Peter Attia med svensk text

Kostdoktorn länkar idag till ett föredrag av Peter Attia, om fetma och insulinresistens, med svensk textning.

Skicka länken till alla ni känner (till) som inte tror på LCHF.

 

Comments

 1. 1

  Mycket gärna. Tack Annika!

 2. 2

  Hur avgöra vilken kost som är bäst för diabetiker?

  Här finns det självklara svaret!

  https://www.ssdf.nu/tidningen/artikel.php?id=1908

 3. 3

  Ett mycket starkt och lärorikt föredrag!

  I dagens alltmer slimmade vård, skola och omsorg, då allt skall ske enligt löpandebandprincipen saknas ofta förutsättningar att vara medmänniska. Personalen vet att vårdtagaren/eleven behöver mer omsorg och omtanke än hen har möjlighet att ge; inte underligt att utbränningen är hög i dessa personalkategorier, där många mer eller mindre ”tvingas” svika som medmänniska.

  Att som i Attias fall komma till insikt om att ha svikit som medmänniska av annan orsak än tidsbrist är ett ok att bära, men vem har aldrig svikit en medmänniska? Mycket starkt att erkänna och be om ursäkt offentligt. I och med föredraget gör han bot och bättring och ska förlåta sig själv.

  Hoppas att många följer Annikas uppmaning att vidarebefordra länken till så många som möjligt. Paralleller till det Peter Attia gjorde den där kvällen mot den överviktiga diabetespatienten sker dagligen och stundligen överallt i ett allt hårdare samhälle. Många kommer att känna igen sig … om man nu har tid att avsätta 15 min för att lyssna på föredraget.

  Medmänsklighet måste gå före ”effektivitet” om vi vill ha ett bättre samhälle.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 sofia:
  Plus att Effektiviteten skulle bli oerhört mycket bättre om patienter med diabetes och metabola syndromet fick kostråd som fungerade, i stället för motverkade sitt syfte.

 5. 5

  Det här var helt fantastiskt !
  Det här skulle jag vilja ge till a l l a !!

 6. 6

  @ Annika Dahlqvist:
  ” … Effektiviteten skulle bli oerhört mycket bättre om patienter med diabetes och metabola syndromet fick kostråd som fungerade, i stället för motverkade sitt syfte.”

  Precis! Och då skulle det förhoppningsvis bli tid över till medmänsklighet. I nuläget samverkar ineffektivitet och omänsklig behandling till underhåll av den onda cirkeln 😉

 7. 7

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Plus att Effektiviteten skulle bli oerhört mycket bättre om patienter med diabetes och metabola syndromet fick kostråd som fungerade, i stället för motverkade sitt syfte.

  Instämmer.

 8. 8
  Mayne Sundewall Hopkins säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa