Sweden gets it right

Ett inlägg hos Dr Malcolm Kendrik: Sweden gets it right.

 

Comments

 1. 1

  Avslutningen var ju lite kul, han verkar inte ha mycket till övers för dietister…

  Question: ‘What do you call five hundred dieticians lying at the bottom of the ocean?’
  Answer: ‘A good start.’

 2. 2

  Gammalt skämt, oftast med advokater istället. Med i ”Philadelphia” redan 1993. Men det är fortfarande roligt…

 3. 3

  ”Svenska smorgosbord” ut LCHF in!

 4. 4

  Huvudet på spiken!

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Vilken utmärkt bra artikel! Så roligt Dr Annika Dahlqvist! Jag ska omedelbart dela med mig av artikeln på fb – med förhoppningen att budskapet sprids ..in English, ’all over the place’! 🙂

 6. 6

  Artikeln är roligt skriven men har fått det hela om bakfoten. Det är ju tyvärr inte så att de svenska kostråden har förändrats nämnvärt – vi har fortfarande ett Livsmedelsverk som vill begränsa intaget av mättat fett till 10 E % och förbjuda helmjölk och Bregott i skolorna. Inom fetmavården så är dock SBU:s rapport revolutionerande. Jag påpekade detta igår när jag fick den delad på FB av amerikanska LC-vänner så att det inte får en alltför idyllisk bild av vad som händer i Sverige.

 7. 7

  Thomas Jansson Skrev:

  ”Svenska smorgosbord” ut LCHF in!

  Eller som min mans läkare leende uttryckte det när vi avslöjade ”konverteringen” till LCHF: Då innebär det att ni äter det allra bästa från smörgåsbordet!

 8. 8

  Storartat Annika! Att du får uppskattning och beröm utifrån betyder mycket för processen innanför gränserna (dvs Sverige o dess gränser). Jag bara väntar på mera…. :))

 9. 9

  Ursäkta mig – jag blandade ihop Dr Malcolm Kendrik´s inlägg med ett annat som cirklade runt på FB igår där man felaktigt tror att svenska kostråd har ändrats. Också roligt skrivet…
  https://healthimpactnews.com/2013/sweden-becomes-first-western-nation-to-reject-low-fat-diet-dogma-in-favor-of-low-carb-high-fat-nutrition/

 10. 10

  Annika, det är underbart att läsa hur du alltmer får erkännande internationellt! Att du förändrar livet för många i hela världen.
  Mitt liv har Lars-Erik Litsfeldt och du förändrat. Tack!

 11. 11
 12. 12

  Hej Annika!

  Jag tycker att han borde ha skrivit en länk till din blogg i.s.a. till Andreas blogg. Inte för han är inte lika duktig men det var DU som började, DU som fick utstå med så mycket och DU som skriver rakt på saken!

 13. 13

  Hej Annika.
  Äntligen har jag sett reklam för SMÖR. Dagens Industri Weekend nr 39-2013 har på sid 33 en helsidesfärgannons om smör: ”Skapa något magiskt, God mat förtjänar svenskt smör.” Hade jag kunnat så hade jag bifogat en bild på annonsen. Förutom ett öppnat smörpaket ser man en citron och en bit lax på bilden.

 14. 14

  Hellenius m.fl. kommer inte att ge sig förrän de ”med ord och inga visor” avslöjas inför öppen ridå. Det måste till fler lika modiga personer som dr Annika!

 15. 15

  Lilian Skrev:

  en helsidesfärgannons om smör:

  Vem står bakom?

  Mejeriernas egen organisation kunde ej göra reklam för rent smör för 4-5 år sedan. Det skulle blandas med rapsolja för att bli hälsosamt Om ”Svenskt Smör” står bakom denna annons har
  det inträffat en tydlig kursändring.

  Eller är det nåt enskilt, lokalt mejeri? Mindre intressant.

 16. 16
  arg och seg av smör säger

  Apropå smör: Av smör blir man arg och seg (grrr/gäsp…). Se och lär av aktuella youtube-filmer från Svenska Läkaresällskapet med Mai-Lis Hellenius och Matthias Lidin från Karolinskas livsstillsmottagning som kommenterar vilka ”evidensbaserade” kostråd som bör ges från vården:

  https://www.youtube.com/watch?v=73mDQOGEM-g

  https://www.youtube.com/watch?v=liAmkMDZLls

  Enligt Svenska Läkaresällskapets levnadsvaneprojekt bör man hålla sig till Livsmedelsverkets rekommendationer, handla nyckelhålsmärkt och inte haka på ”trendiga dieter”.

 17. 17
  Ann Kristin säger

  @ arg och seg av smör:
  Smöret har fuunits längre än Hellenius, så jag chansar.

 18. 18

  Ett mycket bra inlägg i debatten. Hans problem med att skilja idioter från experter har jag full förståelse för 😉

  Och ett välförtjänt erkännande av dig Annika och jobbet vi gör i Sverige för att rädda världen undan kolhydraterna. Tyvärr är faran inte över än på länge, idag fanns det en debattartikel från Jonas Paulsson i Helsingborgs Dagblad som propsar på vegetarisk mat var annan dag i skolan. 🙁
  https://bertillind.wordpress.com/2013/10/22/veganattack-pa-halsan/

 19. 19
  arg och seg av smör säger

  Missa inte Svenska Läkaresällskapets informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=73mDQOGEM-g när Matthias Lidin från Karolinskas livsstilmottagning under två minuter föreläser om LCHF. Du som äter LCHF-diet riskerar enligt Matthias att bli trögtänkt och drabbas av stroke, hjärtkärlsjukdom tjocktarmscancer, blodproppar, gallsten, förstoppning och erektil dysfunktion…. Avsnittet kommer 30:05 minuter in i filmen.

 20. 20

  16/19 @ arg och seg av smör:

  Tack för länkarna.
  Beklämmande är bara förnamnet 😉

 21. 21
  arg och seg av smör säger

  Rättelse: länken i mitt inlägg 19 blev fel, den ska vara: https://www.youtube.com/watch?v=liAmkMDZLls

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa