Kanelbullens Dag

Idag är det Kanelbullens Dag. I Wikipedia. Det är tillverkare av mjöl, socker och margarin som har instiftat dagen.
Kanelbullen är verkligen ett koncentrat av onyttigheter. Sprängfull av vitt vetemjöl och socker. Är den dessutom bakad på margarin, kanske rent av härdat margarin, är den är den en riktig giftbomb.

Rosa Bandet och Cancerfonden har en kampanj i samband med Kanelbullens dag. Tveksamt med tanke på att vetemjöl och socker göder cancer allra bäst.

 

Comments

 1. 1

  Förlåt dem – ty de vet ej vad de gör – som jag ser det.

 2. 2

  Men jag bakar mina kanelbullar av smör, mandelmjöl och kokosmjöl samt utan socker. Långnäsa till Dansukker, Unilever och Kungsörnen. Googla så hittar ni recept.

 3. 3

  Äntligen så har jag kommit så långt att jag struntar i att baka kanelbullar för ev. oplanerade bullälskande kaffegäster. Min motivering är att jag inte vill inte bjuda mina gäster på det jag inte själv skulle drömma om att stoppa i mig …

  Så de får oftast välja mellan en god chokladbit, en ostrulle, en finncrisp eller ett Husåkex med ost på … jag skyller på att jag käkar LCHF, de kollar in och konstaterar att jag är still going strong 🙂 …

  Det gäller att slå två flugor i en smäll 🙂

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 sofia:
  Det blir ju ett läckert fika-fat med grejer som man kan ha hemma.

 5. 5

  @ Annika Dahlqvist:

  Absolut!

  Om oplanerade gäster har tur får de en mandelplätta med grädde och hjortron (inte sylt). Ett par tre sådana är ett mål mat.

 6. 6
  Lilly Torva säger

  Onyttigt, ja, ja, men ack så gott! Degen är ju superbt god! Hjälps inte att jag vet dess onyttighet, jag blir jätte sugen på både bullen och annat onyttigt! Att jag oftast inte äter det är en sak, gott tycker jag fortfarande att det är. Men popcorn är det jag saknar mest och 2 kokta med mos i tunnbrödsrulle och gurkmajonnäs! Detta är inget skämt och inte skrivet för att provocera, jag gillar detta, fortfarande. Trots alla goá grejor det finns att pula i sig med LCHF.

 7. 7
  Professor Göran säger

  @ Lilly Torva:

  Jag förstår!

  Jag drömmer fortfarande om kanelbullar även om det var 15 år sedan sist.

 8. 8

  @ Lilly Torva:
  Du är helt normal, även vi andra kan drömma om onyttigheter ibland. I somras åt jag ett nybakat danskt wienerbröd med choklad på, bara för att jag ville och inte hade smakat ett på åratal. Jag gick varken upp i vikt eller dog på kuppen. En gång är ingen gång sägs det, så om man bara äter en kanelbulle en gång om året på kanelbullens dag är man nog ändå rätt säker från följderna. Tror jag.

 9. 9

  I morse på TV4 Nyhetsmorgon såg jag att det bakades Cup Cakes, eller vad det heter. Det var en manlig konditor och den kända Pernilla Wahlgren samt programledaren Jessica Almenäs.

  Pernilla Wahlgren tyckte att man skulle ha i socker då LCHF var så tråkigt. Programledaren Jessica Almenäs tog i en skål med steviablad och konstaterade att dessa var nyttigare än socker. Hon vet inte så mycket om vad som är nyttigt! Det är skamligt av en programledare att vara så dåligt påläst och uttrycka sig på det sättet – som om socker eller stevia skulle vara nyttigt öht.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa