Mellanmjölk och Bregott blir kvar i Luleås skolor

Nyheter P4 Norrbotten. Det visar att det kan löna sig att protestera tillsammans.
Anorexiaföreningen, lärare, föräldrar och skolsköterskor har rasat mot beslutet.
Även Socialdemokraterna backade och då klubbades beslutet om att upphäva ändringen.

 

Comments

 1. 1

  Fantastiskt – undrens tid är ej förbi ❗

 2. 2
 3. 3

  Härligt!

  Att Anorexiaföreningen, lärare, föräldrar och skolsköterskor har rasat mot beslutet att ta bort mellanmjölken och Bregott (borde vara Norrgott) är ett tecken på att medvetenheten har ökat, att allt fler inser att Livsmedelsverkets fettsnåla och kolhydratstinna kostråd inte har vetenskaplig förankring!

  Att Livsmedelverkets nutritionist Quetel blåljuger rätt ut i etern om att det är lag på att skolorna skall följa Livsmedelsverkets rekommendationer är sanslöst fräckt, i stil med Hellenius mantran. Det borde banne mig vara straffbart.

 4. 4

  Det känns bra att de växande barnen får riktig näring via skolmaten. I Luleå så finns ett alternativ till Bregott som heter Norrgott och som är mer lokalproducerat och nästan identiskt med Bregott. Enda skillnaden är några enstaka procent hit eller dit men man vet i alla fall att mjölken definitivt inte kommer från Danmark utan från Norrbotten om man nu tycker att lokalproducerat är viktigt.

 5. 5
  foie gras säger

  Varför ska barn alls dricka mjölk?
  In med vatten.
  Svensk mjölk är en heldöd (hårdpastöriserad) artificiell produkt med tillsatta vitaminer som inte fyller någon funktion, kostar bara pengar.
  Lägg pengarna på värdefulla mejerivaror som ost.
  Inget säger att svenska barn har bättre hälsa genom mjölken jämfört med jämnåriga i andra EU-länder där barn och vuxna inte dricker mjölk sen amningen upphört.
  Man unnar sig en rejäl bit ost till varje måltid gjord på mjölk från ko, get och får.

 6. 6
  Ann Kristin säger

  @ foie gras:
  Jag håller med dig. Vi har aldrig haft mjölk som måltidsdryck, utan vatten, ev med gurka, citron, bär el dyl. Ost har vi ätit som godis, varje dag och varje fredag var det charkuteri- och osttallrik, med råa grönsaker, dipp och små mängder chips och godis. Detta var 30 år sedan. Men mjölken sitter i generna på svenskar, tror jag.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa