Bra mat i skolan ger en hälsosammare framtid

Bra debattartikel i Värmlands Folkblad. Av bl a Monique Forslund.

Det är nog en bra idé att gå med i det parti man sympatiserar med, och försöka påverka det i den riktning man finner rätt.
Det är  ju svårt att gå med i ett parti man inte sympatiserar med i övrigt.
Eller ska man satsa på att vara flera likasinnade som går med? Det är kanske inte bra att vara ensam.

 

Comments

 1. 1

  ”Eller ska man satsa på att vara flera likasinnade som går med?”

  En god idé – tror jag – för en kan göra mycket – men två eller flera som ”tutar” om samma sak kan förändra ”hela världen”.

  Alternativt får det bli ett nytt enfrågeparti i valet 2014 – som tar strid för artegen LCHF-kost. Om det i slutet av texten i en bloggkommentar här.

 2. 2

  Håller med Josef!

 3. 3

  Snålheten bedrar visheten, slår till snart igen i en skola nära dig. Spar pengar och spar på utveckling. I affärer gäller det för att tjäna pengar måste man också lägga ut pengar. Samma gäller väl i skolor, drar man in på skolan drar man in på sveriges framtid. Även när man ska bränna fett behöver man äta fett likväl som att man tvättar bort fett med ja just det fett. Under krig spenderas pengar och då kommer mobiler och datorer gps till uppfinning något som genererar pengar än idag. Inte för att krig är trevligt men tänk om folk kunde släppa på plånboken utan att ett krig måste till. För uppenbarligen fungerar pengar bäst när dom används. och inte när man sitter o ruvar på dom.

  Ingen tycks vilja se långsiktig förbättring, så när man sitter vid makten vill man se till sitt eget bästa, det bästa är då att det bara kan gå utför när alla resonerar så.

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Bra artikel! Låt oss hoppas att ’hela Sverige’ får upp ögonen för hur viktigt det är med rätt kost (dvs rätt slags fett etc) för allas hälsa – men alldeles speciellt för växande barns hälsa.

  Betr.: ’
  ”..Alternativt får det bli ett nytt enfrågeparti i valet 2014 – som tar strid för artegen LCHF-kost…”

  så skulle jag vilja se ett parti som värnar om alla människor, oavsett åsikter och val av kost. Jag vill ha friheten att göra egna val (LCHF-stuk på kosten i mitt fall) och vill att alla människor ska kunna ha den friheten ..den rätten (..även om de väljer ’fel’ enligt min åsikt) – personligt ansvar.

  Man kan inte tvinga andra att leva hälsosamt. Man kan bara föregå med gott exempel och när andra ser hur bra man mår av ’sin’ kost (vilket jag gärna berättar ..för alla och envar!) kommer några att följa efter. Jag kan föreställa mig att de flesta LCHF-are gärna diskuterar kost och hälsa och efter hand kommer ’bättre kost’-skaran att öka i antal och rätt vad det är har hela samhället följt efter.

  Ja ..suck, man får ha tålamod – men förr eller senare vänder vågen! 🙂

 5. 5

  Ett krav att ställa på partierna i nästa val är väl att SLV ska få en ledning som gör kostrekomendationer efter vetenskap i stället för efter vad livsmedelsindustrins försäljnings mål.

  Det kan ställas i alla partier.

 6. 6
  Ann Kristin säger

  Med en viss insyn i hur politiska partier fungerar är jag personligen tveksam till de etablerade. Sjukvårdspartiet i Dalarna får min röst.

  Sedan har vi https://www.camillasmatuppror.se/ som jobbar för bra mat till barn, unga och äldre. Dock inte lchf, men absolut inte fettskrämd. Camilla bor i Svärdsjö, mitt närmaste samhälle. Det finns olika sätt att påverka, och jag tror att olydiga gräsrötter klarar sig bäst i utomparlamentariska grupper. Man kan tro att man tjänar på en etablerad partiapparat, men tvärtom, tror jag.

  Dalarnas folk har ju en gedigen grund i jordbruks- och jägarbygder, och jag tycker att någon direkt fettskrämdhet inte är tydlig. Däremot är kommunerna pressade, och därav matens kvalitet.

 7. 7

  Om man, som jag, inte är intresserad av att låta andra bestämma över sig, så bör man inte gå med i något parti, eller ens rösta överhuvudtaget.

  Så länge man röstar så kan man inte fokusera på det som är viktigt: att man har rätt att bestämma över sig själv. Varje röst på någon är nämligen ett mandat att låta någon annan bestämma över en.

  Mitt förslag är att istället lägga så mycket energi som möjligt på att påverka på andra sätt.

 8. 8

  Ann Kristin Skrev:

  Sedan har vi https://www.camillasmatuppror.se/ som jobbar för bra mat till barn, unga och äldre. Dock inte lchf, men absolut inte fettskrämd. Camilla bor i Svärdsjö, mitt närmaste samhälle.

  Vad gör Camillas Matuppror nu för tiden?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa