Rött kött på rätt sätt – för hälsa, miljö och en levande landsbygd

Ny bok av Thorsten Laxvik.
Boken handlar om hur en grupp människor arbetar för att producera nyttig mat på ett värdigt sätt.

 

Comments

 1. 1
  Pofessor Göran säger

  Det är härifrån, (Norrbete) och Rafnaslakt AB som drivs av Laxvik, vi de senaste åren har fått vårt kött i lådor om 25 kg. Den senaste lådan kom från kviga SE 86350 29 och som hade fötts upp av Nämforsen nipkor HB. Inget fusk – det är här frågan om hederliga norrlänningar.

  Rostbiffen som var i senaste lådan har vi just lagat till och ätit upp och den var faktiskt något av det mest ”gudomliga” vi någonsin ätit.

  Boken är under bevakning.

 2. 2

  Bra tips!

  Vi brukar köpa från Kaprifolkött som levererar i Bohuslän, Göteborg, Dalsland, Värmland och Trestadsområdet. Det är Ekologiskt, kravmärkt och naturbetat. De levererar nöt, fläsk och lamm i olika lådor upp till 14 kg med ett klart lägre pris än i affären.

  Se: https://www.kaprifolkott.se/index.php/sv/

 3. 3

  OFF topic.
  Ytterligare ett test med D-vitamin redovisat från Japan.
  (Där kan ofta Harikiri bli enda utväg om man fuskar mot allmännyttan vilket resulterar i en högre forskarmoral än här i väst.)

  ”Bättre än flu vaccin med bara 1,200 iu per dag till skolbarn.”
  Intressant så visades ingen skillnad efter en månad, följt av en halvering av influensa från 10% till 5% efter 3 månaders D-vitamin, tiden det tar tills goda blodnivåer av D3 hunnit byggas upp.

  Fuskstudier som ”bevisar” motsatsen kan använda syntetiskt vitamin utan fett för den fettlösliga D-vitaminen, för låg dos eller visar resultaten innan blodnivåer ökat.
  För oss har mer än 5 år på 5,000 iu gel caps/dag – utom med ordentligt med sol- resulterat i varken influensa , antibiotika eller ens en förkylning som varat längre än en halvtimma!
  På små barnbarn försvann rinnande näsor med 1000 i.u. endast ett par gånger i veckan.
  https://www.newswire.net/newsroom/pr/00077881-vitamin-d-better-than-flu-shot.html

 4. 4

  @ stenbj:
  Jepp! Och enbart LCHF har för många lett till ett allt mer sällsynt insjuknande i förkylningar och influensa.

 5. 5
  Pofessor Göran säger

  .@ Lars:

  Själv hade jag vidriga influensor varje år så länge jag kan minnas. Nu är det aldrig mer än lindriga förkylningssymptom som dessutom försvinner på någon dag sedan omläggningen till strikt LCHF 2009

 6. 6

  @ Pofessor Göran:
  Jag upplevde samma förbättring. Jag gick från 3-4 förkylningar per år till en förkylning (lindrig) på tre och ett halvt år (då jag började med LCHF). Och då var det inte speciellt strikt till en början.

 7. 7
  Åke Carlsson säger

  Om jag minns rätt tillåter Kaprifolkött slutgödning med kraftfoder. Det förstör inom loppet av några få månader den hälsomässiga effekten av gräsbete. Men gräsbete är bra för biologisk mångfald, kolinlagring i marken och reducerad metanproduktion.

 8. 8

  Åke Carlsson Skrev:

  Om jag minns rätt tillåter Kaprifolkött slutgödning med kraftfoder. Det förstör inom loppet av några få månader den hälsomässiga effekten av gräsbete. Men gräsbete är bra för biologisk mångfald, kolinlagring i marken och reducerad metanproduktion.

  Ok, det kände jag inte till. Tack för informationen! Som du säger finns det trots det en hel del fördelar med det ekologiska och kravmärkta för naturen. Och jag vill gärna tro att det är bättre kött än det konventionella.

 9. 9

  Tråkigt att kalla det för gräsbeteskött när de i slutskedet matas med spannmål.
  Tack Åke Carlsson. Jag hade för mig att det var så.

 10. 10
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 9 juli
  ..och vad mer finns i ’kraftfoder’ undrar man..?

 11. 11
  Åke Carlsson säger

  T.ex. soja, majs, spannmål

 12. 12

  Läser på Kaprifolkötts hemsida. Det står faktiskt ”Kaprifoldjur får äta kraftfoder, men i starkt begränsad mängd enligt KRAV:s regler.” Jag hade inte noterat det tidigare.

 13. 13

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa