Kokosfett på upphällningen?

Artikel i Veckans Affärer.
Det vore ju förskräckligt om det hälsobringande kokosfettet skulle sina.

 

Comments

 1. 1

  Musiken: ”…Den globala hälsotrenden väntas driva efterfrågan på de hjärtvänliga kokosprodukterna på både medellång och lång sikt,”

  En del av dom som ’stannat’ kan nog bli riktigt arga när t.o.m. VA skriver om ”hjärtvänliga kokosfetter” m.a.o. hjärtvänliga mättade fetter, en slutsats som antagits vara reserverat för en mindre sekt.

 2. 2

  Onekligen kul att kokosfett nu beskrivs som ”hjärtvänliga” av en mainstreamtidning som Veckans Affärer. Detta handlar dock om ett ekonomiskt/politiskt problem som borde gå att lösa. Det finns förmodligen en enorm potential för att odla betydligt fler kokospalmer än idag om det rätta stödet finns på plats. Kokospalmerna är också unika i att de kan växa på sandstränder överösta av saltvatten där ingen annan mänsklig föda kan odlas.

  Eftersom kokosfettet är världens mest mättade fett härsknar det heller inte så lätt vilket gör att det kan tranporteras utan kylning världen över med båt som till och med är en mer energieffektiv transport än tåg. Så även om vi kan producera grädde och smör lokalt här i Sverige så är det inte säkert att detta är klimatsmartare än kokosfett eftersom våra produkter kräver en obruten kylkedja.

 3. 3

  Per Wikholm Skrev:

  Så även om vi kan producera grädde och smör lokalt här i Sverige så är det inte säkert att detta är klimatsmartare än kokosfett eftersom våra produkter kräver en obruten kylkedja.

  Sant.

 4. 4

  Det är flera år sedan jag läste om det nyttiga kokosfettet, med medellånga fettsyror, i – ja, var det nu I Form eller kanske Må Bra? Ingen av dem kan ju beskyllas för att vara en LCHF-tidning vad jag vet. Så helt nytt är det ju faktiskt inte. Men det uppmärksammades inte den gången.

 5. 5
  Birgitta Didrikson säger

  Det var gott om kokosolja både på mat-och hälso-mässan i Älvsjö!

 6. 6

  Tips på gratänger med kokosfett?

 7. 7
  Ethel Loberg säger

  @ Dennis:

  Det går helt säkert att lägga kokosfett i alla sorters gratänger utan att det tar skada. Prova.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa