5:2 vs LCHF i Expressen idag

Igår om 5:2 i Expressen. Idag om 5:2 vs LCHF och tallriksmodellen. (Jag hittar inte länken. Någon?)
Till utvärderare av de olika dieterna har de valt Fredrik Paulún. Ett besynnerligt val eftersom han har en egen agenda, och ser LCHF som ett stort hot mot sin GI-modell.

Journalisten ringde och frågade vad jag tyckte, och jag svarade att det går utmärkt att kombinera 5:2 och LCHF. Ofrivilliga fastedagar var nog normala på stenålderstiden, så det ingår i människans evolution. Det kom inte med i tidningen, däremot att jag tycker att LCHF är bra för att man får äta sig frisk och normalviktig, utan att vara hungrig.

 

Comments

 1. 1

  LCHF är så bra. Nyttig och naturlig mat. Eftersom jag inte har stor övervikt, bara några få kilo. Så är 5:2 bra för att bli av med de sista 3-4 kilona. Är svårt att minska i vikt i min ålder, särskilt när man älskar god mat! Tummen upp för Annika D och LCHF!!!!

 2. 2

  Herregud man orkar inte läsa allt skit dom skriver.. Jag har aldrig mått bättre än när jag började med LCHF och 5:2 dieten….

 3. 3

  Varför krångla till det? Det allmänna budskapet är ju att bara man kör ”metoden” så behövs det inget mer. Svält 2 dagar av 5 och du får syndernas förlåtelse, bara köra vidare. Begripa behöver man inte. Enkelt. Vi som har förstått ett och annat kör i stället daglig intermittent fasta när andan faller på. Det är helt okomplicerat och dessutom helt i samklang med våra gener. Då får man också en chans att bli av med de sista besvärliga överviktskilon om det nu är det man har problem med. Har fått detta bekräftat.

 4. 4
  Birgitta Didrikson säger

  Paulun tänker väl bara på att tjäna pengar!

 5. 5
  Ann Kristin säger

  I nästa steg kommer säkert metoden att mäta blodsockret och äta utifrån hur mycket det höjs, vilket är det enda som är intressant. Lchf och 5:2, kalorirestriktion eller ren fasta, alltihop handlar ju om att sänka blodsockret och därmed reglera insulin m fl hormonnnivåer.

  Faktor nummer 2 med chf m fl metoder är ju att man avstår/minskar på mjölmat, och därmed slipper en rad glutenrelaterade symptom. Många minskar flera centimeter runt buken bara genom att slippa ballongmagen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa