Orsakar kolhydrater Alzheimer?

Dr Oz har bjudit in David Perlmutter till sitt program. Perlmutter säger att kolhydrater är ett gift som  krymper hjärnan.

Det är så bra att man känner krypningar på ryggen.

 

Comments

 1. 1

  Professor Göran Sjöberg säger också att kolhydraterna är ett gift.

  Hur länge till innan etablissemangets Livsmedelsverk kommer på det också ❓

 2. 2

  Kolhydrater är inget gift om de äts i rätt form och omfattning – det var nog inte meningen att vi skulle livnära oss på pizza & cola till 100%?

  Vilken föreställning – pedagogiskt så det förslår – flera sådana här program och priset på smör, grädde och annan artriktig föda kommer att öka dramatiskt,,,,

 3. 3

  Fantastiskt, detta hade jag aldrig gissat skulle hända så här fort i USA.
  Dr Robert Lustig och Gary Taubes i all ära, men Dr Oz är avsevärt ”större”.
  Nu lär debatten i USA ta fart på allvar tror jag.

 4. 4
  aviator1945 säger

  Verkligen starkt av Dr. Oz att så helt ändra ståndpunkt, inte minst med tanke på att hans program under lång tid varit (och sannolikt alltjämt är) sponsrat av en del av de större livsmedels- och läkemedelsjättarna.

  Noterade att en del äldre länkar på sidan du angav i ditt inlägg alltjämt andas fettskrämdhet, särskilt en länk inlagd för bara några veckor sedan som helt dömde ut mättade fetter. Men det rör sig tydligen snabbt ”over there”! Skall bli intressant att se om och när våra mossiga svenska etablissemangsföreträdare skall vända om……

 5. 5
  Glöm din dröm säger

  @ Josef Boberg # 1:”Hur länge till innan etablissemangets Livsmedelsverk kommer på det också?”

  Jag säger som den yngre generationen:
  Glöm din dröm 🙂

 6. 6

  Thomas Jansson Skrev:

  Kolhydrater är inget gift om de äts i rätt form och omfattning…

  Allt som Wi stoppar i oss i övermått av blir en belastning för kroppen. Åt hållet ca 50 % av svenskarna är mera viktiga än vad som kan ses som hälsosamt. Kolhydrater i övermått kan ju ses som huvudorsaken till det.

  Professor Göran Sjöberg har uttryckt det så här: ”Det finns faktiskt mycket som pekar på att det är “begåvat” att undvika kolhydraterna så långt det nu är möjligt – dvs. betrakta dem som ett gift för kroppen – och här är några goda skäl – även om det nu en gång för alla inte är lätt att avstå från denna drog.” – slut citat härifrån.

  På goda grunder = egna gjorda erfarenheter – så tror jag att Göran är ”rätt på det”.

 7. 7

  Glöm din dröm Skrev:

  Glöm din dröm 🙂

  ALDRIG ❗ – för när Wi slutar med att drömma då är Wi redan döda. I o f s så är jag drygt 72 år LivsErfaren – men mina dag- och nattdrömmar håller än så länge i sig – tack och lov. 🙄

 8. 8

  @ Thomas Jansson:
  Det borde kunna bli ett lyft för svenskt jordbruk! Ett jordbruk som våra politiker behandlat styvmoderligt och rentav misshandlat under lång tid. Ett rätt utnyttjat jordbruk skulle också kunna skapa en hel del arbetstillfällen om det sköttes rätt och ett föredöme för övriga Europa. Även vårt djurskydd och behandling av djuren ett stort plus.

  Miljöaspekter och vårt kvalitetstänkande borde kunna bli vägledande. Eu rosar ju inte direkt marknaden vad gäller kvalité, miljö, djurskydd osv utan mest det motsatta.

 9. 9

  Ja – jordbruk skulle kunna generera massor med nya jobb om det sköts på rätt sätt, det finns massor med bra betesmark i sverige som inte används. I princip är det enkelt att sköta köttproduktion och några dyra byggnader behövs inte heller – djur som går fritt går nästan aldrig in oavsett väder. Men de rätta politiska förutsättningarna får vi nog vänta förgäves på,,,,

 10. 10

  Det blir spännande att se hur Livsmedelsverket och den nyss tillsatte chefen Stig Orustfjord kommer att hantera det faktum att ”expertmyndigheten” SLV under lång tid har anbefallt en fettsnål kolhydratrik matordning.

  SO menar att kostråden är en viktig del av SLV:s uppgifter och att ” … löpande uppföljning kommer att ske då det ständigt kommer ny kunskap från forskningen, vilket så klart kan innebära att man byter ståndpunkt … kostråden skall baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet och när staten ger råd till medborgarna så tar man på sig ett stort ansvar …”

  https://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10239/Intervju-med-Stig-Orustfjord.aspx

  Ska bli kul att se när och hur SLV byter ståndpunkt …

 11. 11

  Han siger faktisk ikke at hjernen skrumper, men at den svæller… Potatoes, potatoes 😉

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa