättat fett

Även Mercola har skrivit om att naturligt mättat fett inte är farligt, utan nyttigt för hjärtat.

 

Comments

 1. 1

  Detta var intressant och på tiden.

  Det mättade fettet är nog viktigt för oss genom att det inte oxiderar lätt men lika viktigt inbillar jag mig att fettsyran Omega-9 är. Omega-9 är något som kroppen är van med och producerar själv vid behov. Även Omega-9 är kemiskt stabil och oxiderar inte heller så lätt men eftersom den inte är en essentiell fettsyra så talas det aldrig om den.

  Var finner vi då rikligt med Omega-9, jo i olivolja, ister och smör. Kända hälsoprodukter förutom ister som vi inte är så vana med numera.

 2. 2
  Sven Erik Nordin säger

  Min utmanande artikel på Newsmill i mars 2009 känns en smula aktuell…
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/03/16/mattat-fett-skyddar-mot-hjartinfarkt

 3. 3

  Detta verkar inte särskilt sensationellt.

  Det märkvärdiga är väl att högrennomerade auktoriteter håller fast vid skräcken för mättat fett trots ett enormt material som visar motsatsen. Det är ju förfärligt lätt att påvisa hur fel dom har.

  Dit hör till exempel Marion Nestle, näringsprofessor i New York som skrev två enastående böcker om matpolitik och en förfärligt vilseledande bok om bra mat. Dit hör Eugene Anderson, professor i nutritional anthropology i Kalifornien, som skrev ”Everone Eats”. Och dit hör Mayo Clinic, ett av USAs mest ansedda medicinska forskningsinstitut.

  Uppgiften är väl att fundera på hur man kan få sånt folk att lägga märke till verkligheten? Då gäller det först att lista ut varför och hur dom kan hålla på som dom gör. Den som är intresserad hittar dem här:

  eugene.anderson@ucr.edu
  marion.nestle@nyu.edu
  https://www.mayoclinic.com/health/fat/NU00262

 4. 4

  @ Piltson:
  I artikeln du länkar till ser man att bland enkelomättade fetter (Omega 9) så räknar man upp Peanut oil utan att också nämna att Ister har lika mycket enkelomättat fett 48 %. Att smör också har 28 %
  enkelomättat fett tycks inte heller vara intressant. Tala om att ha skygglappar på.

  Jag inbillar mig ju både det ena och det andra men eftersom vi i mångt och mycket är lika grisen så borde dess bukfett (Ister) också vara rätt lika vårt eget bukfett och också passa oss människor bäst av alla fetter. Att ister tål höga temperaturer gör det utmärkt till stekning

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa