Jag blir sällan sugen på något sött

Artikel om Ann Fernholm i SvD.
Ann är en riktig juvel!

 

 

Comments

 1. 1

  Mitt sötsug håller jag tillbaka med pyttesmå mängder honung.

 2. 2

  Ann Fernholm är så bra – tillsammans med Annika, Andreas och många fler gör hon ett strålande arbete för folkhälsan. Vad vi går igenom nu är sannerligen ett paradigmskifte. Sedan får vi hoppas att stofilerna på SVT kan läsa och ta till sig kommentarerna om opartiskhet och därför kommer att ha lchf-förespråkare i sändningen på måndag 🙂

 3. 3

  Har skickat länken till artikeln i SvD till fragadoktorn@svt.se

  och föreslagit att Ann Fernholm snarast inbjuds till programmet samt rekommenderat ”Ett sötare blod” om programledarna inte ännu har läst denna viktiga bok.

 4. 4

  Bra idé sofia – dessutom har ju Ann Fernholm varit med i kunskapskanalen och pratat om riskerna med socker 🙂 Jag har mailat till SVT tidigare om att de bara bjudit in Hellenius, (tror det var något morgonprogram), men jag fick inget svar. Jag blev väldigt less över det nonchalanta bemötandet.

 5. 5

  Fick svar:

  ”Tack för ditt mail … Det är många som skriver till Fråga doktorn och vi läser alla brev, de är en viktig källa för frågor till programmet … Varma hälsningar redaktionen Fråga doktorn SVT Umeå ”

 6. 6

  Den 11 december håller Idagsidan psykologisk salong på Stadsbiblioteket.
  Tema: Min diet, min identitet. Om lågkolhydratkost, sockerchocker och kroppspanik.

  Gäster: Ann Fernholm, författare till ”Ett sötare blod” och Julia Skott, författare till ”Kroppspanik”. Samtalsledare: Maria Carling.

  Fritt inträde, biljetter måste hämtas på Stadsbiblioteket eller bokas via tel: 08-508 309 00, eller e-post: kundtjanst.ssb(a)stockholm.se

 7. 7
  Bo Blomberg säger

  Mycket bra sagt av Ann Fernholm, hon är verkligen en viktig ”informatör” eftersom hon dels är klar och begriplig och dels har den bakgrund som gör att ”livsfarliga verkets” s k experter och medlöpare inte kan ”sätta sig” på henne!

 8. 8

  Ann Fernholm är utan tvekan intressant. Hennes texter är vetenskapligt stringenta. Samtidigt lättlästa och förklarande. En sådan klarsyn och förmåga att uttrycka komplicerade sammanhang enkelt och lättfattligt är ovanligt.

 9. 9
  ing-marie säger

  Hörde Ann´s föredrag i Säffle det var en väckarklocka, det var intressant lärorikt, hon är en mycket bra talare + andra i sällskapet

 10. 10

  Ann Fernholm är verkligen en insatt och kunnig förespråkare för LCHF och naturlig mat med få kolhydrater. Blev så glad när Ann tackade ja till att skriva förordet till min senaste kokbok, Långkok för LCHF och Paleo 🙂
  Ett förord som förklarar mycket intressant om fettets betydelse i vår mat.
  https://ettsotareblod.se/langkok-i-low-carb-tappning/

 11. 11

  Man kan undra varför ”Fråga doktorn” alltid bjuder samma debattörer till programmet?
  Ska SR och M-LH sitta och klia varann på ryggen igen? Varför höjs aldrig några entusiasters röster i hälsa och viktnedgång från överviktsenheten och livsstilsavdelningen på KI?
  Jag bara frågar?

 12. 12
  kostintresserad säger

  @ lindy:

  Är man konspiratorisk om man undrar om läkemedelsindustrin har något finger med i föreställningen ”Fråga Doktorn” 😉

  Detsamma har jag frågat mig om livsmedelsindustrin när det gäller denna uppsjö av matprogram och inslag av matlagning + sockrade efterrättar …

 13. 13
  Ann Kristin säger

  @ kostintresserad:
  Jag tittar bara på ett matprogram, nämligen Mastechef professionals, där jag har noterat att kolhydratandelen har sjunkit, potatis ser man väldigt sällan, och i så fall i små mängder. Det är ju fine dining, så portionerna är små, lyxiga och feta. Desserterna är inte så sockerrika längre, mörk choklad, ren frukt och spännade kryddningar, med chili och rosépeppar.

  BBC burkar ju gå före våra egna kanaler, så jag gissar att sockerbomberna kommer att försvinna på sikt.

 14. 14
  Ulf Björnström säger

  Ja, det är personer som Ann och Annika, Andreas m.fler som förgyller debatten om LCHF-kosten.Ett stort tack för ert ständiga angagemang mot sockerdieterna! Hälsningar från en som har fått insikt och ”hängt med” länge/Ulf Björnström

 15. 15
  kostintresserad säger

  @ Ann Kristin:

  Tack Ann Kristin, det blir till att byta till sig TV 8 då 🙂

 16. 16

  @ Ann Kristin:

  Ja, det stämmer, men har du ännu hört ett klart ställningstagande i de centrala frågorna kolhydrat och fett, resp. typ av fett?

  En gång tog man med dr Briffa i ett diskussionsprogram, men såg till att ha en programledare som fick honom att verka väldigt udda och inte att ta på allvar.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa